dany_cta Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 planul nu este sa sudez pe ghidaje, am mentionat unde vreau 3 puncte de sudura, nu sunt ghidaje acolo. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Apoi te rog sa ma ierti ca am vrut sa te ajut sa-ti rezolvi problema la strung.Daca tot zici ca te-ai documentat,vedeai ca,cu cat gradul de precizie a utilajului este mai mare,cu atat este mai mare numarul de pete de contact pe inch patrat la ghidaje.La masinile de precizie medie,ai intre 10-16 pete,iar la masinile de inalta precizie,intre 16-25 de pete pe inch patrat.Si referitor la pana.......la nici o masina,de la cele de precizie medie in sus,nu ai pene de bronz,ci de fonta sau otel.Da' repet,iarta-ma ca mi-am permis sa-ti dau sugestii.Si tot la masinile de precizie medie si mare unghiul ghidajelor(ghidaje,nu ghiduri) in coada de randunica este de 55 de grade.Bafta la reconditionare. Alex Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Penele de bronz nu asigura precizie constanta in timp. Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Nu vorbim de un ultilaj la care sa ai optiuni. Nu am cerut ajutor la repararea strungului, merge foarte bine de mult timp de cand am pus ghiduri de alama. Inainte nici nu visam sa fac conuri MT, acum deja am vreo 4 facute perfect functionale scoase perfect din strung. L-am luat doar la finisat acum ca este iarna si n-am nimic altceva de facut decat sa verific contactele cu vopsea de transfer si ma uit cum sa imbunatatesc totul pe cat posibil. Penele de bronz/alama sunt singura optiune la utilajele astea ca sa ai o precizie acceptabila. Alta solutie nu exista. Va rog sa nu mai aberati pe tema asta fara sa aveti habar de ce utilaj vorbim. Intai cumparati-va un strung de-asta mic si apoi vorbim. Decat sa trec pe ghidul original inapoi mai bine il arunc direct. Am avut o mie de draci si probleme cu strungul asta inainte sa trec pe alama, si alama brusc a rezolvat totul legat de blocaje si jocuri in lucru. Pe otel daca il strangi prea tare se blocheaza, daca il lasi mai slab are joc. Alama in schimb se muleaza fara sa iti uzeze ghidajele. Teoria voastra nu imi face utilajul sa mearga bine cand in toata lumea toti pun ghiduri de alama/bronz. E prima modificare care se face la ele cand vin din fabrica. Putem sa ne rezumam la a vorbi on topic va rog frumos ? sau macar daca o dam in offtopice nu vorbiti de parca stiti ceva real despre asta si va contraziceti cu mine care am trecut si prin otel si prin alama de ani de zile, deja construiesc al doilea strung, nu din credinte si banuieli. Editat Ianuarie 20, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Am facut sudura, in urma posturilor de aici mi-a trecut prin cap sa rezolv complet problema asa cum trebuie deci am incarcat toata jumatatea de coada de randunica la sudura. Problema era cu piesa fiind mult prea lata si pana trebuia automat sa fie prea lata si nu mai putea sa impinga in jos. Solutia mea era sa refac piesa, dar daca merge sudura, de ce nu ? Si a mers chiar foarte frumos, nu estetic dar asta nici nu conteaza, i-am dat cu sarma 308 si a facut priza perfect, am incarcat toata coada de randunica la greu. Asa a sudat pedarda mea de aparat pe fonta gri in mana unui incepator. Pentru cei care au impresia ca mig-ul nu poate sa sudeze fonta, daca sunteti curiosi pot sa va dau detaliile despre setari, viteza, tensiune, tip gaz si debit, etc... sau poate chiar meditatii, de ce nu... Ca de obicei Bumbu e de nota 10, multumesc pentru sfaturi, asta m-a impins de la spate sa o fac. PS: punctele de pe mijloc au fost teste inainte de sudura. Editat Ianuarie 21, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Si uite asa s-a mai stricat inca o piesa buna. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Ca de obicei Bumbu e de nota 10, multumesc pentru sfaturi, asta m-a impins de la spate sa o fac. PS: punctele de pe mijloc au fost teste inainte de sudura. Te rog sa ma intelegi, am spus ca se poate suda fonta cu inox, infinit mai bine decit cu fir de otel, totusi nu m`am asteptat sa sudrzi tot ghidajul... Referitor la reparatie am spus ceva de a pune ceva stopere cu niste suruburi nu sa sudezi pe ghidaje. Acuma, asta e, sper sa`l mai poti folosi. Inclin sa cred ca s`a cam deformat de la cordonul ala . Daca trebuie prelucrat dupa asta verifica cit de tare e zona afectata de incalzire, s`ar putea sa nu mearga decit cu carbura prelucrarea ulterioara. Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Te rog sa ma intelegi, am spus ca se poate suda fonta cu inox, infinit mai bine decit cu fir de otel, totusi nu m`am asteptat sa sudrzi tot ghidajul...Referitor la reparatie am spus ceva de a pune ceva stopere cu niste suruburi nu sa sudezi pe ghidaje.Acuma, asta e, sper sa`l mai poti folosi.Inclin sa cred ca s`a cam deformat de la cordonul ala .Daca trebuie prelucrat dupa asta verifica cit de tare e zona afectata de incalzire, s`ar putea sa nu mearga decit cu carbura prelucrareaulterioara.Nu se sudeaza fonta cu inox...cel mult este o "lipitura dura"!!!Se poate suda fonta cu mig-mag, dar cu sarma dedicata.Restul sunt povesti spuse de amatori ce cred ca pot sfida stiinta!Nu spun cu rautate, dar spun in cunostinta de cauza. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Care este sirma de sudura MIG pentru fonta? Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Sfaturile pe care ti le-am dat,le-am dat in cunostinta de cauza.Ma ocup cu intretinere si reparatii masini-unelte de ceva vreme.Ce pot sa-ti spun este ca ai bagat p...... in sanie.Fara rautate.Gandeste-te ca tot ce tine de masini-unelte,respectiv batiu,cutie de viteze,sanii,dupa turnare li se fac tratamente termice de detensionare,dupa care se lasa la detensionare naturala o perioada cat mai lunga,chiar de ordinul anilor.Sudand sania ai bagat tensiuni in ea la greu.Si in mod cert s-a si incovoiat in toate directiile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Lasa-l ca omul o tine pe alui si apoi se plange ca tot ce a fost facut pe vremea ailalta e prost. Din experienta personala la o fabrica de MU batiurile de fonta se prelucrau astfel: - dupa turnare se ducea la detensionat cativa ani in soare ploaie si ger - prelucrare de degrosare - TT recoacere de detensionare - rectificare sau sabaruire la alea calite era si mai lung fluxul tehnologic Intr-o vizita in fabrica elvetienii de la celebra firma de masini de gaurit in coordonate SIP au vrut sa rascumpere o masina de-a lor produsa inainte de razboi tocmai pentru stabilitatea fontei vechi de zeci de ani. Editat Ianuarie 21, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Pai da.......cu cat un utilaj este mai vechi,cu atat este mai detensionat batiul si poti scoate din el o bijuterie de masina........asta daca respecti tehnologia de reparare.Cand repari batiul unui utilaj,indiferent ca-l pui pe o masina de rectificat ori ca-l sabaruiesti(razuiesti),prima si prima data il lasi cel putin o zi,ca sa ajunga la achilibru termic,impreuna cu toate AMC-urile.Dupa care-l sprijini in 3 puncte,fara sa fie fixat si-l pui la orizontala,cu o nivela de precizie de cel putin 0,02mm/m........Abia pe urma te apuci de treaba. Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Sfaturile pe care ti le-am dat,le-am dat in cunostinta de cauza.Ma ocup cu intretinere si reparatii masini-unelte de ceva vreme.Ce pot sa-ti spun este ca ai bagat p...... in sanie.Fara rautate.Gandeste-te ca tot ce tine de masini-unelte,respectiv batiu,cutie de viteze,sanii,dupa turnare li se fac tratamente termice de detensionare,dupa care se lasa la detensionare naturala o perioada cat mai lunga,chiar de ordinul anilor.Sudand sania ai bagat tensiuni in ea la greu.Si in mod cert s-a si incovoiat in toate directiile.Corect!Aici e vorba de sudarea fontei, in cazul de fata cateva, sudarea catorva puncte nu introduce tensiuni care sa afecteze.Tot in cazul de fata sudarea tig sau cu electrod invelit este cea mai economica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Aici trebuia sa faca o pana ca lumea si fixata cum i-am spus, nici nu se punea problema sudarii penei de sanie. Imi aduce aminte de topicul unui consacrat care voia sa dea gauri in rulment. Link spre comentariu
spik Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Aici trebuia sa faca o pana ca lumea si fixata cum i-am spus, nici nu se punea problema sudarii penei de sanie. Imi aduce aminte de topicul unui consacrat care voia sa dea gauri in rulment.Corect.Care este sirma de sudura MIG pentru fonta?Sarma tubulara NiFe36, de exemplu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum