Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Expresor Saeco - Philips - senzor temperatura

Taraxacus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 140
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobinatorul

36

• sesebe

14

• nello

13

• costi75

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La filtru cafeaua se obține prin stagnarea apei fierbinți in cafeaua aflata pe o pilnie-filtru, la expresorul cafeaua este obținută prin trecerea apei fierbinți cu presiune prin cafea, deci principiul de obținere al cafelei este complet diferit.

Faptul ca nu-i automat.... hm, nici nu am vrut sa fie automat.

Cafeaua este un extract din boabele de ... cafea. Extractia se face cu alcool la fierbere (80 de grade) și apoi prin evaporarea alcoolului se obține cofeina. Ce se extrage peste 80 de grade reprezintă alți alcaloizi , arome etc. La temperaturi mai mari se extrage mai mult. Ca sa obții temperaturi de extracție mai mari supraîncălzești apa, supraîncălzirea presupune o presiune mai mere. Când cineva spune că apa fierbe la 100 de grade, spune de fapt că apa la presiunea normală fierbe la 100 de grade. Crescând presiunea, creste si temperatura de fierbere. Extractia mai depinde și de gradul de măcinare și de timpul de contact sau de stationare, Sita are dublu rol, menține o presiune ridicată în timpul extractiei și măreste timpul de contact. Boabele de cafea conțin, ca orice semințe, niște proteine, o parte din ele se coagulează și rămân în zaț iar o altă parte trec in lichid. Cu cât se separă mai multe proteine cu atât cafeaua este mai bună.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se inlocuieste cu totul.

Nu e musai de saeco,multe marci folosesc acelasi boiler

In urma cu doua zile a aparut martorul cu decalcifierea la masina si am facut decalcificarea cu solutie, de atunci a inceput sa piarda apa, am desfacut masina si boilerul este" Varza" in sensul ca pierde apa si e alb de la calcar pe unde pierde.

Un boiler aici costa cam 60 de euro, nu stiu daca convine sa repar aparatul, dar am vazut ca se vinde pe net set de garnituri pentru acest boiler, precizez ca rezistentele merg foarte bine, voi ati incercat sa schimbati garniturile, oare merge?

Link spre comentariu

In primul rand scuze pentru intarziere.

Aparatul a ajuns deja la gunoi si nu am apucat sa verific sonda.(reparatia depasea costul aparatului si clientul a decis ca poate merge la gunoi)

Pentru boilerul de cafea trebuie sa fie kty-ul .Cele doua de 175 gr sunt protectiile termice,acestea trebuie sa fie normal inchise.

Masurati totusi ambele sonde si puneti ce valoare au.Saeco mai foloseste senzori in capsula de tranzistor TO92 cu doua terminale si nu prea mergeau masurate sau termistori de 100k parca

Ca sa nu ma complic, avand doua aparate saeco, am trimis aparatul incanto de lux in romania si am zis ca o sal folosesc acolo ca e mai ieftin si sigur reparatia la un atelier, acesta e cel care nu prea incalzea apa, azi dimineata ma suna fratele meu din Romania, era la atelier cu aparatul si tipul de acolo fara sal defaca zice ca temperatura depinde de placa de baza si nu se poate repara decat daca se schimba placa de baza.

la telefon iam zis de senzorul de pe boiler dar insista ca e din placa, repet fara sal deschida.

O fi adevarat sau tipul e amator?

Link spre comentariu

Daca era amator,se apuca de demontat.Omul stie ca profitul maxim pe munca putina e schimbatul placii...deci nu e amator. :rade:

Asa am patit si cu centrala si cu masina de spalat...ambele reparate de mine pana la urma,si fara sa mai schimb placa.

Link spre comentariu

La nici un aparat, indiferent de tip sau ce stiu sa faca (cartofi prajiti, vizionare programe TV, cafea, ascultat muzica) nu se poate da un verdict categoric fara a deschide aparatul si a efectua citeva masuratori (fie ele si ochiometrice: componenta explodata), cel mult se poate spune ca CEL MAI PROBABIL este componenta aia (exemplu traf de alimentare sau siguranta).

Revenind, posibil sa fie defecta sau nu, nu stiu, dar nu se poate da un verdict categoric ca este acea placa fara verificari interne: de exemplu poate sa fie rezistenta de incalzire arsa nu placa.

Link spre comentariu

Asta asa e,dar ''baietii buni'' considera ca au ajuns la un anumit nivel,de la care nu mai pot cobora ca sa schimbe o bagatela de componenta de 2 lei,si sa umble dupa ea jumate de zi.Pt diagnosticare precisa,trebuie sa pierzi timp si sa fii bazat,stiut fiind ca diagnosticarea este 95% din depanare si restul e munca necalificata.Daca 90% din defecte se manifesta pe placa si sunt greu de gasit(punctual),atunci invariabil,verdictul va fi placa defecta. Am auzit asta de prea multe ori ca sa ma contrazica cineva ca nu e asa. Firmele au din ce in ce mai rar oameni capabili sa faca depanare asa cum ne-am invatat noi...sunt contra cronometru.In timpul cat diagnosticheaza o poarta dintr-un integrat ca fiind defecta,el rezolva 3 agregate,in 3 locatii diferite, prin schimbarea a 3 placi.Bani mai multi rulati de firma,bani mai multi incasati pe manopera,in timp mai scurt.

Link spre comentariu

In urma cu doua zile a aparut martorul cu decalcifierea la masina si am facut decalcificarea cu solutie, de atunci a inceput sa piarda apa, am desfacut masina si boilerul este" Varza" in sensul ca pierde apa si e alb de la calcar pe unde pierde.

Un boiler aici costa cam 60 de euro, nu stiu daca convine sa repar aparatul, dar am vazut ca se vinde pe net set de garnituri pentru acest boiler, precizez ca rezistentele merg foarte bine, voi ati incercat sa schimbati garniturile, oare merge?

Nu stiu dacă se găsesc garnituri originale. Eu aș încerca sa fac o garnitura din cauciuc siliconic auto din ala roșu - caramiziu , rezistă la temperatură foarte bine. As mai încerca sa refolosesc garnitura veche și as pune o pelicula de silicon lichid pe ambele suprafețe, ca sa etanșeze suprafețele neregulate pe unde pierde.

Link spre comentariu

Pune o poza cu boilerul scurs.

Mai mult de 8-10 Ron nu costa garniturile.

Se gasesc originale,sau cel putin vin in punguliete cu cod original si marcate cu Saeco.

Esti din Bucuresti?

Link spre comentariu

Nu stiu dacă se găsesc garnituri originale. Eu aș încerca sa fac o garnitura din cauciuc siliconic auto din ala roșu - caramiziu , rezistă la temperatură foarte bine. As mai încerca sa refolosesc garnitura veche și as pune o pelicula de silicon lichid pe ambele suprafețe, ca sa etanșeze suprafețele neregulate pe unde pierde.

se gasesc originale saeco, am si comandat online.

Se gasesc originale,sau cel putin vin in punguliete cu cod original si marcate cu Saeco.

Esti din Bucuresti?

Sunt in Italia, dar saeco nu mai este italiana de cand a fost cumparata de phillips.acum am aparatul inchis, il folosesc asa inca pana il repar. am comandat garniturile si siliconul in germania.sper sa ma descurc

Link spre comentariu

Esti din Bucuresti?

Azi au ajuns garniturile din Germania, daca am timp maine ma apuc de treaba, sper sa ma descurc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ca sa nu ma complic, avand doua aparate saeco, am trimis aparatul incanto de lux in romania si am zis ca o sal folosesc acolo ca e mai ieftin si sigur reparatia la un atelier, acesta e cel care nu prea incalzea apa, azi dimineata ma suna fratele meu din Romania, era la atelier cu aparatul si tipul de acolo fara sal defaca zice ca temperatura depinde de placa de baza si nu se poate repara decat daca se schimba placa de baza.

la telefon iam zis de senzorul de pe boiler dar insista ca e din placa, repet fara sal deschida.

O fi adevarat sau tipul e amator?

Am dus aparatul la un alt atelier si daca tor era acolo lam rugat sa se uite si la dozatorul de cafea poate era cam prea lichid zatul de cafea, dupa 5 zile suna ca masina e reparata, acum masina face cafea calda si buna fara sa schimbe nimic, a trebuit doar reglata si curatata pentru "astronomica" cifra de 30 de lei.In concluzie, mai sunt si oameni cinstiti si seriosi.

Link spre comentariu

Buna seara.

Are cineva bin-ul de la bosch benvenuto classic exclusiv sau e protejat la citire. Procesorul e un pic16f877a. Am reusit sa fac un scurt intre senzorul de temperatuta si carcasa boilerului si l-am trimis in lumea celor drepti. Tot cu cafeaua prea rece si fara spuma ma freca la melodie si pe mine.

Link spre comentariu

Si cu ce incarci bin-ul?

Eu la wittenborg copiam direct cu pickit2 si de pe unul fuctional si bagam pe cel nou pana am intrat in posesia bin-urilor si aplicatiiei de upload.Nu am intalnit nici unul protejat.

Oricum cu bin-ul slabe slabe sanse sa ti-l ofere cineva.

Incearca sa extragi hex-ul de pe altul si aia e.Oricum acel bin e foarte posibil sa il poti incarca decat cu aplicatia producatorului.

Link spre comentariu

Cu programator pentru pic. Aveam unul facut pe o placa de teste cu care am scris un pic pentru un l-c metru. Alta placa nu am deoarece nu ma ocup cu reparatiile de expresoare frecvent. Este aparatul meu personal.

Daca nu gasesc placa iau altu si gata, oricum e in doliu toata familia.

Daca se poate o recomandare de ceva modele care si-au dovedit fiabilitatea in timp?

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări