bobinatorul Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Era normal sa le infunde,probabil se si observa diferenta la rasnire.Astea de "profil"sunt si mai grase si depun grasimi mai repede in spatele sitelor. Daca totusi vrei sa folosesti o cafea de genu pui o pompa mai puternica de 70-80W,tu acum cred ca o ai pe aia de 48W. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Pai cum îmi dau seama pe care o am? Scrie pe ea? Se una mai puternica ar avea aceleași dimensiuni fizice ca să incapa în locul la cea veche? E unde o pot cumpăra pe cea recomandata? Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Da scrie pe ea.De obicei pe saeco sun astea https://www.google.ro/search?q=pompa+ulka&rlz=1C1GGRV_enRO752RO752&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=JElO3w9iW9E_JM%253A%252Cq2rGsldqbhxVrM%252C_&usg=__Lb6nb5BItdwQoG2qbAAvvE5bpd4%3D&sa=X&ved=0ahUKEwj_z5bNnK_YAhXEDOwKHZ4dDGgQ9QEILzAB#imgrc=JElO3w9iW9E_JM: Toate au aceleasi dimensiuni https://www.google.ro/search?q=pompa+jura&rlz=1C1GGRV_enRO752RO752&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=DJfj_PgrbyR5ZM%253A%252CTidMCjoCWpJjvM%252C_&usg=__jupb2dl6FhNwOs570vjl_IKiaIw%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjpu-XonK_YAhUBqaQKHQdWC7UQ9QEINDAG#imgrc=DJfj_PgrbyR5ZM: A nu se considera ,reclama ,nu am legatura cu furnizorii respectivi Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 (editat) Merci de informatii dar eu am ceva mai simplu, tipul acesta : https://www.euronics.lv/t-en/89720/kitchen-appliances/espresso-machine-saeco-poemia-philips/hd8423-19 Sint aceleasi pompe? Si te rog da-mi pe PM un link direct de unde as putea sa le cumpar. S-ar simti vreo diferenta la felul cum lucreaza si / sau la gustul cafelei daca schimb pompa actuala cu una mai puternica? edit: vad ca nu gasesc decit de 48W..... Editat Decembrie 29, 2017 de sesebe Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Decembrie pare sa fie luna neagra pentru saeco, a doua masina saeco incanto easy parca, din ce in ce mai des ami arunca diferenzialul de la tablou, la inceput o facea o data pe saptamana acum o data pe zi.am incercat sa inteleg in care faza a preparari cafelei o face dar nu e ceva fix, uneori la inceput cand incepe sa preseze cafeaua, alteori cand pompeaza apa si in ultima vreme cand aproape a iesit cafeaua, adica la sfarsit. unde o fi pierderea? nu e moara sigur, nu am observat pierderi de apa. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 sesebe ce ai tu acolo nu prea se numeste expresor mai degraba un filtru de cafea mai performant(sper ca stii de gluma)adica o masina fresh brew (cum se spune in domeniu) Cam orice cafea ai pune odata ce ai desfacut punga nu prea mai iese cafeaua la fel dupa o saptamana.E marele dezavantaj al cafelei deja rasnita.Nu se justifica bineinteles nici schimbarea pompei. Nello Dupa ce spui pare a fi boilerul cu defect.Acesta clar intra in incalzire aleator.Nu strica sa faci un test de izolatie daca ai cu ce. Sau mai neprofesional incearca sa scoti inpamantarea de pe boiler si sa il izolezi cumva de carcasa(cred ca se inteleg riscurile)si vezi daca mai face. Nu am inteles ultima fraza Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Nu am inteles ultima fraza Nu am vazut pierderi de apa si sigur nu e rasnita(moara) defecta,. Motorul nu poate sa fie defect? Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Cred ca daca ar fi fost rasnita defecta se manifesta altfel.Nu e o regula dar eu nu am intalnit motoare sa dea la masa.Cine stie o fi vreun fir si de la vibratii sa faca asa cand il apuca.... Nu mai tin minte dar parca motorul e la 230VDC,nu are inpamantarea si e destul de izolat fata de carcasa,sta cumva pe niste tampoane de cauciuc. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2017 (editat) @sesebe Un expresor din acesta am si eu si functioneaza f bine de cca 6 ani. Mi s-a stricat termocontactul pt prepararea apei calde (cel de 95 de grade), l-a inlocuit și nu am probleme. Uneori (foarte foarte rar mai ales dupa ce ramane fara apa) nu vrea sa mai bage apă desi pompa se aude, atunci îi dau pe abur și purjez un pic după care functioneaza fara probleme. Cafeaua fin macinată nu e bună, obturează sita. Sita trebuie demontată și curățată, cu un ac foarte fin trebuie destupată fiecare găurică în parte. sub sită este o supapă care se încleie, se depun niste cleiuri care provin de la cafea. Boabele de cafea se tratează cu o peliculă de parafină pt ca sa-și păstreze aroma. După sărbători am sa ma uit prin colectia mea de șmelțuri, știu că aveam o pompă, nu știu ce putere are. Editat Decembrie 29, 2017 de Taraxacus Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 La filtru cafeaua se obține prin stagnarea apei fierbinți in cafeaua aflata pe o pilnie-filtru, la expresorul cafeaua este obținută prin trecerea apei fierbinți cu presiune prin cafea, deci principiul de obținere al cafelei este complet diferit. Faptul ca nu-i automat.... hm, nici nu am vrut sa fie automat. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Nu la faptul ca e automat ma referem. Ca nici cele profesionale de 15-20k€ nu sunt automate,ci la faptul ca ceea ce prepara nu se numeste espresso fie el lung sau scurt. In fabrica (nu vorbim de ce zic ,comerciantii) aparatele de cafea automate sau semiautomate sunt impartite in 2 categorii: espresoarele:rasnire pe loc(automat sau manual) fresh-brew:cafea rasnita ambalata. Nu poti obtine un espresso din cafea rasnita ambalata din cauza gradului de rasnire facut special pentru astfel de aparate. Voi face o poza cu o sita sa vezi cum sunt unele facute de nu se infunda nici daca e ca faina.Bineinteles pompa e pe masura. Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 La boilerul de la saeco incanto se poate inlocui resistenza sau trebuie inlocuit tot boilerul? Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 La boilerul de la saeco incanto se poate inlocui resistenza sau trebuie inlocuit tot boilerul? Modelul exact de Saeco Incanto? Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Modelul exact de Saeco Incanto? incanto easy Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Se inlocuieste cu totul. Nu e musai de saeco,multe marci folosesc acelasi boiler Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum