Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator radiofrecventa US pentru radioreceptorul Alfa

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am descarcat de pe Elforum http://www.elforum.info/topic/40939-caiete-service/page-29 prospectul radioreceptorului Alfa S-711T, cu lungimi de unda UM-US. Am descoperit ca proprietarul prospectului a desenat schema unui amplificator de radiofrecventa pentru US. Am devenit interesat, deoarece posed astfel de aparat si receptia s-ar imbunatati considerabil daca i-as adauga asa ceva. Intrebarile mele sunt:

1) Am observant ca tranzistorul este tip PNP, insa ce tip de transistor sa folosesc (Siliciu, Germaniu) si ce model (EFT 319, etc)?

2) Am o nelamurire: cum se cupleaza ARF-ul cu tranzistorul T1? Ce se intampla cu C202, C203, C301 si L201? In schema de baza, T1 este cuplat prin L201-C301, avand si elementele de acord C202+C203. L201 are infasurarea primara compusa din 6 spire si secundara din 2 spire, pe bara de ferita. ARF-ul vad ca are o infasurare primara de 25 de spire pe bara de ferita si atat. Ma lamureste si pe mine cineva? Atasez si schema.

Multumesc anticipat!

post-188860-0-63553900-1484734981_thumb.jpg

Editat de Kostas1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

2

• QQme

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se taie legatura dintre antena telescopica si restul. Antena se leaga la condensatorul din baza tranzistorului. Bobina de iesire a amplificatorului, cea cu 25 de spire, se aseaza pe bara de ferita intre grupurile de bobine pentru UM si pentru US. Amplificatorul lucreaza pe ambele game. Circuitele de intrare trebuie reglate din nou prin deplasarea bobinelor de intrare pe bara.

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări