nello Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Sper sa nu fie o problema daca intreb aici, e legat tot e temperatura la aparat de cafea saeco incanto, aceea cu ecran. Aparatul funztioneaza normal, martori sunt ok doar ca face cafea abia calduta sa nu zic rece, banuesc ca daca nu ar functiona sonda sau rezistenta de pe boiler as avea eroare din start. am facut decalcificarea regulat dar numai cu otet, nu prea sunt convins de solutiilor lichide din comert. ce e de facut? Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Ba tocmai ca solutiile din comert sunt mai bune decat otetul.Sunt un pic mai scumpe dar fac treaba buna.Nu vorbim de cele profesionale ca nu e cazu . Cel mai probabil sonda de temperatura tinde sa intre in scurt.E foarte probabil sa-si fi micsorat chiar si de 10 ori valoarea si in felul asta ajunge correct informatia la processor. Verificati ce valoare (ohmi)are sonda de temperatura. Nu mai tin minte cat tre sa aiba dar pot verifica luni cand ajung la servici,am unul care zace de vreo luna pe acolo dar varianta fara display.Ar trebui sa aiba aceeasi sonda. Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 banuiam ca ar putea fi sonda, inca nu am deschis aparatul dar am vazut o schema si stiu ca are 2 sonde, care e ceea pentru cafea? Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 .....nu mai stiu pe de rost,trebuie sa fie montata pe boilerul a carui iesire duce catre grupul de cafea,nu catre teava de abur(daca e cu boiler dublu) Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Ba tocmai ca solutiile din comert sunt mai bune decat otetul.Sunt un pic mai scumpe dar fac treaba buna.Nu vorbim de cele profesionale ca nu e cazu . O sa incerc sa fac decalcificarea cu un produs recomandat de saeco inainte sa deschid aparatul, intre timp un amic mia promis un boiler complet de la aceeasi masina, sunt in Italia nu e asa greu de gasit. Link spre comentariu
nello Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 O sa incerc sa fac decalcificarea cu un produs recomandat de saeco inainte sa deschid aparatul, intre timp un amic mia promis un boiler complet de la aceeasi masina, sunt in Italia nu e asa greu de gasit. Am primit de la amicul meu boilerul, are doua termostate de 175° si un senzor KTY 13-6, datele sunt de pe o schita de la saeco, astea fiind bune cred, am controlat daca are pierderi catre masa. stiti care e resposabilul? Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 13, 2017 Partajează Postat Decembrie 13, 2017 (editat) In primul rand scuze pentru intarziere. Aparatul a ajuns deja la gunoi si nu am apucat sa verific sonda.(reparatia depasea costul aparatului si clientul a decis ca poate merge la gunoi) Pentru boilerul de cafea trebuie sa fie kty-ul .Cele doua de 175 gr sunt protectiile termice,acestea trebuie sa fie normal inchise. Masurati totusi ambele sonde si puneti ce valoare au.Saeco mai foloseste senzori in capsula de tranzistor TO92 cu doua terminale si nu prea mergeau masurate sau termistori de 100k parca Editat Decembrie 13, 2017 de bobinatorul Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 25, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2017 Pentru a preveni depunerile de calcar folositi apa de dozator (La Fântâna, Carpatina, Bucovina - asta nu-i de dozator dar are un conținut mic de calciu). Pentru curatare folositi acid citric (sare de lămâie) + bicarbonat de sodiu - se degajă bioxid de carbon deci atenție la presiune. Se poate folosi și oțet ăn care se adauga bicarbonat (la o cană de oțet o jumătate de linguriță de bicarbonat). Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 25, 2017 Partajează Postat Decembrie 25, 2017 (editat) Mi-a picat și mie expresorul zilele astea. Pompa de presiune pierde aleatoriu forța de pompare. Inca nu l-am desfăcut. Aveți ideie cam ce ar putea fi? S-a dus pompa? Editat Decembrie 25, 2017 de sesebe Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 26, 2017 Partajează Postat Decembrie 26, 2017 Pentru a preveni depunerile de calcar folositi apa de dozator (La Fântâna, Carpatina, Bucovina - asta nu-i de dozator dar are un conținut mic de calciu). Iartati-ma dar este total anapoda ce recomandati. Tocmai de aceste ape trebuie ferite aparatele de cafea.Apa din reteaua Apa Nova (cel putin in Bucuresti ) s-a dovedit dea lungul timpului a fi net superioara dpdv al continutului de saruri ce se depun in boilere si pe conducte.Aparatele in care se baga ape plate vin de 5-10 ori mai repede in service decat celelalte. Sesebe Poate ai noroc si muncesti mai putin,incearca sa cureti sitele grupului de cafea cu ceva pe baza de soda gen triumf sau solutii de aragaz. Daca ai chef sa bibilesti pune in capatul pompei un manometru cu filet 1/8 si probeaz-o la rece .Presiunea ar trebui sa urce la 12-15bar(presupun ca la tine e pompa rosie ULKA) Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 26, 2017 Partajează Postat Decembrie 26, 2017 (editat) Dar solutiile alea nu sint pt piatra. Care ar fi scopul sa il spal cu asa ceva? Detrartraj i-am facut cu sare de lamiie. Cind scade presiunea de la pompa se aude si pompa mai incet nu mai tare cum s-ar auzi daca ar fi infundata. Editat Decembrie 26, 2017 de sesebe Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 26, 2017 Partajează Postat Decembrie 26, 2017 Daca pompa are apa in ea si nu are unde sa impinga incet incet nu se va mai auzi deloc.Daca are unde sa impinga dar ajunge aer in ea sau nu poate sa traga atunci e mai zgomotoasa. Daca obturezi iesirea ai sa vezi ca pe la 15 bar nu se mai aude deloc,se va simti doar o usoara vibratie. Si cand e pe duca poate fi foarte zgomotoasa sau poate fi foarte silentioasa de aceea zic ca manometrul e sfant. In locul tau as face asa. As curata bine de tot sitele(presupun ca nu le-ai curata niciodata) As verifica presiunea la pompa(daca e cazul o inlocuiesti,costa 30ron) As verifica daca ajunge apa cum trebuie la pompa(cel mai des se infunda contorul volumetric ce poate avea diametrul pe intrare de 1.2 sau 1.8 mm) Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2017 (editat) Iartati-ma dar este total anapoda ce recomandati. Tocmai de aceste ape trebuie ferite aparatele de cafea.Apa din reteaua Apa Nova (cel putin in Bucuresti ) s-a dovedit dea lungul timpului a fi net superioara dpdv al continutului de saruri ce se depun in boilere si pe conducte.Aparatele in care se baga ape plate vin de 5-10 ori mai repede in service decat celelalte. Eu folosesc de mai bine de 5 ani apa Bucovina (are un conținut mic de calciu și Mg - trebuie citită eticheta Soluția cea mai bună este folosirea unui filtru cu rășini schimbătoare de ioni - dacă aveți cunostințe pe la CET rugați să vă aducă 1,5 - 2 kg de rășină - kationit (IRC 50 - cea mai bună) și vă construiti un filtru pe care îl aveți 100 de ani, regenerarea se face cu acid clorhidric si apoi cu sare de bucătărie - odată pe lună sau mai rar - depinde de duritatea apei de la robinet și de cantitatea folosită. Pentru cei care doresc pot consulta forumul http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Inlocuitor-pentru-apa-plata-Bucovina Am mai văzut niște filtre cu magneți sau cu bobine (electromagneti) care cică dacă trece apa pe acolo nu depune săruri. Eu nu am incercat pare verosimil doar dacă trece cu viteză mare pentru a produce o polarizare a cationlor (presupun) - personal, repet, nu am încercat astfel de filtre. Cea mai bună soluție si mai economică rămâne apa fiartă și lăsată la răcit de pe o zi pe alta însă este cam incomodă această soluție.. Editat Decembrie 27, 2017 de Taraxacus Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 27, 2017 Partajează Postat Decembrie 27, 2017 Pot spune ca aveti cumva pe jumatate dreptate insa depunerile carora le spunem noi calcar nu sunt cauzate doar de magneziu sau calciu. Metodele de eliminare a depunerilor sau impuritatilor nu sunt chiar la indemana oricarui utilizator ,nici nu s-ar justifica,costurile pentru un aparat casnic . Va dati seama ca firma la care lucrez a facut studiu si investii enorme pentru a elimina aceasta problema,cu toate astea apa de la robinet a iesit invingatoare. Metoda de dedurizare(filtre sau statii de dedurizare) se aplica in functie de locatie,se verifica duriatea totala dar si duritatea carbonica. Acum pentru casa ,ca tot a deviat putin subiectul am folosit si recomand https://www.google.ro/search?q=brita&rlz=1C1GGRV_enRO752RO752&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-roGgvarYAhXsCMAKHbm1CA8Q_AUICigB&biw=1366&bih=613#imgrc=SB1Om8iRtX56aM: Si inca ceva solutiile profesionale de decalcifiere nu ataca stratul protector de pe conductele din boilerele de tip instant cum e in cazul de fata. Otetul si sarea de lamaie isi fac loc incet incet. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2017 Partajează Postat Decembrie 29, 2017 Mi-a picat și mie expresorul zilele astea. Pompa de presiune pierde aleatoriu forța de pompare. Inca nu l-am desfăcut. Aveți ideie cam ce ar putea fi? S-a dus pompa? Dar solutiile alea nu sint pt piatra. Care ar fi scopul sa il spal cu asa ceva? Detrartraj i-am facut cu sare de lamiie. Cind scade presiunea de la pompa se aude si pompa mai incet nu mai tare cum s-ar auzi daca ar fi infundata. S-a rezolvat! Era din cauza cafelei, cred ca era prea fin macinata si infunda sita. Era luata de la un magazine de fite in materie de cafele si am cerut sa fie pt expresor dar ....tot mai buna este cea gata ambalata "obisnuita". @bobinatorul daca prin site te refereau la sita un care se pune cafeaua atunci le-am curatat serios de mai multe ori pina acum pt ca sint usor de desfacut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum