Vizitator mihail.stoica Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Stimati colegi Construiesc o statie de lipit cu PID cu PIC16F1827 Cand incerc sa-l programez, cu PICKIT2, da mesajul de eroare "Selected device not detected", mesaj pe care de obicei il da cand nu se potriveste device_id. Cu pk2cmd.exe am citit device_id (deci comunicatia merge) si l-am setat in PK2DeviceFile.dat cu PICkit2 Device File Editor.exe Problema se mentine. Ce nu se potriveste ? Vreo idee ? Multumesc Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Incearca cu DeviceFile-ul acesta http://www.filedropper.com/showdownload.php/pk2devicefile. Am mai patit si eu la fel cu un PIC din generatia 16F17xx si pana la urma am urcat .hex-ul cu p2kcmd.exe pe care nu prea il intereseaza device_id - ul. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Dac-am inteles eu bine (pentru curiosi, cautati pe forumul uChip la pickit2), pic-urile astea mai noi salveaza device id/revision id altfel decat picurile vechi (2 locatii astea noi, o locatie alea vechi) si algoritmul din pickit2 nu stie sa le interpreteze corect pe astea noi. Solutia e mai complicata decat inainte - nu e suficienta adaugarea picului nou in device.dat, trebuie modificate si niste scripturi. Cum ziceam, detalii pe forumul uChip. Link spre comentariu
Vizitator mihail.stoica Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 In primul rand multumesc Nedumerirea mea este ca am lucrat cu PIC16F1847 pentru care nu a trebuit decat sa-i pun device_id - ul corect si a functionat Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Un Pickit3 clona pe eBay e sub 12$. Cred ca merita efortul, ca sa beneficiezi de chipurile astea noi. Link spre comentariu
Vizitator mihail.stoica Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 GATA !!!! Am gasit. Microcontrolerul are device_id si revizia intr-un cuvant pe 14 biti. Primii 9 reprezinta device_id si restul de 5 revizia Microcontrolerul face parte din familia 14 la care am setat masca 3FE0, si lucrurile s-au rezolvat Concluzie: citit memory program specification si setat masca, citit device_id si setat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum