Vizitator viobio Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Totusi, corectia RIAA este atat de puternica incat sunetul depinde major de perceptia urechioasa a designerului pre-ului.Nu e asa, Vio, caci tu faci pre-uri? Cum stii ca sunetul este real daca nu-l poti compara (in acel moment) cu cel "rece" din sala de concert? Te bazezi pe amintirea sunetului auzit? Intreb ca sa invat, nu alimentez nici o controversa.Complicat ! In primul rind incintele denatureaza cel mai mult sunetul ,implicit timbrul instrumentelor acustice.Problema este alta ,la master se fac n "jmecherii" ca sunetul sa placa urechii ,inclusiv pe voci,nici o voce cit de buna ar fi nu este lasata "cruda" se pune un pic de delay,reverb,se lucreaza si cu un eq,complicat.Eu am ca referinta sunetele instrumentelor din sala mea de repetitii sau din salile vecine ,de cam un an am niste vecini care au o orchestra de camera ,deci pot auzi si instrumente cu corzi sau de suflat.Mai am niste "etaloane" prieteni cu urechi fine , corecti,ma bazez pe onestitatea lor ,le cer parerea cind sunt in situatii dificile ,adica atunci cind nu sunt sigur pe mine de sound.Cam asta este....Cu vinilul este extrem de complicat ,totul are influenta mare in sunet ,de la ac la incinta.Vinilurile cu care se fac probe conteaza mult ,cred ca am mai scris ,vinilurile americane si japoneze respecta cel mai bine curba RIIA ,unele nemtesti de la D Gramophon se aud prost ,inca nu stiu daca este de la RIIA sau master,inclin sa cred ca sunt masterizate aiurea. Rusii au facut viniluri foarte bune ,ca sound ,din pacate am putine ,toate sunt sh si cred ca au fost arate cu doze ceramice ,am ascultat unele care au fost ascultate cu doza MM ,imprumutate,sunet foarte bun.https://youtu.be/bukuPhKG26oUn exemplu de sound care nu mai este natural,o chitara electoacustica care are dupa ea delay si reverb ,ca sa se obtina acel sound ,apoi sunetul este captat cu micrifon si inregistrat ,deci ce auzim noi este altceva ,conparativ cu sunetul crud al acelui instrument. Editat Ianuarie 17, 2017 de viobio Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Frumos raspunsul. Multumesc. Mie imi plac lucrurile condimentate, alea nesarate au ceva care le lipseste. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Am acasa un codor decodor DBX II, rec+play, daca gasesc un deck sau un mag bun, exclusiv 3 head, as face un superdeck ca acum 30 ani cind transformasem un mag Tesla B4 in 3 capete si viteza 19, echipat cu reducator de zgomot Dolby B+C, cu circuitele HA12088ANT. dbx2 e pt viteza de 4.75, caseta dbx1 este pt banda de magnetofon.Totusi are breathing si pe magnetofon , mai slab dar existent.dbx150 a incercat sa repare problema.pana la urma dbx a pierdut competitia cu dolby.n-a putut niciodata face un decodor curat. daca vrei ceva perfomant si la care nu trebuie sa lucrezi pt adaptarea cu preul de inregistrare, cauta telcom c4 se pune pe intrarea si iesirea de linia a magnetofonului.adauga 30db la raportul semnal zgomot , superior peste cd si este mai liniar decat dolby a si e asemnator ca performante cu dolby sr(25db), dar nu este integrat in preul de inregistrare ca sitemele dolby. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Erorile de nivel se pot corecta. Unul dintre cele mai bune deck-uri cu DBX pe care l-am ascultat, a fost asta: https://www.hifiengine.com/gallery/images/k-1020.shtml https://www.hifiengine.com/manual_library/yamaha/k-1020.shtml Nu-ti spun cum suna pe el o matrita pe caseta maxell metaxial (metal) Uite cine stie meserie. Este unul din motivele pentru care eu personal folosesc mult italo disco atunci cand vreau sa verific sunetul unor scule(si de ce sa nu recunosc, imi place tot ce inseamna Scotch, Albert One, Flirts, Lian Ross, Mike Mareen, Miko Mission, etc). Cu drag: Florence Now and forever extended version flac Laserdance Brain mission 1989 flac Lazarus Wait flac Lian Ross Say you ll never alternative mix flac Limahl Neverending story club mix flac Facute de minutele mele din cd-uri originale, ripuit Wav, 44,1kHz/16 bit, si apoi convertit FLAC compresie minima, (FAST MODE) tot 44,1kHz/16bit. Nu am modificat absolut nimic (corectii sau alte giumbusleli) Mie imi place cum suna. Editat Ianuarie 18, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Bine ca m-am lamurit si cu vinylu, de ce e scump si necesar - de loc. Daca se justifica numai in activitatea profesionala a unora care din asta traiesc , atunci e mai bine sa ma concentrez pe alte elemente ale lantului acustic. E la fel ca la poze, n-are rost sa bagi multe mii intr-un mark nu-stiu-cat cand poti sa faci poze excelente cu aparat de 6-7 sute. Eu m-am convins recent cu un amplif, extrem de prost pentru toti care nu l-au ascultat. Am un CD pe care il pusesem deoparte ca sa-l dau la gunoi, dupa ce-l ascultasem pe bose si yamaha. Cand l-am auzit pe amplif mi-a cam picat fata si acum il tin de referinta. Playerul a fost acelasi. Fisierele flac (de mai sus) nu merg descarcate fara sa ai cont. Albumul e love songs for robots al lui patrick watson, nici nu auzisem de el si l-am cumparat din greseala. Omul ca omul, dar orchestratia suna demential in anumite conditii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Merg foarte usor sa le descarci, dai click pe tab-ul "Apasa aici pentru a incepe downloadul". Altii vad ca le-au descarcat. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Ma bucur pt cei care au aflat ""Adevarul"" despre vinil...Ca va convine sau nu, preul chiar conteaza cum e construit si nu toate preurile sunt la fel.Degeaba ziceti ca nu stiu care preuri sunt prea audiofile si cu mult haur.Daca asa suna ele mai bine asta-i viata! Nu toti au Porche 911...da sa stiti ca nu l-au putut face din plastic si nu ca n-ar fi incercat! Dar nu s-a putut... Mie mi-a luat mult si ca timp si financiar sa imi construiesc unul care sa ma dea pe spate, da cand l-am terminat am stiut ca aia am vrut si din momentul ala am pregatit pt a fi aruncate vreo zece amplificatoare cu preu phono.Pur si simplu nu s-au putut ridica la inaltimea la care imi ridicasem asteptarile singur cu mult efort si bani. Cat despre comparatia digital vilil si toate ifosele pe tema respectiva ma lasa rece.Eu stiu ce-mi place mie.Altuia poate sa-i placa orice altceva de pe lumea asta. In gustul omului nu te poti c... Erorile de nivel se pot corecta. Unul dintre cele mai bune deck-uri cu DBX pe care l-am ascultat, a fost asta: https://www.hifiengine.com/gallery/images/k-1020.shtml https://www.hifiengine.com/manual_library/yamaha/k-1020.shtml Nu-ti spun cum suna pe el o matrita pe caseta maxell metaxial (metal) eu am avut Technics cap de serie cu dbx.Stiu cum suna ala...Nu conteaza pe ce banda inregistrezi.Breathing-ul e breathing.Nu il auzi insa din prima si nu pe orice muzica.Pune un pian si vorbim dupa aia.si oricum ai da-o tot cu 5 db esti sub cd...si se simte. prefer de o mie de ori nakamichi cu dolby b-c, ba chiar si fara dolby tot nakamichi prefer in fata a orice. Dar daca e sa compar caseta cu vinil...schimba tu melodia in trei secunde pe caseta daca nu-ti permiti derulator de CD. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Garantat . .... Nu ma deranjeaza... Breathing-ul apare in mod special daca sursa de semnal are zgomot de fond maricel. Editat Ianuarie 18, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
allexx1968 Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Buna Adevarul este urmatorul: "Povesti de popa beat". Scule de zzeci de mmmiii de euroi pe degeaba. O distorsiune de 0.1% nu va fi perceputa nici de cea mai educata ureche,iar peste 15kHz putini pamanteni mai aud ceva.Oricum,orice lant audio peste medie va fi multumitor pentru multi audiofili"melomani de pe vremea mea". Cu exceptia "exeptiilor".Cabluri cu ulei se sarpe(diametru cat la un cablu de sudura),Curent filtrat"la linie"(imposibil de obtinut) si altele la fel. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Esti sigur ca nu o aude nimeni? Da, pofi si figur ca probabil nimeni nu o va sesiza ca distorsiuni(e) dar poti fi sigur ca va suna diferit si nu-ti trebuie cine stie ce ureche ca sa sesizezi diferenta. Acum citiva ani am avut ocazia sa facem o auditie comparativa cu ampliful meu Yamaha a6a si Sansui 501, ambele avind distorsiuni mai mici sau egale cu 0.005%. Ambele amplificatoare aveau facut recaping si inbunatatirile minime necesare sau dorite conform virstei lor inaintate. Toate testele le-am facut cu semnal de la DAC si avind corectiile dezactivate la amplifuri. Conform cu specificatiile distorsiunilor foarte mici ar fi trebuit sa nu se poata sesiza diferente, cel putin nu foarte usor dar puteai sa recunosti cu ochii inchisi ce amplificator cinta. Distorsiunile foarte mici nu se pot sesiza dar prin comparatie se pot detecta ca un raspuns armonic diferit. Editat Ianuarie 18, 2017 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Maxi, stii ca marea majoritate a CD-urilor au fost si inca sint "copiate" sau matritate din benzi magnetice?In special cele cu muzica Italo Disco de la ZYX records.Vei vedea pe coperta inscrisul AAD (analog analog digital), adica cum a fost masterizat de la sursa pina in final cd.Si suna foarte foarte bine! Sincer habar nu aveam ca studiourile foloseau sau inca folosesc banda pentru matrite. Banuiesc ca acolo e treaba profesionala si banda si scula, nu casetofoane si magnetofoane normale folosite de omul de rand. Eu la alea ma refeream de fapt, cele folosite de omul de rand Am adunat si eu cateva din melodiile italo disco cu,,,, care am crescut https://www.youtube.com/playlist?list=PLqKB5HAVrUR5gGseJlwEda3xXgfhinGuw Ce le mai ascultam pe casete OR-WO, AGFA trase de tata dupa benzi si tot felul de viniluri de la diversi care s-au perindat prin oras cand duduia ''industria'' comunista Editat Ianuarie 18, 2017 de maxente Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) @Maxente Multumesc pt link-uri! Nu-s prea batran desi de cand ma stiu cred ca am 100 de ani si totusi m-am identificat mai mult cu muzica anilor 60-80 decat cea moderna, poate de aia imi si plac mai mult vinilurile, pt ca nu gasesc inregistrarile alea la o calitate buna decat asa. As vrea sa imi permit si eu un magnetofon de 3000 de euro , dar dupa aia imi dau seama ca nu ai de unde sa mai iei banda.Si este foarte simplu si adevarat ca un magnetofon analogic profesional de studiou reda muzica la o calitate de te pisi pe tine in comparatie cu cd-ul...ca nu ai de unde sa asculti mastere si alte cele ...asta-i viata! Foarte multe lucruri sunt pe lumea asta si nu mi le pot permite, dar doar pt ca sunt de neatins nu insemna ca nu exista. Si pt cei care se zbat atat de tare sa desparta apele: Ce alegeti intre tort si prajituri? Ciocolata de 1 leu bucata de la Lidl, sigur... Daca ascultati ambele pe boxe electrostatice o sa va dati seama ca de fapt noi ascultam mai mult boxe si amplificatoare decat surse de semnal. Doua doze de pick-up din aceeasi categorie de pret suna atat de asemanator incat foarte greu iti dai seama care este diferenta . Dar sunt doze foarte diferite in aceeasi categorie de pret care suna insa foarte bine in felul lor. Nici nu poti cere tuturor sa le placa acelasi lucru.Unui om mai in varsta o sa-i placa un continut mai mare de frecvente inalte, dar nu pt ca nu le mai aude bine.De fapt el nu le mai aude deloc. Unor oameni mai in varsta le plac la fel sursele de semnal care au un nivel de frecvente medii mai pronuntat sau mai bogat armonic odata pt ca in zona mediilor e cam toata distractia dupa o anumita varsta si apoi pt ca armonicele frecventelor medii sunt de fapt frecvente inalte care ridica per ansamblu nivelul perceput de inalte si subliniaza mediile si mai bine. Astfel ajungi la concluzia ca de fapt celor care asculta cu inaltele mai tare nu e neaparat ca nu aud inaltele bine ci si pt ca poate armonic, inaltele intaresc prezenta si bogatia mediilor. Cum nu sunt muzician sau inginer de sunet lucruri ca acesta ma surprind si ma fac mai degraba sa accept ca lumea cu este in alb -negru . Editat Ianuarie 19, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Buna ., Totusi vinilurile au un neajuns - sint foarte grele. Muzica care mie mi-ar incapea pe un HDD pe care sa-l tin in buzunar si asta la calitate aproape perfecta, daca ar fi pe viniluri nu cred ca ar incapea intr-o sufragerie de bloc. Editat Ianuarie 19, 2017 de sesebe Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) zi-i lu asta ca e nebun de si-a tras asa ceva.dar realitatea e ca probabil cei care au asa ceva conduc afaceri de milioane de euro si nu simt costul acestor echipamente asa ca toata discutia noastra pt ei pare ca o alegere intre sosete de bumbac sau lana...depinde de fapt de anotimp. Si asta e pt banda-je la suflet: minutul 20:15 Editat Ianuarie 19, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Si pt aia care nu cred ca se poate le spun ca ascult totul la rezolutia data de Youtube, pe iesirea de casti a unui laptop lenovo din cele mai ieftine, b590, nu ca n-as avea si mai bune de atat, da asta suna suficient de bine in urechile mele infundate cu niste casti Bayer Dynamic DT880pro de care sunt absolut multumit de doua luni de cand le-am cumparat si daca ar fi sa-mi mai iau o pereche de casti tot pe astea le-a lua.Momentan stau intr-o chirie cu proprietarul asa ca nu pot asculta boxe ...NICI NU AM SPATIU PT ELE! @sesebe nici nu conteaza daca nu am conditii optime de auditie Pt mine este suficient si asa sa-mi fac o impresie. Dar am casti folosite de majoritatea inginerilor de sunet cu conditii medii , aia care nu isi permit sa-si ia SONY sau STAX de 7000 de dolari.Ia-ti si tu o pereche si vorbim dupa aia... Pt aprecierea nivelelor de reproducere la anumite frecvente si a raportului semnal zgomot, daca nu s-au facut prelucrari soft, iar in cazurile mentionate autorii descriu tot set-up-ul , castile mele de 250 de ohmi sunt absolut suficiente si crede-ma ca am luat modelul de la altcineva care are si esl quad 63 si esl57 si Audio precision system 2 si tot ce mai doresti si care foloseste aceleasi casti pt a aprecia calitatea designurilor proprii.Tu ar trebui sa stii la cine ma refer, ca doar ti-am mai spus . Afara de vreo patru pick-up-uri am aici un Marantz cd5000 pt care am luat capacitori nichicon muse es si kz sa inlocuiesc elna cerafine-urile care au totusi 20 de ani , mai adaug un opa1642 sau ad797 daca merge in locul operationalului de iesire(dac-ul este tda1549 cu iesire de tensiune) si crede-ma ca suna chiar bine pe cd-uri normale de 16 biti, dar constat ca tot la youtube ajung din comoditate si ergonomie. Am mai luat un marantz cd67 se ca sa il modez . Adica sa-ti explic ce insemna la mine moding la Marantz cd67se: am indepartat toate link-urile intre alimentare si partea digitala, am aruncat laserul ca oricum nu mergea, folosesc etajul HDAM pt implementarea corectiei riaa plus doua tuburi D3A si niste tranzistori cum imi place mie pe intrare , ca am cumparat 16 D#A de curand si am preu phono Marantz cd67se ;-) Editat Ianuarie 19, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
Postări Recomandate