Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 buna tuturor am 20 buc.tranzistori darlington bu931R si as vrea sa maresc puterea unui amplificator,am tot necesarul traf-uri,tranzistori.radiatoare,amplificatoare vechi si cu tranzistori cum ar fi cu tip3055 tip 2955 si cu ci,cum ar fi stk 463 stk 402-120...vreau sa ajung undeva la 300-400 watt am si 4 perechi 2sc5200 2sa1943 originali platiti 8euro buc.as prefera sa folosesc acei bur.o schema cum sa ii folosesc ca si tr.complementari.sau daca acei 2sc.2sa pot sa-i alimentez separat ca finali si la cat.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Daca ar fi asa de usor sa maresti puterea unui amplificator doar schimband finali... nu s-ar mai chinui nimeni sa faca amplificatoare de putere, am lua un kit de 2 x 50W de la Mivarom si l-am transforma intr-unul de 1KW. Eu nu zic ca nu se poate intampla sa ai si noroc, dar de regula nu se face asa ceva pentru ca la o tensiune de alimentare mai mare ampliful se poate comporta altfel si poate incepe sa oscileze (am intalnit amplifuri care mergeau ok la o tensiune mai mica si oscilau cu tensiune mai mare), plus ca s-ar putea depasi si limita de tensiune pe care le suporta unele tranzistoare din amplif. Pe urma, daca adaugi mai multi finali s-ar putea ca prefinalii sa nu faca fata si uite asa ajungi sa schimbi tot ampliful... Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 rabdare ca vin si sfaturile! puneti o poza cu traf-urile si cablajele amplificatoarelor pe care le aveti.scheme sunt foarte multe aici: http://www.elforum.info/topic/11992-scheme-amplificatoare/?p=1473709 majoritatea sunt testate. aveti de unde alege.trebuie sa stiti ce tensiuni de iesire si puteri au traf-urile de care dispuneti.daca aveti si condensatori de filtraj recuperati din amplificatoare bine, daca nu, astia vor fi scumputi la puterea dorita de dvs. nu ne-ati spus:400w in boxe de 4 ohmi sau 8 ohmi.este foarte important Link spre comentariu
Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) multumesc de raspuns.mai am o dilema am un difuzor si nu stiu nci un detaliu doar dimensiunile daca cunoaste careva marca,puterea rog sa imi dea detalii postez cateva poze ms din nou am alimentat un ampli.de masina la 29-0-29 am si posibilitatea de punte dar vreau sa folosesc acei tranzistori am traf.50-0-50.62-0-62 ...am mai multe difu.din imagine imi arata 5,8 ohm banuiesc 8ohm Editat Ianuarie 15, 2017 de Ilie Moldovan Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 cred ca ar trebui mai intai sa va hotarati ce boxe faceti pt spatiul dvs de auditie...amplificatorul e cam la coada. bu931r pt un amplificator quasi complementar suna destul de bine. Link spre comentariu
Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 difuzorul e cel din poza mai am unul nu stiu puterea lui doar ca am pus 100watt pe unu si sigur nu e la parametri lui.as vrea macar sa stiu daca e bas sau wofer puterea cu aproximatie mai am unu rcf tot de 38 cm si e mult mai usor mai firav,imi place sa''lipesc''daca as avea un amplificator de 500 watt as ancerca sa-i adaug 10 ,si anca ceva,vreau sa folosesc tranzistorii aia bur sant noi adusi din italia sincer i-am gasit in chiria unde stateam sigilati o gramada de leduri punti redresoare stabilizatoare microintrerupatoare,,,,,, Link spre comentariu
Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 as putea sa fac chestia asta? Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Mai bine lasă deoparte schema acesta și caută alta schema...Aceasta are multe deficiente, cam ca toate schemele de pe acel site. Link spre comentariu
Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 nu schema ma intereseaza ci doar ca idee pot sa alimentez finali separat? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Pai de unde sa stim daca poti sa-i alimentezi separat daca nu pui schema ? Link spre comentariu
Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 mai am 5 perechi de tranzistori mp1620 mn2488 ma intereseaza doar un canal dati-mi o idee sau o schema la care sa-i atasez si daca pot sa i alimentez separat ca tranzistori complementari Link spre comentariu
Vizitator Ilie Moldovan Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) am facut un kit cu un stk 402-120 original e bun doar un canal as putea sa atasez aici tranzistorii mentionati daca da,imi spuneti va rog care si cum multumesc Editat Ianuarie 15, 2017 de Ilie Moldovan Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Sa mor eu daca inteleg ceva din ce zici ! Link spre comentariu
Rashad Ionita Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 (editat) Din ce am înțeles eu, spune ca a avut un stk și a putut face doar un singur canal și întreabă dacă poate atașa tranzitorii (Bu931r) ca finali și sa folosească stk-ul ca etaj driver.Toate cele bune! Editat Ianuarie 15, 2017 de Rashad Ioniță Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Tu vrei sa faci un amplificator nou sau sa modifici unul existent?Daca vrei modificare, pune schema pentru colegii care incearca sa te ajute. Cu cat oscilezi intre intrebari, cu atata iti scad sansele sa mai fie vreunul interesat sa-ti raspunda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum