kata_tel Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Ma ajuta cineva cum sa verific acest mosfet w15nb50 .are dioda intre d si s. Am facut metoda clasica si arata ca e defect. Multimetru pe dioda. Minus pe s. Plus pe grila apoi mut plus pe drena. Nu conduce. Am mai multe bucati 8 la un invertor de sudura. Cel pe care l-am masurat l-am scos de pe placa.se poate masura si pe placa??ms Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Utile : Peak Atlas DCA75 , sau ceva mai ieftin , M12864 Graphics Transistor Tester Cu multimetrul : Link spre comentariu
kata_tel Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Am urmarit filmul.la mn dioda are 500ohmi.nu am conductie intre drena si sursa.e defect?? Aparatul de sudura avea la borne 4v si cred ca trebuia sa aiba 30-40v.ms Link spre comentariu
daniel ignat Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjzz9KWktHRAhVF2xoKHWj2BbYQFggpMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.alldatasheet.com%2Fdatasheet-pdf%2Fpdf%2F24916%2FSTMICROELECTRONICS%2FW15NB50.html&usg=AFQjCNEYgj3eTtBr94afJ8zvp_UAaoVUkw Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Eu iti spun din experienta ca unii mosfeti de tensiune mare nu se pot verifica cu metoda cu multimetrul, e prea mica tensiunea de la multimetru ca sa-i deschizi complet. Unii merg partial, adica scade rezistenta DS pana la cateva sute de ohmi dar apoi se pierde capacitatea acumulata in poarta si iar se blocheaza dupa 1-2 secunde. Metoda cu multimetrul merge perfect la mosfeti de tip logic level sau de tensiune mica. Eu zic sa faci un montaj la 12V cu un LED + rezistor pus in drena, apoi legi poarta la +12V si vezi daca se aprinde LED-ul. Nu uita sa verifici si rezistenta intre GS si GD, uneori se mai strapung si asa. Dar totusi cred ca sunt buni in cazul tau. @Daniel Ignat - vad ca doriti sa mariti repede numarul de postari, cu ce ne ajuta acest datasheet (pe care oricine il gaseste pe google) ? Omul stie pinout si cam tot ce trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum