spirochetu Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Incep sa cred ca sunt un fericit al soartei ca am crescut in era casetelor si pick-up-urilor Pacific 4.Pe mine nu ma deranjeaza nici zgomotul de fond ,de cele mai multe ori nici distorsiunile nu stiu de care...ma intereseaza doar sa nu sune fals sau sa haraie amplificatorul ori boxele daca le dai prea tare r.Si pot sa fie orice fel de boxe, cele mai naspa boxe mucegaite luate din targ cu 5 lei cu difuzoare ovale romanesti gaurite si cu cuie in membrana.Daca muzica e buna nu mai conteaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Pana va lamuriti daca si de ce nu mai "merita" vinilul, pana va lamuriti daca o "scula" cu "tehasde" de 0,0001% este -si mai ales cu cat este- mai buna decat alta cu 0,1%, pana terminati discutia referitoare la tratamentul acustic al peretilor ce nu are nici o legatura cu subiectul topicului, va prezint la obiect si pe subiectul topicului unul dintre motivele pentru care eu personal apreciez vinilul (dar si CD-ul) mai mult decat orice fisier digitalizat pe 16, pe 24 sau chiar pe... 1024 de biti, ceva ce pentru mine conteaza de o suta de ori mai mult decat diferenta de "tehasde" amintita, decat orice cofraj de oua agatat pe pereti, decat orice "amplificator Reference Mark III da noojnoo da mii da ieuro" si decat orice avantaj ce mi-ar putea fi oferit de vreo eventuala prezenta pe masa mea a vreunui hard disk de 999 TB plin cu "empetreiuri". Va mai amintiti cum si de unde au aparut aceste imagini ce au nu numai o anumita valoare artistica, dar azi au deja valoare de simbol ? Exista pentru noi cei ce le recunoastem, vreun motiv de bucurie pentru faptul ca acestea -si mai ales cele ce ar fi trebuit sa le urmeze lor- vor disparea (cel putin ca si semnificatie si importanta) odata cu obiectele pe care ar fi trebuit nu numai sa le "decoreze", obiecte cu care aceste imagini nu numai ca aveau in mod firesc o legatura stransa ce justifica insasi aparitia si existenta lor, dar obiecte pe care aceste imagini le inchegau, muzica pe care aceste imagini o completau si careia ii adaugau valoarea lor artistica? Intreb: oare cate mii si zeci de mii de asemenea imagini nu vor mai apuca a fi concepute in viitor in cazul disparitiei vinilului si CD-ului? Daca numai insasi simpla si amarata coperta din carton a unui vinil a putut avea o asemenea semnificatie si valoare artistica, si eventual adaugata muzicii continute doar pentru ca aceasta muzica exista nu pe un stick de memorie ci pe acele suporturi fizice numite vinil si CD, ce rost mai are sa socotim lucruri tehnice precum "tehasdeuri", 24 biti si 120 decibeli? Eu zic sa fim fericiti ca am apucat in viata noastra aceste imagini si obiectele pentru care ele au fost concepute, obiecte care insotindu-ne in viata noastra au si raspandit aceste imagini si le-au facut faimoase, si nicidecum sa ne bucuram - si cu atat mai putin sa incercam sa justificam tehnic- o eventuala disparitie a vinilului sau a CD-ului, altfel am asa o vaga impresie ca aceiasi care azi se bucura sau justifica disparitia vinilului, mai tarziu il vor deplange la fel cum azi unii deplang disparitia jocului la sanius, hotii si vardistii si a jocului de-a v-ati ascunselea si sunt nemultumiti de faptul ca propriii lor copii stau toata ziua pe net si facebook si asculta o tona de muzica, dar care muzica in majoritatea cazurilor este infecta, de duzina, sau fara valoare artistica, si de care, spre deosebire de unii dintre noi si imaginile de mai jos, mai tarziu ei nici macar nu-si vor mai aminti. Este bine si imbucurator faptul ca exista si se dezvolta formate digitale de inalta rezolutie, insa tare as vrea ca pe viitor, in afara clickului penibil pe un buton de pe ecran pe care ar scrie "Download 32 bit version", inca sa existe si posibilitatea de A ALEGE un CD si un vinil, cu o coperta artistica, pe care sa pot citi si cine a compus acea muzica, ce artisti au contribuit la fiecare instrument, in ce studio a fost inregistrat, si o imagine care eventual sa ramana in istoria muzicii odata cu muzica in sine pe care acel disc o include... Link spre comentariu
Valentino Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Intersant ca userul sesebe a vizitat un studio de RADIO si pacat ca nu unul DE INREGISTRARI.Nu discutam ca AU COMPLET ALTE DOTARI (ca la radio se pun CD-uri sa umple timpul...).Da' la inregistrari se umple microfonul de nenorociri venite de "aiurea", si odata intrate pe HD..."la revedere"!!!!!Separarea vocalistului (cel cu castile inchise pe urechi si microfonul condensator in fata-cu protectie ,evident) de restul mixerului prin geam dublu inclinat-contra reflexiilor parazite-costituie UN MINIM IN ORICE LOCATIE DE PRODUS <<<<MUZICA>>>>.Aaaa,sunete?In bloc la tanti Aurica...MP3,(14)...SI GATAAAA INREGISTRAREA...Hai sa fim (putin macar) seriosi cu ce postam...Numai bine tuturor!!! Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Si un studio de radio trebuie sa fie antifonat la fel cum trebuie antifonat si un studio de inregistrai dar poate nu chiar asa de strict. In fine, fie cum vrei tu, numai tu ai dreptate si numai tu ai camera de audii antifonata asa cum trebuie. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=bN-YFXAYFsw Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Ai ideie cit costa numai capetele pt Studer? Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Ai ideie cit costa numai capetele pt Studer? nici nu ma intereseaza.Youtube means COMUNISM! De fapt imi dau seama ca numele topicului trebuia sa fie: De ce ne place youtube...ca sculele astea au devenit precum Rolls-Royce-urile: nu vezi prea multe nici in patria lor... Editat Ianuarie 20, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Referitor la imagini audiofile, aia cu bucile a fost pe coperta vreunui disc ca nu-mi aduc aminte si am cateva colectii cu pink floyd , the early singles, echoes, the best of (2011) ? Cum sa apreciezi muzica numai dupa imaginea sau poza mai mult sau mai putin artistica ?? Din cate imi amintesc erau ceva programe pe windows care iti afisau si metadata, poze, album, artisti, etc cand ascultai mp3. Spiro apreciez topicul deschis si cred ca in curand o sa ne spui cat de bine sunau difuzoarele de radioficare cum avea bunicul la sat. Au fost doua modele, unu mai vechi si pe urma a fost unul de plastic alb cu un buton tot alb. Pe de alta parte, fara sa fiu audiofilist si fara sa masor distorsiunile pot sa sesizez diferente notabile intre o boxa cu reflexul in fata comparativ cu aceleasi difuri intr-o boxa cu reflexul in spate sau sa vad de ce nu-mi place tehnologia Bose sau de ce inca am retineri la clasa D. Poate o sa-mi iau si un picup, am avut pe vremuri unul romanesc pe lampi, gen lada, suna bine pana a inceput sa sune prost si pe urma am avut unul polonez, ceramic, suna corect dar fara sa te dea pe spate si unul cehesc de la care am folosit numai boxele, avea ceva difuri ovale. Ce picup-uri recomandati cu un raport rezonabil pret/ calitate. Am vazut rega planar 3 si onkyo direct drive la preturi rezonabile, dar nu stiu care e mai bun din astea, primul costa dublu. Vinylul are cu adevarat o reintoarcere in forta, probabil e ca moda, poate sunt filmele gen Suits si e doar o chestie de imagine de genul am iphone ca s7 edge e pentru fraieri. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Domnule @NO 5 Sunt satul de polemica.De fiecare data cand intru in conflict cu dvs si inca vreo cateva persoane care nu intra decat ca sa intretina panarama , eu sunt dat afara, numit pe numele mic samd.Dvs si ailalti ...prosperati cu acordul tacit al moderatorilor, si tot eu ies rau.E ultima oara cand ma mai fac de ras pe acest forum.Sunt satul de atitudinea catorva dintre voi.Voi intrati peste tot doar ca sa infectati subiectele. Eu sunt obisnuit sa lucrez cu profesionisti atat in electronica , cat si in domeniul audio .In 2008 reparam spectrofotometre, inclusiv BIORAD-urile folosite la laboratorul vamei din Bucuresti , in 2009 laseri industriali si stiintifici si in 2012 tomografe si masinarii cu raze x incepand din Colentina, Fundeni pana la maternitatea din Botosani, dar mi-am dat demisia repede pt ca nici costume de protectie cu plumb nu ni se dadeau si nu vreau sa va spun ca in Spitalul Colentina sunt 21 de aparate cu raze x, iar radiatiile inregistrate in curtea spitalului depaseau curent de 300x maximul admis in 2012 cu toate legile in vigoare. Asa functioneaza lucrurile in Romania si ala a fost ultimul serviciu pe care l-am avut in tara. Am instalat si alarme de toate felurile vreo doi ani, a reparat televizoare crt, casetofoane si statii audio cand nu aveam alta slujba, ba am fost si paznic si tipograf, si gaterist . am lucrat si ca cepuitor la padure, am fost si TAPINAR la propriu, am fost si dulgher , am facut si chirpici , puteti sa-mi spuneti DOREL daca vreti .Jumatate din chirpiciul din cea mai mare cladire din manastirea Petru Voda a fost facut facut de mine in vara lui 1998.Stiti reteta: pamant, apa paie si bataie! 14 tone de pamant , tot atata apa si paie, prelucrate in 5 saptamani . Dar am fost si radiotelegrafist in armata si inca unul din cei mai buni si daca pe forumul asta e cineva care sa fi fost soldat la transmisiuni in Moldova in generatia 2000-2001 sigur stie cine sunt eu.Daca stiti cum se receptioneaza morse in conditii de bruiaj masiv poate va spune asta ceva despre ureche muzicala, ritmica si alte cele... Dar sunt obisnuit si sa fiu bufonul clasei atunci cand am de a face cu retorici violente pro sau contra a tot felul de lucruri atat naturale cat si artificiale si care functioneaza in paralel pe lumea asta fara sa se excluda. Cine are ochi de vazut vede si cine are urechi de auzit, aude. Ca sa va spun cu cea mai mare sinceritate masina care imi place mie cel mai mult pe lumea asta de cand ma stiu , este Trabantul. De ce mi-a ramas mie la suflet este o problema absolut personala.Mie imi place ca este usoara, imi place cum suna motorul si stiu ca merge cu orice, de la Kerosen la biscuiti. Nu sunt dealer de pick-up-uri, nu recomand nimic nimanui. Cel mult preiau informatii si le dau mai departe .Eu am un direct drive Siemens RW-777 (Sanyo plus q-50 rebranduit), care functioneaza extrem de bine si nu l-as da nici pe mama lui Linn Sondek LP12 care cantareste o tona si costa 10k de parai si pe care l-am ascultat deja , dar un Dual 701 tot as vrea pt ca l-am auzit cu doza originala si mi-a placut foarte mult si daca e sa compar Dual 701 cu shure v15 typ 3 facut in anii 70 cu Linn Sondek lp12 cu dynavector de mii de euroi...eu n-am fost capabil sa fac diferente notabile si care sa justifice diferenta de pret uriasa.Nemtii sunt nemti.Nu i-a batut nimeni la capitolul mecanica in Vestul Europei. Audio technica lp120pl este recomandat de toti ca fiind cel mai bun raport pret calitate si are un pret acceptabil pe Amazon, prin urmare as merge cu recomandarile pietei. Dvs va recomand asta: https://www.shenzhenaudio.com/gustard-a20h-hifi-dac-headphone-amplifier-double-ak4497eq-xmos-dsd256-384khz.html Eu pot sa mi-l iau oricand, dar ma lasa rece.Prefer sa cumpar un lucru mult mai util: Pick-up-uri am vreo zece, atat belt drive, idle drive si direct drive. Sunt extrem de multe si foarte bune pe OLX , la preturi mai mici decat pe Ebay sau cel mult comparabile. Cele mai avansate se gasesc pe ebay, au preturi mult prea mari pt omul de rand si nu constituie o optiune reala pt mine.Le-as vrea pe toate , as vrea sa va pot cumpara si vinde pe toti da nu se poate.. Nu stiu cate magazine sunt in Romania de profil,eu provin dintr-o zona foarte saraca a tarii unde si boxele de radioficare au fost vandute la fier vechi de tigani, dar daca sunteti dispus sa cheltuiti vreo 300 de euro pe un drum dus intors si o noapte la un hostel in orice tara civilizata din Europa, faceti-va o programare la o auditie intr-un show-room care prezinta sculele pe care le doriti dvs si o sa aflati pe viu daca se merita sau nu.Eu am stat vara asta la cort intr-un palc de padure in afara orasului Oxford cu cutitul in stanga si lopata in dreapta , am mancat laolalta cu oamenii strazii zi de zi si m-am spalat pe mine si hainele in toalete publice 4 luni anul asta ca sa pot ajunge doar sa imi permit sa cumpar niste casti.Aveti chef de misto-uri?V-am mai dat un subiect. Am 40 de ani in februarie si n-am avut un laptop pana la 38 si nici bicicleta pana in martie 2016.Anul trecut am invatat sa merg pe bicicleta, de nevoie, carandu-mi toate lucrurile , intre care 2 laptop-uri , haine si mancare in fiecare zi pe strazile Oxfordului, dar n-am cersit o lira in public , sa-mi fac de ras natia ca altii si cand am cerut Job seekers allowance am folosit banii pe primele 6 saptamani(6x70 de lire) ca sa-mi cumpar piese noi la bicicleta.In a saptea saptamana aveam deja un serviciu tot in domeniul electronicii.Dupa patru luni , ofiterul de la Job Centre inca imi stie numele si isi aminteste tot ce am vorbit raspunzandu-mi la mail-uri .Toti cei care m-au cunoscut stiu ca sunt de neconfundat.Nu stiu daca am facut eforturi sa fiu mai ciudat ca altii, dar intotdeauna am spus ce mi-a trecut prin cap si nu m-a interesat ce cred altii despre mine. Cu banii pe JSA mi-am confectionat prima roata la bicicleta cumparand hub shimano deore lx, spite DT champion si rim Sputnik Rigida uitandu-ma pe youtube cum se face dupa ce le-am cumparat online .Am rugat un roman care repara biciclete la Decathlon sa mi le primeasca pe adresa lui ca nici adresa n-am avut jumate de an.Am centrat roata uitandu-ma cum se face tot pe Youtube. Puteti sa invatati si dvs putina umilinta domnule nr5? Youtube este cel mai bun profesor din lume la ora asta , totusi: Eu o sa va spun cum mi-am luat castile : Am intrat intr-un magazin din Brighton, am cerut sa ascult AKG 712 pro pt ca ascxultasem multa barbologie si mai am o pereche de AKG pe 600 de ohmi din 1990 care nu suna deloc rau.Cand le-am cumparat dintr-un targ sunau ingrozitor dar dupa ce le-am schimbat buretii mancati de bacterii si ascultat vreo doua saptamani si-au dat drumul.Probabil statusera in conditii aiurea. Ascultasem deja Sennheiser650 in alt magazin si nu mi-a placut.Am cerut Senn 600 dar nici un magazin din vreo 10 cate am batut in doua luni nu il aveau pe stoc. Ascultand vreo 15 minute in toate felurile aceste casti pe un amplif ART special pt casti , considerat practic standard profesional pt casti, am avut senzatia ca ceva nu e in ordine.La volum mic suna infundat, la volum mare sareau membranele. Ii zic vanzatorului: Te rog frumos, asculta si tu putin castile astea si spune-mi cum ti se par pt ca mie mi se pare ceva in neregula.Asculta tipul si zice...nu stiu ce sa zic...sunt mai scumpe si ar trebui sa fie bune la banii astia, da eu mi-am luat Bayer Dynamic hd880pro si sunt multumit. Zic hai sa ascult BD hd880.BAI tata... se facu LUMINA! Nu sunt la fel de sensibile ca Akg-urile , da-s mai liniare si la volum mic si mare .Si erau mai ieftine cu 140 de lire.Cu toate astea nu mi-am crezut urechilor. Intreb inca odata vanzatorul: Nu te supara, care sunt castile cele mai vandute in magazinul asta: Bayer Dynamic dt880pro. Ok le iau.Si cu asta s-a terminat o ora jumate de comparatii intre cele doua casti ca deja innebunisem si vanzatorul si managerii si pe toti din magazin. Altfel...cata vreme eu am proiectat partea de amplificator analogic din filmul de aici se numeste ca mai stiu si eu cate ceva despre ce insemna casti: Abia anul asta au fost lansate,ca over year headphones cu baterii si amplif in clasa d, in 2016 au fost doar prezentate cu amplif in clasa a si partea digitala cu ess9018, si un xmos in care s-au implementat algoritmi de compensare a distorsiunilor specifice acelei membrane dupa ce castile au fost masurate in laboratoarele Cambridge Audio. Cu asta am terminat show-ul in acest topic. Rog moderatorul care ma uraste cel mai tare sa stearga orice discutii gaseste a fi inutile sau topicul cu totul daca nu convine.Sa ma baneze...mi se rupe. Data viitoare ma reincarnez ca o molusca ori crustaceu. Editat Ianuarie 20, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Pretene, cred ca esti in depresie ori ma confunzi rau. Nu am si nu am avut polemici cu tine, credeam ca stam si noi la o discutie, ca vezi ca restul lumii e stresata inainte de alegeri si mult mai stresata dupa si nici nu prosper cu vreun moderator. Apropo, vezi ca nr.5 avea alt nume diferit de userul meu, e usor de vazut diferenta pt un vorbitor de limba engleza. Intrebai de picup pentru ca rega e cu curea si mai scump, onkyo e direct drive si ziceai pe undeva ca ar fi mai bune. Oricum n-am inteles povestea cu vanzatorul care e inebunit dupa juma de ora intr-o tara civilizata. show room-uri sunt peste tot, mai mult sau mai putin satisfacatoare. Exista posibilitatea sa cumpar o scula, sa o probez acasa 14 zile si sa o returnez pentru cel mai mic motiv de insatisfactie, la unele magazine ai chiar 90 de zile. Cum insa lumea mai lucreaza, chestia asta iti ocupa o sambata sau o duminica si nu prea iti convine sa te distrezi in magazine chiar in fiecare weekend cand poti sa stai de cumparaturi. Am vazut si audio technica in magazine, dar impresia mea, probabil gresita, a fost ca nu mai sunt ce erau odata , ci au devenit chinezarii ordinare. Poate gresesc. O sa incerc singur. Pace si serenitate. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Atunci daca nu am observat bine tonul ironic imi cer scuze! Rega e brand...de aia costa.Nu cred ca e mai bun ca altele din anii 70-80.Audiotechnica at lp120 are cele mai bune review-uri si e cel mai vandut pick-up. Cat despre intoarcerea in 15 zile a unui obiect cumparat din Romania..sunt curios daca Amazon are aceleasi reguli pt Romania ca si pt restul lumii.M-as bucura sincer sa fim considerati egali. Si da...in vest toti iti zambesc prima oara, dar daca stai o ora invartindu-te fara sa cumperi nimic se numeste ca-i incurci pe ceilalti cumparatori...Iar castile mele erau pe un stand cu 50 de casti care se auzeau toate in acelasi timp.Eu le auzeam doar pe ale mele, vanzatorii si restul clientilor pe restul...A trebuit sa cer sa deconecteze doua casti care ziceai ca-s boxe...si nu...nu erau in paralel ca intr-un supermarket, fiecare casca era pe o iesire a unui amplificator specializat de casti ART. E vorba de GAK Brighton.In magazinele alea intra zilnic sute de clienti.Brighton este un oras cu foarte multe centre artistice.Am fost intr-un second hand si avea cel putin 100 de pick-up-uri de la 100 de lire la 1200 de lire unul langa altul .nu mai zic ce amplificatoare si boxe am vazut acolo ca iti vine sa plangi. Dual 701 are un platan de 3.6kg din...plumb.la fel si dual 1229, varianta beltdrive.Ambele sunt considerate a fie foarte bune.Eu am ascultat 701 cu shure si am fost impresionat de liniaritatea reproducerii.Mai am un Philips af877 , mai vreau un af-977 si un dual 701 si astea sunt singurele pick-upuri cu brat pivotant pe care le mai doresc in colectia mea. Editat Ianuarie 21, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 am vazut ATLP120 si la mine si in unele review-uri lumea zice ca sunt super, altii se plang tocmai de preul incorporat. Eu nu fac colectie si nu ma incurc cu lucruri vechi oricat ar fi fost ele de legendare. Am fost la un prieten in vizita si mi-a aratat colectia lui de super scule, aratau brici, dar nu mergea niciuna, ba ca una nu avea o curea, ba ca alta mersese pana mai ieri, alta avea nu stiu ce fel de suport media, digital, exceptional, dar care nu s-a impus pe piata (ceva sony dar nu mai stiu ce) si tot asa. poate picupul ar fi cam moft pentru mine, o sa mai rumeg la ideea asta. Totusi ma conving pe zi ce trece ca imi trebuie si o sursa digitala de mare capacitate. Am avut chef sa ascult Abba, nu mai stiu pe ce hard sunt discurile, am gasit cu greu un album in memoria interna a unui mp3 player. Tu stai mai pe la sud, nu ai auzit nimic de Brennan B2, merita sa fac efortul sa comand ceva de la el sau e doar reclama ? Tot azi am mai ascultat un pic radio ZU. Am fost uimit de calitatea slaba, nu ma refer la artisti , ci sunetul era rau de tot. Traim in era digitala si internet radio suna mai bine decat receptia cu antena, sau ar trebui sa sune. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Cum sa recomand ceva despre care n-am auzit ori vazut in viata mea?NU STIU NIMIC DESPRE BRENNAN B2.Ce pot vedea pe youtube sau cu google eu aia vedeti si dvs...O fi fantastic, ce sa zic?!Dupa ce scriu amicii mei pe acest forum tehnologia moderna este fantastica.Doar ca eu rar ascult muzica moderna...Sunt pierdut in anii 80 si pt mine A-HA este the best of the best.Dupa aia sar la anii 70 si 60 pana la Nina Simone si chiar mai departe la Gerswin ori Glen miller, iar de acolo sar in clasici: Mahler, Haydn,Handel etc...dar , da, dupa mine muzica clasica este baza si am acasa o uriasa colectie Philips cu muzica clasica precum si nenumarate dicuri Melodija -rusesti cu clasici.Aia este pt mine muzica armonioasa.Muzica moderna este preponderent ritmica , este altceva. Din fericire muzica clasica este mereu reinterpretata si reinregistrata pe mijloace moderne. Totusi nici uneiea din inregistrarile din fotografia urmatoare nu am putut sa-i gasesc vreun bai: http://i61.tinypic.com/amulck.jpg si sa nu credeti ca tin aspiratorul langa pick-up! Anul trecut am lucrat cu un inginer care folosea DT880 pt verificari , dar la vremea aia nici nu am avut tip sa le ascult pt ca proiectam un amplif pt casti electrostatice unipolare, alea din link, si aveam alta treaba:simulari, lipit, masuratori...ca doar nu ma platea omul sa pierd vremea ascultand castile lui.Anul asta abia am dat peste aceleasi casti, le-am ascultata si le-am luat pt ca raportul pret/ calitate era imbatabil.In plus eu port ochelari si buretii la DT880 se muleaza acceptabil asfel incat sa nu ma deranjeze prea tare .akg712 sunt , cred, cele mai comode casti , dar daca mie nu mi-a placut comportamentul la tranzienti poate fi si pt ca aveau nevoie de acel burn in si nu puteam sta 2 saptamani in magazin sa le faac burn-in...Akg-urile de le am cam tot 2 saptamani au avut nevoie ca sa-si revina.cand le-am luat din targ nu suportau tranzienti, la fel ca akg712 , dar dupa o vreme s-au ajustat singure. Din fericire Abba mai exista si s-au reunit de curand sa mai dea un show ceea ce ma face sa cred ca au tras partea instrumentala pe masini moderne digitale.Daca au facut o compilatie intre vocile lor din tinerete si noile instrumentatii ar fi interesant de stiut daca au scos niste versiuni noi ale albumelor lor vechi, dar chiar si la vremea lor sa n u uitam ca erau suedezi si trageau deja pe super sculele vremii si pana si casetele de le luam eu prin 93 , inregistrate in Polonia sau mai stiu eu pe unde sunau foarte bine. Eu am gasit intr-un charity shop doua vinil-uri Abba in stare perfecta cu o lira si le-am luat.Am cumparat mai multe viniluri vechi si vreo 6 noi .Am vrut noi cu SADE, TORI AMOS, Daft Punk si Kraftwerk.Vechi am gasit chiar Tubullar Bells 1 varianta BBC si varianta orchestrala , originale din 1973 si neatinse cu 10 lire amandoua.La fel Mike Oldfield Incantations, neatins-1 lira.Sade-diamond life-1 lira , original, neatins.La fel toata colectia Carpenters am gasit-o neatinsa la un mosulet intr-o piata:1 lira bucata.Chiar si Lambada am gasit pe vinil neatinsa de vremuri.Jeff Waine -The war o worlds-original in concert -5 lire, neatinse, A-HA varianta disco 45rpm pe disc mare LP-1 lira , o singura melodie remixata pe ambele fete.Am gasit Tiffany 45rpm-I think we are alone-remixuri -1 lira, Cindy lauper -She's so unusual-original , neatins, 1 lira.BoneyM si Love story -1 lira amandoua...Toata colectia Glenn Miller-Reader's Digest 3 lire, neatinse.Hi horn l-am luat din nou-am platit 13 lire pe Neon Nights pe ebay. Nici nu am prea avut timp sa caut mai mult...mai mult am cumparat scule atat dijitale cat si analojishe,dupa puterea mea financiara , ca nu castig milioane , da-i las pe expertii forumului sa manace in continuare... Eu sunt invatat sa ma descurc si cu mult si cu putin. Vara trecuta am mancat trei luni de 5 lei pe zi doar ca sa pot sta acasa sa citesc o carte.Vara asta fac la fel.Eu nu sunt ahtiat dupa bani .Ma intorc acasa frumusel, mananc de 5 lei pe zi si citesc doua carti de data asta.Nici curent electric nu-mi pun, nici muzica nu ascult.Ma culc si ma scol cu gainile, ca tot trebuie sa le dau de mancare.Acasa la mine nu am caldura din 2012 si curent electric din 2014, nici nu am nevoie. Oricum am avut majoritatea slujbelor in chirii, in alte orase .Doar la tara cand ma duc am lumina si fac focul in soba sa ma incalzesc iarna sau sa fac de mancare si va spun sincer ca cel mai bine ma simt la tara crescand curci ,gaini grau si porumb. Comparatia intre formatele muzicale imi pare atat de irelevanta pt viata mea incat nu va pot explica... Ce ma face pe mine sa rad este ca din cei care au umplut paginile acestui nou topic, doar cativa au inteles ca de fapt totul se reduce la perioada in care au fost inregistrate anumite formatii.Este normal ca formatiile moderne au beneficiat de tehnica moderna digitala si cele vechi de banda analogica si vinil si prin urmare n-ai de unde sa imi scoti Aretha Franklin la 192khz sampling original si nici nu ma poti convinge ca banda master din vremurile alea a rezistat peste timp atat de bine incat a putut fi trasa in digital la calitatea de atunci, pe cand Vinilul este un mediu intermediar care a beneficiat de matrite metalice care nu se deterioreaza in timp cata vreme sunt mentinute in conditii de temperatura optime, iar marile studiouri au camere speciale de stocare pt acele matrite, la fel si marii colectionari. N-o sa ma apuc sa caut asta pe banda magnetica: Desi sunt sigur ca daca si-ar pune cineva mintea sa reconstruiasca un magnetofon cu tehnologia moderna si ar face compandoare expandoare cu operationalele de astazi , calitatea inregistrarii ar fi net superioara oricarui format digital.Pur si simplu traim alte vremuri... Doar Daft punk si Tori Amos am luat vinil ca sa fac comparatia intre variantele digitale si vinil la niste albume moderne care au fost inregistrate mai inatai digital si sunt aproape sigur ca variantele digitale sunt mult superioare. Eu personal, pot sa traiesc si fara muzica si fara electronica si fara fite. Copilaria mi-am petrecut-o la tara si pe munti printre flori si animale .Pt mine viata artificiala in casti nu are nici o valoare speciala. Am mai spus-o si o repet: sunetul greierilor sau broastelor pe malul baltii la pescuit seara si al mierlei dimineata sunt cele mai placute muzici. Editat Ianuarie 21, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Referitor la imagini audiofile, aia cu bucile a fost pe coperta vreunui disc ca nu-mi aduc aminte si am cateva colectii cu pink floyd , the early singles, echoes, the best of (2011) ? Cum sa apreciezi muzica numai dupa imaginea sau poza mai mult sau mai putin artistica ?? Din cate imi amintesc erau ceva programe pe windows care iti afisau si metadata, poze, album, artisti, etc cand ascultai mp3. [...] 1. Acelea NU sunt imagini "audiofile", sunt imagini artistice, nu sunt imagini de produse tehnice si electronice comerciale de lux la care unii se inchina. Ultima dintre ele am inclus-o pentru ca demonstreaza si confirma si ea importanta si influenta artistica a acelor imagini: un artist fotograf le-a folosit si el pentru a face arta din arta, a folosit acele imagini pentru importanta si semnificatia lor, si nu a folosit un print screen cu playlistul Pink Floyd din Winamp sau iTunes! 2. Nu am apreciat niciodata muzica numai dupa o imagine, si nici nu am afirmat vreodata asta mai sus. Ca sa ma citez pe mine insumi din ceea ce am scris mai sus (pentru ca dv. nu doriti sa o faceti atunci cand comentati afirmatiile mele pe care le criticati fara sens), eu mai sus am expus "unul dintre motivele pentru care eu personal apreciez vinilul". Adica unul dintre motivele pentru care mie personal imi place vinilul -acesta fiind chiar subiectul acestui topic, nu-I asa?- este chiar existenta acelor imagini care adauga valoarea lor artistica celei pe care o are deja muzica, am scris asta si am si subliniat in mod expres mai sus. (Ca mai am si alte motive personale, asta este altceva si nu vreau sa discut ca sa nu creez polemici fara sens). Nu am facut mai sus nici o apreciere asupra insasi valorii muzicii cu care acele imagini au o puternica conexiune, si va rog sa verificati asta. Daca gasiti asa ceva in textul meu anterior, va rog sa ma citati cu acel text. 3. programele respective afiseaza tocmai acele imagini existente deja azi pe copertile discurilor, care imagini au acea importanta tocmai pentru ca au fost destinate in mod explicit acelor viniluri, acele imagini imprimate pe copertile discurilor au ajuns sa identifice in spatiul public de profil insasi artistii, albumele respective, si chiar muzica continuta. Ce am subliniat mai sus in acest sens este : ce se va intampla oare atunci cand suporturile fizice numit vinil (si eventual CD) carora acele imagini le erau destinate, si care ele insele justificau existenta acelor imagini vor disparea? Ce sens vor mai avea atunci niste imagini oarecare, patratele de 150 x 150 pixeli afisate in playerul X pe calculator, si care va mai fi semnificatia acelor imagini, ca sa nu mai intreb de vreo valoare artistica? 4. daca cititi cu atentie, postarea mea a fost si o incercare de a aduce discutia la subiect, adica la vinil, deci la mediul fizic, la suportul fizic al muzicii numit vinil, nu la tratamente acustice si la poze de aparatura audio cu DAT1000 Nakamichi de la inceputul anilor '90 care in aceasta discutie nu sunt relevante. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) O sa fiu de acord cu domnul Traian B in ceea ce dumnealui cred ca ar fi vrut sa spuna mai pe scurt (in caz ca nu ma insel) si anume ca doar muzica ce are in spate O POVESTE merita ascultata si ca mai putin conteaza sculele pe care le ascultam ori calitatea ultima a inregistrarii. Domnul Traian B este un inginer electronist foarte bun, pe cand eu doar un amator. Nu am nici un fel de studii de electronica , si a fost mai mult ambitia si pasiunea ce m-a legat aproape 15 ani de electronica si muzica , dar am vrut totusi sa atrag atentia asupra faptului ca psihoacustica si factorii subiectivi au aceeasi valoare in aprecierea unei inregistrari audio ARTISTICE ca si calitatile pur electrice, daca nu chiar mai mare. Oricum, cred ca o sa ma intorc la pasiunile mele mai vechi , una din ele fiind....mecanica, alta pescuitul si explorarea naturii inconjuratoare.Sper sa mai am energia sa o fac.Nu mai am 17 ani sa alerg 30 de km si sa fac 100 de flotari in monturi cu bataie intr-un singur antrenament. Internetul imi pare un mediu foarte toxic.Daca nu era internetul nu cred ca astazi as fi in situatia absolut deplorabila de a lauda niste medii de stocare si a ma certa cu persoane pe care nu le-am vazut in viata mea pe teme care ar putea pur si simplu sa nu existe. As fi trait fericit in transee desfacand conserve expirate , asteptand Aliatii si ascultand casete cu A-HA mult si bine, vorba lui Stan si Bran. Ce am vrut eu sa spun este ca zgomotul de fond face parte din acea Mare Poveste ce insumeaza toate povestile noastre individuale , pe care unii au trait-o in era vinilului si benzii si ca zgomotul de fond este el insusi o poveste .Cu aceasta as vrea cumva sa ma despart de acest subiect inainte de a aluneca iarasi in derizoriu cu un filmulet pe aceeasi tema ce pe mine m-a impresionat enorm: Editat Ianuarie 21, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
Postări Recomandate