Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti..........

Postări Recomandate

In urma cu ceva vreme am fost pe la Directia generala asistenta sociala si protectia copilului ,avind ceva treaba pe acolo. Lume destul de multa,cu probleme de sanatate, schilozi,fara miini,picioare,cu probleme de vedere,etc,etc. Asteptind la rind, intru in vorba cu un barbat relativ tinar, cu un picior amputat mai jos de genunchi. Il intreb de ce asteapta. I-mi spune ca a venit pentru revizionarea certificatului de handicap. Il intreb de ce si-mi raspunde ca asa trebuie sa faca in fiecare an altfel nu mai primeste certificatul de handicap si tot ce depinde de asta,ajutor social,gratuitate la plata impozitului,etc,etc.

Ce nu am inteles eu! Cum poti sa-i ceri unui, om cu un picior lipsa, sa vina la revizionarea starii de sanatate a unuia cu astfel de probleme. Crede cineva ca acel picior o sa-i creasca la loc? Am vazut si oameni care aparent nu aveau nimic,dar sigur aveau ceva daca erau acolo. Am vazut si ''colorati'' care bintuiau pe acolo,banuiesc ca pentru a primi si ei vreun certificat de handicap. I-mi aduc aminte ca in urma cu ceva ani ministrul muncii si protectiei sociale,(o doamna) avea sotul cu certificat de handicap,cu insotitor si culmea ca el conducea masina. Ce ziceti de toate astea? Nu vi se pare ca e strigator la cer?

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ce ziceti de toate astea? Nu vi se pare ca e strigator la cer?

Ba da,si la ce ajuta?Am si eu un unchi care si-a pierdut un picior(amputat de deasupra genunchiului) din cauza unor medici incompetenti care n-au diagnosticat o arterita in forma incipienta(s-a plecat de la un deget) si in felul cum e acum,se duce la verificare anual,ca sa nu cumva intre timp sa-i fi crescut piciorul la loc...asta e sistemul,cei care sunt in acele comisii respecta legea data de niste cretinoizi,dar e lege.

Link spre comentariu

Da bine, ca stim noi si un fost presedinte al Curtii Constitutionale care era "handicapat cu ochii de gradul II" si lua o pensie de handicap de cateva mii de lei (plus indemnizatia si sporurile de la CCR. (ala cu erata din 2012, va mai amintiti ? )

Asta tot asa mergea periodic la comisie ca sa-l evalueze ?

Chestia asta cu legea este doar pentru prostime, cei cu oua grele (sau ovare grele) sar peste lege ca nu le pasa lor de lege.

Va mai amintiti de Procurorul General care mergea cu girofarul si a fost fortat de DNA sa demisioneze ? - ei bine toti sefii de la DNA merg cu girofarul si nu-si fac dosare penale pentru asta. (deocamdata)

Link spre comentariu

Un amic de-al meu, i-mi spunea ca stie medici care au certificat de handicap. Banuiesc,ca nici ei nu sint revizuibili. Unul cu handicap vizibil, trebuie sa mearga la revizuire anual,ca poate ,poate ii creste piciorul taiat ,sau orbul incepe sa vada cu ochiul de sticla. Cred ca s-ar impune un control strict la toate Directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului,pentru a se vedea citi din cei incadrati cu grad de handicap sint intradevar indreptatiti sa primesca ajutoare si sa fie scutiti de plata impozitelor si alte facilitati. .

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu e vorba ca-i creste piciorul ...e vorba ca sa aiba aia de lucru...bugetarii, zic. Asa e peste tot, inmatriculari, impozite, taxe, ...a zis bine domnul Basescu cu grasul (bugetarii) care stau in carca slabanagului (salariatii de la patron). Daca reusea atunci sa dea afara jumatate din bugetari, eu ieseam la vot...iar daca ii expulza in Siberia, era si mai bine.

Editat de marius75
Link spre comentariu
pentru a se vedea citi din cei incadrati cu grad de handicap sint intradevar indreptatiti sa primesca ajutoare

.

Ar scade instant electoratul unui partid anume, la jumate.

Daca reusea atunci sa dea afara jumatate din bugetari, eu ieseam la vot...iar daca ii expulza in Siberia, era si mai bine.

Si pe urma sa zbieri in siberia ca stai la rand la permise 4 zile,la medic ajungi doar daca mai ai un pic si crapi,altfel esti bun de munca,iar casa odata aprinsa,pune niste artificii in foc,macar sa te bucuri de priveliste,ca pompierii vor fi expulzati....

Link spre comentariu

Da bine, ca stim noi si un fost presedinte al Curtii Constitutionale care era "handicapat cu ochii de gradul II" si lua o pensie de handicap de cateva mii de lei

Nu stiu de unde ai scos-o pe asta dar pensia pentru handicap gradul 2 este 340 lei, stiu asta deoarece cunosc personal astfel de cazuri.

Nu-i vina celor de la comisie, ei trebui sa respecte o lege, niste conditii foarte stricte, e drept ca in trecut s-au facut multe fraude in domeniu ( poate si acum se mai fac ),. au fost insa si destule controale, si medicii din comisii au devenit mult mai atenti si mai rigizi, conditiile pentru ca un caz sa devina permanent sunt destul de stricte ( nu mai zic de ce-i nevoie pentru gradul 1, nu vreti sa stiti ), si daca nu ma insel nici macar nu au competenta asta, din cate stiu doar la institut se mai pot da certificate permanente.

Este neplacut ca multi oameni de buna credinta trebui sa mearga anual la aceste comisii, sa astepte multe ore la coada, si sa-si sacrifice demnitatea pentru un drept ce li se cuvine, insa asta este legea...

LE: Bine zis Doru :)

Link spre comentariu

Pai am zis numai jumate sa-i dea afara. In alte tari civilizate nu se sta la coada, desi nr de bugetari este pe jumatate fata de Romania (raportat la populatie). Acolo nu se trage matza de coada, iar statul are grija sa nu ingreuneze plata contribuabilului, punandu-l sa stea la 3 cozi pentru acelasi lucru, cum se face la noi. Cand am fost sa obtin hartia pentru plata taxei de mediu auto, am stat la 4 cozi la 4 birouri, unde erau niste pizdramate care ma plimbau de colo. Du-te la biroul cutare sa faca o copie dupa nu stiu ce, du-te la biroul cutare sa puna stampila....etc. Nu era mai simplu sa puna totul la un loc, ca oricum frecau menta jumatate din ele, erau in plus...dar nu ...noi avem bani multi la buget si trebuie si Nea Cutare sa-si angajeze nepotul/nepoata...unde altundeva decat la BUGETARI... :)

Editat de marius75
Link spre comentariu

Cand tu vezi ca mor oamenii in triaje pt ca nu sunt cadre medicale suficiente,tu te declari satisfacut ca si din astea jumate pleaca la racoare...macar daca te doare ceva,fa si tu o distinctie,nu baga in aceeasi oala si parlamentar si medic,pt ca ambii sunt bugetari,dar in mod sigur felul cum gandesti nedreptateste la maxim pe unul dintre ei.

Link spre comentariu

Evident ca in anumite sectoare de activitate este chiar lipsa de angajati, de obicei acolo unde chiar se munceste (medicina, invatamant, spatii verzi, etc). Dar per ansamblu, numarul de bugetari, raportat la populatie este exagerat de mare fata de alte tari, iar sistemul este anevoios...e facut asa intentionat de cei de sus, ca sa-si poata angaja nepotii.

E volum mare de munca, pai normal ca e volum mare daca te trimit de la un birou la altul, cheama pe ala cu piciorul taiat in fiecare an...ii mai creste lu' ala picioru' la loc...Sistemul e de vina, ca e prost gandit pentru tara si bine gandit pentru ei, astia ai statului (de pomana).

Editat de marius75
Link spre comentariu

Cristian imi dai voie sa ma indoiesc de veridicitatea informatiilor publicate intr-un pdf ( primul link al tau ) obscur fara referinte exacte.

Uite un articol in care se poate avea incredere:

http://www.agerpres.ro/social/2016/03/07/ministerul-muncii-o-persoana-cu-handicap-grav-beneficiaza-pe-langa-indemnizatie-si-de-alte-facilitati-prevazute-de-lege-09-41-22

Ala vine direct de la sursa, pentru gradul 2 lipseste persoana intretinator ( deci si veniturile aferente ), ramane doar pensia de 340 lei.

LE: Marius, injumatatirea numarului bugetarilor este un deziderat nerealist, iti dai seama ca baselu nu mai are somn noaptea de grija "sarmanilor" din domeniul privat... E politician zau asa, e meseria lui sa dea declaratii bombastice.

Link spre comentariu

LE: Marius, injumatatirea numarului bugetarilor este un deziderat nerealist, iti dai seama ca baselu nu mai are somn noaptea de grija "sarmanilor" din domeniul privat... E politician zau asa, e meseria lui sa dea declaratii bombastice.

Daca sistemul ar fi regandit cap-coada, nu ar fi asa nerealista reducerea de care vorbesc. La altii se poate, tot urmarim sa implementam normele europene la noi in tara, hai sa facem si pe asta. Cel care isi va asuma raspunderea asta, va fi cel mai injurat om din tara, pentru ca nepotii se vor lasa greu dusi de la munca usoara. :rade: Se poate lasa cu razmelita...

Hai sa zicem ca jumatate ar fi cam mult, raman familii intregi fara servici... dar o reducere cu 25% e posibila. Curatenia inceputa din primarii, prefecturi, finante, AJOFM-uri si ajuns pana la birourile parlamentare din teritoriu. Se strang de un 25%.

Editat de marius75
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări