ratza Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Soluţia nu e să dai afară oameni din sistem şi nici să le tai din salarii. Totul e să eficientizeze modul în care lucrează şi să astupe găurile prin care se risipeşte bugetul. Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Nu e vorba de gandirea mea aici, ca as avea eu ceva cu oamenii astia...e dovedit faptul ca avem prea multi bugetari raportat la populatie. In comunism nu conta, pentru ca totul era al statului, dar acum conteaza. Statul cheltuie nepermis de mult pentru a plati lipsa de performanta (sau mai bine zis lipsa de interes) a unei anumite categorii de bugetari. Doctorii, profesorii sunt exclusi din discutie. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Statul cheltuie nepermis de mult pentru a plati lipsa de performanta Aici e problema. Sînt în stare să fac pariu că, dacă ar mai lucra mai eficient, toată lumea ar fi mulţumită. Chestia e că în majoritatea sectoarelor bugetare nimeni nu-şi asumă răspunderea şi toate cad în cîrca celui care ar trebui să beneficieze de serviciile lor. Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Adevarul ca daca ar lucra profesionist, sa-si faca treaba bine... nici eu n-as mai fi asa crunt pe ei. Dar ei au capatat melicul asta, sa-si dea de treaba unul altuia, paseaza de colo-colo contribuabilul, de parca ala n-ar mai avea nici o treaba de facut, decat sa faca tura intre birourile lor. E gandita bine treaba asta, chiar de sefi, care profita si isi mai baga cate un nepot la servici bun. Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Trebuie sa intelegeti,un bugetar NU(inca) este legat de .."performante" ,asadar,face act de prezenta la serviciu,bem o cafea dupa care se ratoieste(a se certa) cu...contribuabilul,pe motiv ca... asta nu e in regula,ba ca lipseste o semnatura/stampila/aprobare...si ceea ce nu se spune(ar trebui sa intelegi tu) ...MITA !! Cum se spune(nu doar pe la noi)...DACA dai,ai..!! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 16, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) ....................................................................................... Cand am fost sa obtin hartia pentru plata taxei de mediu auto, am stat la 4 cozi la 4 birouri, unde erau niste pizdramate care ma plimbau de colo. Du-te la biroul cutare sa faca o copie dupa nu stiu ce, du-te la biroul cutare sa puna stampila....etc. Nu era mai simplu sa puna totul la un loc, ca oricum frecau menta jumatate din ele, erau in plus...dar nu ...noi avem bani multi la buget si trebuie si Nea Cutare sa-si angajeze nepotul/nepoata...unde altundeva decat la BUGETARI... Pai munca acolo e organizata pe căprarii. Unii stiu sa scrie,altii sa citeasca,altii sa faca o copiem,altii sa semneze.S-apoi ne miram ca treaba merge greoi si pe deasupra cit se poate de prost. Cind ii intrebi ceva, se uita ca vitelul la poarta noua. In cazul cel mai fericit i-si fac curaj si merg la cel mai rasarit dintre ei,sa-i scoata din bucluc. Te umfla risul cind ii vezi ce spasiti sint,cind sint admonestati de cei care chiar stiu ce fac. Nici nu ma pot gindi, ce s-ar intimpla daca cei care stiu meserie, ar disparea. Editat Ianuarie 16, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Mita merge la noi si inca cateva tari mai inapoiate...incerca sa dai mita intr-o tara vestica si iti garantez ca ajungi la racoare. Am auzit la radio ca avem un nou record de incasari la bugetul de stat pe urma amenzilor aplicate agentilor economici...cica s-au depasit estimarile facute pentru 2016. Asadar, bugetarii astia cleiosi stiu cat trebuie sa stranga de la firme. Se merge pe principiul, "patronul trebuie amendat, ca stie el de ce...". In acelasi timp poate fi un semn ca angajatii ANAF-ului incep sa se teama sa mai ia spaga. La fel si in alte zone predispuse acestui fenomen specific omului flamand. Omul satul e greu de mituit. Sa reduca numarul si sa le mareasca salariul, si atunci se termina cu mita. ........................ Toata buimaceala din sistemul bugetar vine din cauza faptului ca mare parte din angajati ajung acolo pentru simplul motiv ca au avut "pe cineva" care i-a bagat la caldurica. Chiar daca se face un concurs pentru ocuparea functiei, de multe ori e formal. Sa nu se inteleaga ca toti din sistemul bugetar sunt pilosi, dar sunt suficienti pilosi, care prin incompetenta lor, ii incurca si pe cei intrati in sistem pe drept. De obicei astia intrati pe drept, muncesc si cel mai mult... Editat Ianuarie 17, 2017 de marius75 Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Nu omul sătul e greu de mituit, ci acela care e cinstit. Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Cinstea e un lucru rar pe la noi, intr-o societate in care alesii fura si iau mita care mai de care, la fel va face si omul de rand. Alesii tarii, vrem, nu vrem, reprezinta un model de urmat... Editat Ianuarie 17, 2017 de marius75 Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Da. Model "aşa nu". Link spre comentariu
tiovidiu Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Problema nu este la numarul de bugetari, problema este ca legile sunt date aiurea. In general pentru a beneficia de un drept trebuie sa completezi o tona de hartii la diferite institutii. De exemplu pentru un copil cu handicap se completeaza dupa o lege noua la, primarie cam 12 pagini de catre asistentul social. Aceste documente se completeaza in baza altor acte pe care trebuie sa le aduca bietul om. daca te uiti pe urma in hartii observi ca unele lucruri se repeta in vreo, trei locuri, dara trebuie completate altfel dosarul nu este valabil. La asta adaugati inca vreo 8 documente luate de la alte institutii(scoala, spital). Si pe urma se mai completeaza de catre responsabilul de caz de la DGASPC inca vreo 10 pagini, si mai apoi se da hotararea de incadrare in grad de handicap. Pot spune ca in general intr-o institutie publica sau de sanatate mai mult de 80% din timp trebuie sa-l pierzi completand diferite hartii in loc sa-ti faci treaba. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 17, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Soluţia nu e să dai afară oameni din sistem şi nici să le tai din salarii. Totul e să eficientizeze modul în care lucrează şi să astupe găurile prin care se risipeşte bugetul. @rata cum sa eficientizezi munca unora, care sint invata-ti sa frece menta zi de zi. Atita timp cit cei care-i ''pastoresc'' nu iau nici o masura pentru indreptarea situatiei, lucrurile se vor desfasura in continuare tot asa. Stii cum se spune; năravu' din fire,n-are lecuire. Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Am avut cateva zile libere si mergand sa cumpar ceva am ramas uimit de cata lume era pe strazi pe la 11 dimineata in oras.(de masini ce sa zic aglomeratie ca la 3) Remarca mea a fost: -Oamenii astia n-au servici!? Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Aici e problema. Sînt în stare să fac pariu că, dacă ar mai lucra mai eficient, toată lumea ar fi mulţumită. Chestia e că în majoritatea sectoarelor bugetare nimeni nu-şi asumă răspunderea şi toate cad în cîrca celui care ar trebui să beneficieze de serviciile lor. Am avut de lucru in sediul Parlamentului ,pe langa faptul ca sa intri trebuie sa astepti si cand ma apuc de lucru alte trei persoane se "uita".(freaca menta) Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 intr-o societate in care alesii fura si iau mita care mai de care, la fel va face si omul de rand. Alesii tarii, vrem, nu vrem, reprezinta un model de urmat...Sunteţi chiar atât de sigur că situaţia nu stă exact invers ?... Link spre comentariu
Postări Recomandate