Florinel TV Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Citi Watii are sursa? Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Daca e vorba doar de doua HDD, cred ca e suficienta o sursa normala , prin asta inteleg o sursa undeva la 400W. Sursa la PC-ul pe care am doua HDD are 350W si nu s-a stresat vara trecuta. As putea foarte bine s-ai pun o sursa mai puternica, dar nu-i vad rostul cat timp nu fac overclock cpu, gpu, ram, iar sursa se mentine rece. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Am 2 hard-discuri externe pe care tin pozele familiei si alte lucruri de ne-recuperat. Am datele inregistrate si pe unul si pe celalalt asa ca daca se strica unul voi cumpara imediat altul sa refac copia. Fotografii am incarcat pe Flickr si sper sa le recuperez de acolo daca chiar le pierd pe hdd. Colectiile de reviste, carti si alte documente de electronica le-am pierdut de mult caci mi s-a stricat discul pe care le aveam dar dupa ce strangi sute de giga de date oricum nu mai ai timp sa le citesti pe toate, daca se pierd nici nu iti dai seama. Aproape orice se poate regasi in retea. Am dvd-uri de acum 10 ani care inca merg si am reusit sa recuperez multe de pe dvd cand mi s-a stricat hard-discul. Am si un writer blue-ray dar tot hdd e mai bun si mai ieftin. Editat Ianuarie 16, 2017 de one Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Daca e vorba doar de doua HDD, cred ca e suficienta o sursa normala , prin asta inteleg o sursa undeva la 400W. Sursa la PC-ul pe care am doua HDD are 350W si nu s-a stresat vara trecuta. As putea foarte bine s-ai pun o sursa mai puternica, dar nu-i vad rostul cat timp nu fac overclock cpu, gpu, ram, iar sursa se mentine rece. N-ai nevoie de o sursa de 400W REALY. Compul meu cu tot cu 5 HDD-uri, 1 SSD 120G, 8G ram, video Nvidia, procesor E8300 + etc consuma sub 200W cu tot cu 2 monitoare de 20-21 in, masurat la intrarea in prelungitor. De video nu mai stiu sigur dar e ceva Nvidia de consum mic ca sa lucreze rece pt ca nu bag jocuri. Cumparati-va oameni buni surse cu Wati realy si nu cu Wati chinezesti si nu o sa mai aveti probleme. Cind vorbim de amplificatoare audio mai toti puneti trafuri supradimensionate si investiti in power supply aproape la fel de mult ca in tot restul amplificatorului dar cind e vorba de sursa calculatorului...daca se poate la 50Ron sau una cica cu pretentii la 150Ron sinteti multumiti. Eu din 1998 cind mi-am facut primul computer si pina azi nu am folosit decit 2 surse, cea de-a doua este si acum in uz. Sursa este poate cea mai gongeviva componenta dintr-un PC (daca stii sa o alegi si nu te scumpesti la buzunar) si poate fi reutilizata mult timp si cu multe configuratii de sisteme. Si ca sa nu fiu complet offtopic, cea mai buna metoda din punct de vedere TEHNIC de pastrat datele este in cloud fiindca este cu backup date si alimentare permanent si este si destul de bine protejata la virusi dar pierzi confidentialitatea lor iar daca uit sa-ti platesti abonamentul....nu-i mai sigura decit un HDD extern..... Editat Ianuarie 16, 2017 de sesebe Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Sursa de care am spus, este un model mai vechi, dar destul de buna...judec eu dupa marimea trz/radiatorului si faptul ca se mentine destul de rece cu ventilatorul fara sa fie turat prea mult. (vent de 12cm). Probabil in Watti chinezesti ar fi cotata la 500W lejer. ................ Eu unul n-am incredere decat in ce vad sau tin aproape, respectiv un al doilea HDD. Uite ca n-am incredere in Cloud asta, sa nu uitam ca a mai fost un site de gazduire imagini care s-a parlit acum cativa ani. Acolo fiind multe informatii la un loc, devine tentant pentru un atac al hackerilor. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Ma amuza maxim obsesia unora. Sa aiba watt-i multi. Nu conteaza ca scrie Ling yan tzan pe ea, daca are macar 600w e buna. Tine si i7. Acum vreo 8 ani am luat un Chieftec GPS de 400W (electronica Delta) care functioneaza zilnic si in ziua de azi (si cativa ani a vazut pauze doar la penele de curent si la curatatul de praf). A tinut si si placi video mai capabile (la vremea aia) si cate 3 harduri simultan plus DVD-WR, procesoare si mai potolite si mai infometate si n-a marait niciodata. Asta in timp ce altora le crapau pe capete chinezariile in prima vara. Initiatorului: fixatia cu intimitatea vine dintr-o frica de teorii ale conspiratiei sau din egoism? Ca daca toata lumea ar decide sa pastreze pentru sine orice informatie dumneavoastra nu ati mai fi deschis topicul asta pentru ca nu mai aveati ce informatii sa salvati pentru viitor. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Eu am peste 100G poze personale care nu vreau să le vadă toata lumea si de asta nu folosesc flori dar este o solutie totuși. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Exista criptare pentru stocarea datelor in cloud, ce e asa de greu de folosit ? Cred ca mai repede uiti parola de criptare decat sa-ti vada aia de la google pozele Link spre comentariu
Gaspar Postat Ianuarie 16, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 nu am nimic absolut de ascuns,am o multitudine de scheme tv si multe carti,reviste,etc. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Eu am 500W Sirtec (High Power) luata acum 5-6 ani (o caruta de bani pe vremea aia), am folosit mai multe configuratii si cea actuala este un i3 gen2, Gts450, tv tunner, Placa sunet m-audio, placa wireless , 5 HDD permanente (6 buc impreuna cu cel de back-up), 8GB ram,DVD-RW si pc-ul meu functioneaza 24/24, doar 1-2 ori pe luna ii dau restart si el ramane inchis doar cand plec mai mult de 2 zile de acasa. Aceeasi chestie cu cu laptopul!!! Inafara de ceva ram problematic si HDD-uri defectate nu am avut alte problema de aici si concluzia ca back-up trebuie facut frecvent deoarece hdd-urile nu mai sunt cum erau pe timpuri sa te tina o vesnicie, eu acum am unul pe IDE care inca functioneaza foarte bine. Cum a spus @sesebe sursa trebuie una cat de cat, si nu chinezarii, este foarte important....dar indiferent tot nu te scapa de un eventual esec al hdd-ului... Colegul @Gaspar asre un pc ceva mai "vechiut" deci nu ai cum sa-i ceri mai mult decat a functionat si pana acum...mai ales ca softurile cer din ce in ce mai multa "forta"! CONCLUZIA : Fiecare abordeaza o anume metoda de back-up al datelor importante si foarte importante. Parerea mea fiind ca fiecare are rezultate bune, indiferent de cate hdd-uri ai in pc (desigur ca si pc-ul sa fie putin mai "fortos", daca nu neaparat ultimele aparitii in it de pe piata). Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Scuze pt "greselile" gramaticale care se mai strecoara in posturile mele. Mai postez si de pe mobil si aloco corectorul gramatical mai mult strica decit ajuta si nu vad intotdeauna ca sa corectez in timp util. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Sa-ti pastrezi pozele personale in cloud e ca si cum le-ai ingropa intr-o cutie in parcul public...daca chiar tineti la acele poze solutia optima e album foto/fotocarte. In format digital doar M-Disc sau macar un CD-R/DVD-R de calitate. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Eu recomand arhivarea datelor si inscriptionarea pe DVD-uri. la pretul pe care il au iti permiti odata la cateva luni sa cumperi altele. Eu am trei harduri in calculator. Ieri cautand niste fotografii care erau depozitate pe cel de-al doilea am observat ca mi-au ramas doar denumirile, un virus le-a sters. Deasemeni am descoperit ca si jumatate din revistele Tehnium si Radioamatorism au 0 byti. O sa incerc o recuperare, posibil fisierele lipsa sa fie invizibile, dar m-am invatat minte, le inscritionez si le pun undeva la dos . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum