Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dual class A cv 1460


Postări Recomandate

Nu are nici o legatura cu clasa A. Este o clasa B, 2x80W/8ohm, alimentata la +/- 53V. In manual scrie ca nu agreeaza incinte sub 8 ohmi.

Ca idee, o clasa A arata cu totul altfel, in primul rand se recunoaste dupa radiatoarele mari si dupa puterea mica declarata. Radiatorul de care dispune acel aparat nu permite mai mult de 2 x 5W in cl A.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Nu supara omul Shambala.

 

Este in clasa A dar numai pe partea de preuri.... :rade:

 

Etajul final are o prepolarizare mai ciudata astfel incit tranzistorii nu se blocheza permanent pe alternanta complementara dar comportamentul principal este de clasa AB nu de clasa A.

Daca e sa ne luam dupa acest aspect ....da putem spune ca este in clasa A dar de fapt este numai o "minareala" de clasa A.

Unii spun ca ar suna mai bine decit o clasa AB clasica ...dar cine stie.

Aveau si Denon ceva amplifuri mai vechi si prepolarizare similara. Denon-ul meu PMA510 suna destul de fain, aerisit si cu dinamica buna la inalte. Dual-ul nu l-am ascultat.

Link spre comentariu

Am inteles!! Amplificatorul detine un traf baban,radiatorul este mare,de asemenea! La cei 100 de lei,am zis sa ma aleg cu acel traf si cu radiator,pt ca vreau sa construiesc Sara 2016! Dar o sa il punpe picioare! Are un canal picat,unde o sa inlocuiesc finalii cu c3284/a1303,prefinalii cu d669/b649 si cam atat!! Nu ma prea intereseaza clasa,ma interesa o parere despre amplificator ca si scula,daca e sau nu ceva de capul lui!! Multumesc!

Link spre comentariu

Dupa parerea mea, pretul este cel maxim absolut pt o scula cu un canal ars; in general astfel de aparate se vand intre 30 si 100 lei, functie de model, fireste.

Exista o diferenta intre a repara o scula si a o aduce la conditia iesirii din fabrica, si nu ma refer la inlocuirea electroliticilor.

Ceea ce smenarii de scule nu stiu, este ca a repara corect o scula mai scumpa, care merita reparata, inseamna inlocuirea tranzistorilor pe ambele canale, pt ca altfel suna diferit (nu mai spun nimic despre cum ies masuratorile). Din pacate asta inseamna un cost mult mai mare decat cel anticipat initial de client, pt ca unii din tranzistori ar trebui si imperechiati.

 

Darden, radiator mare si transformator "baban" inseamna ceva de vreo 5 ori cat cele de acolo. De fapt incepand de la de 5x mai mari ...

Uite pe modushop, la carcasele "pesante dissipante", un model 3U de 30cm adancime abia reuseste sa disipe caldura degajata de o cl A de 2 x 25W

 

Consumul scris pe spate este irelevant, variaza de la o "epoca" la alta. In acea perioada se trecea consumul de varf absolut in ideea de a aburi cumparatorii.

In perioada eco consumurile trecute sunt mult mai mici.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Dual cv1460 e realizat de Denon pentru Dual-finalul are o structura folosita de Denon ,cu rezultate bune de cca.40 ani;reparati finalul defect,fixati radiatoare mici pe prefinali,curatati potentiometrii cu spray de calitate,completati cu un etaj de protectie la curent continuu si veti avea un aparat de buna calitate.

Radiatoarele fiind economice e bine sa fie lasat "liber" pentru a fi mai bine ventilat.

Clasa A inseamna un curent mic in final in lipsa semnalului in scopul reducerii distorsiunilor -echivalent cu "new class A","nonswitching amplifier" ,etc.

Dupa ce il reparati ,cautati din dezmembrari finali si prefinali originali.

Succes.

Link spre comentariu

Cu tot respectul, un amplificator de 2x80W cu consumul declarat de (max., whatever that means) 630W nu prea poate fi clasificat ca o clasa B. Poate un AB cu curentul de repaos ceva mai mare. Sau un amplficator in clasa B cu un resou de 300-350W incorporat.

Link spre comentariu

Batem pariu ca nu il poti aduce sa consume cit scrie pe el decit daca il transformi EFECTIV intr-un resou?

 

Se vede ca nu prea ai studiat specificatii de amplificatoare mai vechi....

In unele ai trecut curentul in functie de tara in care se vindea astfel ca un amplificator putea sa consume intre 120W intr-o tara si 540W in alta tara.

Trebuie sa fie clar ca este vorba de exact acelasi amplificator care "se pare" ce isi schimba consumul in functie de tara in care se folosea.

 

Despre clasa de functionare ti-am explicat mai sus cum sta treaba si a spus si Shambala cam aceasi lucru.

Pe de alta parte daca sinteti asa de experti in amplificatoare de ce mai cereti informatii pe forumuri?

Faptul ca are un traf mai mare nu trebuie decit sa te bucure dar asta nu inseamna ca este clasa A.

 

Cit consuma un procesor? In general intre 65W max unul dual core si poate ajunge pe la 90W un quad core dar alea suparate pot sa mearga mai sus pina pe la 120W in full load.

Ce radiatoare au procesoarele alea? Indraznesti sa le lasi fara ventilator? Cum ar trebui sa fie coolerul ca sa poata disipa 500W?

 

@AIN Amplificatoarele mai calitative au traf mai mare.

Link spre comentariu

Consumul care e marcat nu e relevant,de multe ori tine de marketing;un amplificator din aceeasi perioada Technics SU-Z2,are marcat "415w" la o putere de 35w/canal,fara a avea prize suplimentare pe carcasa.

Puterea reala a transformatorului o aflati "grosso modo" masurand sectiunea miezului ,afland sectiunea reala (cca.95% din cea masurata) si aplicand formulele de calcul.

Pentru 2x80w ar fi nevoie de cca.17-18 cm2.

Link spre comentariu

Aveti dreptate, am gresit. Nu este vb despre vreun consum de varf ci de unul absolut neconform realitatii.

Dl. ex.escu are perfecta dreptate, se masoara sectiunea trafului si ai o idee cam ce putere poate transfera (+/-20% fct de calitatea miezului).

In general japonezii (si nu numai ei) folosesc transformatoare sub cele minim necesare calculate, in principal din ratiuni economice. Pt cei 2 x 80W la iesire ar fi trebuit un transformator de minim 250W. Iar din poze nu prea pare atat de mare.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări