lutza2 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Eu mananc capul la peste. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Dacă practică un comerț legal s-ar supune acelorași reguli, garanție, posibilitatea returnării pentru produsele comandate online etc, Daca e vorba de medicamente sau suplimente alimentare ma indoiesc in privinta returnarii ca cineva cumpara un flacon,nu-l desigileaza si a doua zi se duce sa-l returneze...iar odata desigilat,nu cred ca mai sta cineva de vorba cu tine despre returnare.Deci la capitolul asta sunt perfect acoperiti. Odata ce ai scapat banul poti cel mult sa-i faci o poza,ca nu-l mai pupi inapoi,si nici legal nu prea ai ce sa le faci. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Păi normal, nu orice categorie de produse pot fi returnabile. Referitor la medicamente și eventual și suplimentele alimentare, eu cred că ar trebui interzise cu desăvîrșire reclamele în media tv/radio. Aceste produse trebuiesc luate la sfatul medicului. Dar e doar una din anomaliile din țara asta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 eu cred că ar trebui interzise cu desăvîrșire reclamele în media tv/radio. Asa crezi tu si poate inca multi consumatori,dar ce te faci ca astea sunt afaceri intre persoane (juridice) private,si daca din afacerile alea ies bani(si taxe la stat),nu cred ca o sa gasesti in forurile competente prea mult sprijin.E la fel ca si cu tigarile...le freaca ridichea la fumatori,dar daca ar muri de grija oamenilor,ar interzice fabricarea tigarilor...simplu.Cum nu se fabrica droguri oficial,asa sa nu se fabrice nici tigari.Dar lor le plac banii fumatorilor,numai fumul nu. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Eu mananc capul la peste.Urmează coadele de peşte... dupa ce alegem oasile ca să nu ne ramână in gât. Evoluţia limbii române contemporane este fenomenală! Aştept cu interes mărit noul indreptar ortografic si ortoepic. Dicţionarele oricum au prea multe pagini fără poze, facem focul cu ele. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) Nu-i frumos din partea ta Thunderer: https://dexonline.ro/definitie/cap/paradigma Uita-te in partea de jos a paginii. Edit: si coadele este corect: https://dexonline.ro/definitie/coad%C4%83/paradigma Editat Februarie 9, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Sesebe te-ai grabit, daca te uitai putin mai atent chiar la link-ul pus de tine ai fi observat ca ai folosit totusi pluralul "capuri" intr-un cotext gresit. Mai uita-te o data pe link-ul ala de la dex, si uite inca ceva: http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/pastila-de-limba-capi-capete-sau-capuri-602553 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Nu m-am grabit deloc. Este un regionalism. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Nici vorba, dovada e chiar pe link-ul tau: cap (conducător; -i)=Cap->Capi ( substantiv masculin ) cap (extremitate, vârf; -ete)=Cap->Capete ( substantiv neutru ) ( asta trebuia sa-l folosesti tu in context ) cap (geogr.; -uri)=Cap->Capuri ( tot substantiv neutru ) Aloca-ti 5 minute sa vizionezi clipul ala si-ai sa intelegi logica. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) Am deja 10 min de cind tot incerc sa-l vizualizez. Oricum nu-mi va schimba convingerile. ps: asa imi trebuie daca incerc si eu sa va inveselesc putin, ma aleg cu comentarii ironice si discutii la contradictoriu. Editat Februarie 9, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Link-ul este asta: http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/pastila-de-limba-capi-capete-sau-capuri-602553 Clipul este chiar in susul paginii, nu vad de ce nu l-ai putea vedea, insa are scris textul complet dedesubt, citez ce te intereseaza: Substantivele care au o formă la singural şi trei forme la plural sunt destul de puţine. Permiteţi-mi să vă prezint două dintre ele: „cap” şi „corn”. În ce-l priveşte pe „cap”, el are o formă de plural masculin, „capi” ( cu sensul de „comandanţi” sau „căpetenii”), şi două forme de plural neutru: „capete” (vorbim aici de extremitatea superioară a corpului omenesc) şi „capuri” (cu sensul de „promontorii”). Exemple: Capii răscoalei au fost executaţi în piaţa publică. Deasupra capetelor noastre se văd fulgere care brăzdează cerul. Printre capurile cele mai cunoscute din lume se numără Capul Horn şi Capul Bunei Speranţe. Link spre comentariu
lutza2 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Da. Eu credeam ca vorbea de condensatoare. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) Vorbim si de condensatoare. Adica de schimbatoarele de caldura, nu? Ca asa e si cap, capi, capete si capuri. Toate sunt corecte, numai ca fiecare sa refera la altceva. Cu alte cuvinte, Sesebe, ai gresit, in cazul tau erau capete! A nu se incurca cu succesuri si stupuri. Cel putin deocamdata, ca, dupa cum evolueaza limba romana, s-ar putea ca in curind sa fie corect. La fel ca nicio si cit de curind intro, intrun si miau! Zzzzt, mâț-o! (sau mâțo???) Sa revenim, oarecum, la mâța, pardon, marmota noastra. Adica tot la a crede absotul orice se spune la televizor, in reclame sau nu. Pina una alta, nu va mai duceti in Piata Victoriei, ca acolo umbla masini cu radiatii psihotronice iar Johannis a dat tara pe un snaps. Ma intreb, astea nu sunt tot furtisaguri, e dept, de voturi? Editat Februarie 10, 2017 de icar Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 In reclame, escrocii nu au voie sa spuna ca "suplimentele alimentare" sunt medicamente, ca trateaza sau amelioreaza ceva. Au gasit o noua golanie: "acadelele noastre sunt un dispozitiv medical". Link spre comentariu
one Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) .... eu cred că ar trebui interzise cu desăvîrșire reclamele în media tv/radio. ....Dar e doar una din anomaliile din țara asta. Nu doar in Romania se face reclama la medicamente. Este si o parte pozitiva caci macar ai o idee despre ce sa iei ca sa iti desfunzi nasul cand esti racit sau cu ce crema sa te dai daca te doare spatele. Altfel ajungem la alte traznai transmise pe care orala si cu o eficienta discutabila. Si chiar daca s-ar interzice, raman alte emisiuni unde sunt invitati diversi atotstiutori care dau sfaturi despre tratamente mai mult sau mai putin naturiste si tanti Aglaia care se uita la emisiune intelege s mai mult sau mai putin sau intelege ce vrea ea si apoi spune altora: "a spus la televizor"..... Au gasit o noua golanie: "acadelele noastre sunt un dispozitiv medical". Este posibil ca un anumit produs sa fie certificat ca "dispozitiv medical". De exemplu o penseta normala poate sa coste 2 lei si sa nu fie dispozitiv medical. Exact aceeasi penseta dar cu un ambalaj pe care scrie "dispozitiv medical" poate sa coste 20 lei. Trebuie vazut daca este o afirmatie gratuita sau chiar adevarat. Editat Februarie 10, 2017 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate