Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce apreciem vinilul si banda magnetica?

spirochetu

Postări Recomandate

ma intreb cand o sa se aduca discutia inapoi la izvoare...

In reproducerea atat a vinilului cat si a benzii un rol foarte mare il joaca neliniaritatile traductoarelor, care ambele sunt electromagnetice, la fel ca difuzoarele, transformatoarele de iesire la amplificatoarele cu lampi, transformatoarele de intrare la microfoane, castile....

De fiecare data cand incerc sa convertesc pe cineva la vinil pun inregistrari de pe youtube facute direct , fara microfon , dar, din pacate , daca nu esti IN PICTURE, nu ai cum sa intelegi despre ce vorbim aici:

nici aici

SI NICI AICI:

Pt ca pana la urma , melodia asta nu-i spune unui barbat decat un singur lucru:

SEX

Editat de spirochetu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 170
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spirochetu

56

• sesebe

13

• Stef

12

• anonimus

9

Top autori în acest subiect

Majoritatea tinerilor care s-au intalnit cu ele acum merg pe Eroilor cu vinilu' subbratu' stang si pretena la stangu'

Fară să vrei ai pus punctul pe "i"!

Da, pentru ei e important să meargă pe Eroilor cu vinilu' sub braț. Dă bine la imagine, nu? E la set cu prietena.

LE

Deși pare offtopic, observația este strict legată de multe comentarii pe care le citesc aici sau pe alte secțiuni ale acestui forum

Editat de anonimus
Link spre comentariu

O sa spun raspicat si pe intelesul tuturor:

Un pick-up cromat , un magnetofon care arata si suna bine, este in cele din urma acelasi lucru cu o masina de fite:

Un simbol al sexului barbatesc

Faptul ca ne certam si ne spargem in figuri cu ce ascultam sau ce scule folosim ca sa ascultam este tot o ""cocosenie""

In mod ""misterios"", dar prea usor descifrabil, toata sectiunea audio este facuta de barbati , cu barbati si pentru barbati si este de fapt

O FALA, ca sa nu zic UN PHALUS...

Nu se intreaba nimeni de ce femeile nu se dau in vant dupa scule audio...

Ei bine , femeile aud mai bine decat barbatii.

Hearing

Men are five and a half times more likely to lose their hearing than women, according to a 2008 study from Johns Hopkins University. But, because boys and girls show no differences in ability when they're born, experts speculate that most of these changes are due to lifestyle and environmental factors—like smoking, noise exposure, and cardiovascular risk factors—that affect more men than women. Other research, however, has found that women of all ages have better hearing at frequencies

http://arlenetaylor.org/sensory-preference-pas/7444-gender-hearing-differences

Noi dezvoltam toate aceste aparate si ne chinuim de fapt prin tot acest efort audiofil sa compensam ceea ce natura nu prea ne-a dat...

Editat de spirochetu
Link spre comentariu

Eu sunt curios cand o sa apara asta pe vinil:

Oare cum suna?

In special de la minutul 4:10 s incolo...

Cu prietena la bratul stang si Colectia Visinescu la subbratu drept.

Oare va suna mai bine LP pe 33.3 sau 45?

Ori se va scoate pe parti la 78?

Administratorul partea 1

Administratorul partea 2

De versiunea ""de DAT cadou de Craciun "" nici nu mai vorbesc

Editat de spirochetu
Link spre comentariu

Cine tot spune ca oboseste ascultand surse inadecvate sau ca amplificatoarele, castile si boxele sunt ba prea stridente, ba prea moi, ba prea nedelicate, ba neliniare, ba dracu sa le mai ia?!

Da...chiar si eu am spus toate nimicurile astea de nenumarate ori.

Eu incercam sa dau doar niste exemple cand am pus link-urile cu Hope Sandoval ,peste care am dat de fapt chiar in aceeasi zi si nici macar n-am stiut ca exista pana acum trei zile , dar sunt blocat de trei zile ascultand aceleasi melodii pe youtube si sa mor daca ma intereseaza cum suna variantele ""hi-end""!

Cred ca asta va degenera in boala psihica, dar deocamdata nu pot sa ma opresc de trei zile sa ascult in continuu doua melodii in toate versiunile existente pe youtube:

Ma uit cu mirare cat de impasibili sunt cei din tribune cand asculta melodiile si ma gandesc ca asa trec majoritatea lucrurilor de valoare in viata:

neobservate...As fi putut sparge chiar eu seminte ascultand melodiile aste alive.

Eu unul nu cred ca am mai ascultat ceva de genul asta in ultimii 20 de ani si deodata nu ma mai intereseaza nimic tehnic legat de aceasta lume a acuratetii infinite in arta reproducerii.Daca n-as sti cum m-am apucat sa fac electronica si din ce motiv as putea sa o mai dau inainte cu barbologia hi-end.

Nu m-am drogat in viata mea , nici beat n-am fost macar odata sa zic si eu ca am facut-o lata, nici de fumat n-am fumat in 40 de ani, dar cred ca asa ceva n-am mai simtit de la 17 ani cand ascultam The Doors , Pink Floyd si Nae Zamfir pe un casetofon de doi bani...

Pur si simplu realizez cat de simple sunt gusturile mele si ca nu am nevoie de nimic ultrascump si ultraperformant ca sa ascult MUZICA.

Pur si simplu...deodata vreau sa o aud atat de tare incat sa se auda pana la celalalt capat al pamantului.

Un Matiz si un casetofon audio de rahat care sa imi redea cantecele astea la refuz m-ar baga fericit intr-un stalp.

Link spre comentariu

Nici nu mai stiu de cate ori am mintit pe tema inceputurilor mele in electronica...

Acum 15 ani faceam ceva full contact si la un moment dat, neavand bani sa platesc antrenamentele la o sala, fiind si iarna si cum nu gaseam nici sparring , toti amicii mei obisnuiti avand mereu alte lucruri de facut, mi-am zis sa fac un sistem de lumini cu led-uri care, asezat pe un manechin sa simuleze o miscare aleatorie a unui brat sau picior pt a putea lucra reflexele.Nu pot spune ca nu aveam oarece spirit tehnic...terminasem un liceu de fizica -chimie.

Doar ca in iarna aia mi-a venit cea mai proasta idee posibila: sa fac patru vu-metre care sa fie actionate de semnalele preinregistrate de mine pe cele patru canale ale benzii unui casetofon, dupa o regula cat mai aleatorie cu putinta, urmand ca ulterior sa incerc sa fac combinatii.Nu ma pricepeam sa concep un sistem digital care sa faca acelasi lucru.Nici acum nu ma pricep.

Casetofonul meu nu avea vu-metru si nici macar nu ma pricep sa va spun cat de sarac eram pe vremea aia.Aveam un tv alb negru diamant , un pick-up pacific patru si un casetofon vai de steaua lui .Nici macar nu erau ale mele.Erau ale parintilor mei.Eu aveam doar voie sa le ascult in intervalul orar din filmul cu Visinescu...

Aveam 24 de ani si inca mai locuiam cu parintii desi terminasem si armata si statusem si doi ani in munti la 1000m altitudine , din care 6 luni le-am petrecut intr-un sac de dormit intr-o baraca de tabla in creierii muntilor...Nu avusesem niciodata telefon in casa...abia peste doi ani am avut un telefon, cel mai ieftin, sagem myx1 si primul tv color doar dupa ce, angajat ca paznic , unul din sefii mei mi-a vandut(la dorinta mea) un Tv Philips K40 defect pe care l-am reparat dupa indicatiile din revista Depanatorul .De fapt am platit aproape tot salariul pe o luna pe tv-ul stricat si reparatie...atat de mult castigam ca sa fac 24/36 in frig la -25 de grade.

Problema e ca dupa ce am facut primele doua vu-metre si verificandu-le pe casetofonul meu am inceput sa fiu vrajit de partea tehnica legata de inregistrare, redare, calitatea acestora...

De fapt daca apucam sa termin sistemul ala de lumini probabil ca astazi eram o cu totul alta persoana, atat profesional cat si in viata personala.

daca ii foloseste careva istorioara asta ...nu stiu, dar simt ca vreau sa ma eliberez de acest domeniu care mi-a mancat 15 ani din viata si nu stiu cum s-o fac sau daca nu cumva e prea tarziu!

Era intr-un film turcesc unul care spunea o chestie foarte interesanta:

In viata am facut doua greseli: prima a fost cand m-am insurat cu nevasta-mea...a doua a fost cand am dat divort!

Poate ca de fapt chiar eu ar trebui sa construiesc acel casetofon care sa se auda ca un cd.

Oare o fi posibil?

Link spre comentariu

., e usor de inteles de ce publicul e impasibil: muzica e prea monotona. Am ascultat 1 minut si am cascat.NB: Ascult muzica destul de veche. Multa din anii 70. Doors i-am ascultat pana la epuizare acum 20 de ani. Asta ca sa stii cu cine vorbesti.Dar, daca tu rezonezi cu acest Mazzy, sa-ti fie de bine. Nu incerca sa cauti acceptare din partea altora cand discuti de gusturi si sentimente. Asta e un subiect personal greu de inteles de cei din jurul tau.

Link spre comentariu

Asa-i...saptamana asta rezonez cu Mazzy.Recunosc , sunt vinovat.As asculta muzica asta in orice conditii, copie la copie la copie la copie pana cand banda suna a cosasi , broaste si greieri...

Link spre comentariu

Nasol ca-i iarna acu, cand s-o mai incalzi mergi pe balta, acolo-i muzica adevarata si poti sa ai noroc si de ceva peste proaspat.

Eh...mi-ati amintit de iernile dintre 1990-1993 cand mergeam pe lac-ul Vaduri si inghetam toata ziulica lui decembrie si ianuarie asteptand sa sune clopotelul la o undita de fund .Dadeam la fund cu ficat si asteptam pastravul.Ca la nici un alt peste, pastravul nu intindea firul pt ca dupa ce lua nada venea spre mal.Apoi, dupa ce il intepai sarea deasupra apei la 30...40 de metri de mal si stiai ca ai o noua batalie.

Iarna nu erau nici greieri nici cosasi, nici broaste sa cante...Era doar alb, verde inchis de la brazii de pe muntii dimprejur , frig si, daca nu batea vantul rece sa-ti inghete maxilarele, auzeai doar sipotul apei lovind malul in valuri mici , acest lac Vaduri fiind un lac marisor.Mai era un loc descris "la teava", unde dintr-o teava se deversa , mai mult picurand ceva apa in lac si era ceva mai mult zgomot acolo...

Dar pe vremea aia, sa prinzi 5...10 kg de pastrav la undita intr-o zi era ceva normal...Dupa aia au venit niste firme cu plase mari si au scos tot pastravul si platica din lac sterilizand practic acel lac pt urmatorii 20 de ani.Tocmai trecuse revolutia romana si venise timpul furtului in stil mare.intr-o saptamana, pescarii de la Braila au scos peste 200 de tone de peste din lacul ala.

Acum mai este doar stiuca si biban...nu mai ai la ce sa te duci.Cand prinde cineva un pastrav mai mare de jumate de kg se da la ziar ,vine televiziunea cu elicopterul sa-l filmeze si e pe prima pagina din National Geografic .

Ba inca cei care au cumparat teren langa lac au inchis accesul la apa ducandu-si gardurile pana in apa si nimeni nu se baga peste ei pt ca ei sunt de fapt mafia locala.

Am incercat acu vreo 4 ani sa reeditez experientele si mai sa sara gardul la mine niste caini de lupta mai mari ca mine...Am fost la ANPA bacau si am depus vreo doua plangeri si nici in p...nu i-a durut.Si domnul ala de la ANPA avea el insusi firma de pescuit...asa ca la ce sa te astepti?

Ar trebui ca toti romanii sa faca o cheta si sa cumpere armament greu ca altfel nu mai scapam de toti hotii astia.Pare-se ca libertatea este scumpa si trebuie sa tragi tare doar ca sa ai dreptul sa prinzi un pastrav pe Lacul Vaduri.

Nu s-ar putea pune mana de la mana pt a pune asa ceva in fata parlamentului:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f9/M1A_Abrams_im_Taunus.jpg/300px-M1A_Abrams_im_Taunus.jpg

Poate asa ne-ar intelege mai usor...

Editat de spirochetu
Link spre comentariu

E foarte frumos sa prinzi stiuca, sa-i trezesti interesul, sa o faci sa vina dupa momeala si sa o vezi de pe mal cum se uita la tine si face cale intoarsa. Iarna nu ma pasioneaza sa stau pe balta, cu toate ca ma gandesc la o zi fara vant, oare cum o suna un vinil in mijlocul ghetii in linistea si incremenirea ceia ?

Link spre comentariu

.... oare cum o suna un vinil in mijlocul ghetii in linistea si incremenirea ceia ?

probabil frumos...mai ales intr-o zi inghetata, dar pe lac, nu pe apa curgatoare

Am mai fost la pescuit in 2012 la -8-10 grade , dar n-am prins nimic.Totusi era foarte frumos si in jur nametii aveau un metru.Si mai fain e cand te intorci acasa si savurezi o mancare fierbinte.Altii un vin cu scortisoara probabil, da eu nu prea sunt genul....

Editat de spirochetu
Link spre comentariu

n-am mai avut nimic de spus...de fapt balul se terminase in 2004, am scris cel mai mult cat am fost paznic si un an din viata mea m-m plictisit de moarte 24 de ore pe tura cu 36 ore liber , pazind Statia de Ambulante, dupa aia ce am mai scris nu imi placea nici mie si era complet steril si nici asa nu stiu daca am fost prea grozav.Oricum, dupa ce a trecut anul de stat in aer liber si scriind aburelile alea, ultimele patru luni din serviciul meu de paznic le-am folosit mai cu folos, pt ca ma mutasera la o policlinica cu plata , stateam la interior, la caldura si faceam decodoare hbo...

Asa mai faceam si eu un ban.De fapt aveam suficient timp liber sa mai repar si cate un televizor...erau inceputurile mele de electronist de cartier, ca sa nu zic de buzunar.

Puteam sa ajung cenzor pe forumul ala cu poezelele mele, ca era la inceput...dar nu m-a interesat, dar parca nici de asta nu sunt sigur pt ca am mai incercat acum vreo doi ani sa public ceva si nici de verificarea semnelor de punctuatie si ortografie nu a trecut...Au tot felul de reguli acum ca trebuie sa te duci la facultatea de filologie ca sa stii cum trebuie sa redactezi ceva suficient de corect incat sa mai fie publicat.

Erau pe atunci tot felul de nebune care laudau ce scriu, dar cred ca le statea gandul la p...sau pur si simplu erau prea prinse de prostiile care imi treceau prin cap.Probabil ca daca agreeam un ""arghezian 69"" puteam publica in continuare , fara sa respect regulile de punctuatie.Ma stii totusi...cand am ceva de zis nu ma opresc 100 de reguli si moderari.

Cum pe forumul asta se acorda stelute, pe ala se dadeau puncte.Imi dadusera 100 de puncte dupa doar 5 saptamani din momentul in care am inceput sa public.Un cenzor avea 105...da m-am luat gura-n p...cu una care voia sa ii raspund la pupilinsurile ei si i-am zis sa-si vada de drum de pe pagina mea pt ca oricum scriu pt propria mea recreatie nu sa aud nebunele cum urla MIIIIIIIIchael si lesina in fata computerului.

Mi-au retras punctele si s-au dus cu domnul.

De fapt ce se intamplase?...Cu cateva luni inainte sa ma apuc de publicat ma indragostisem de una care publica in Convorbiri Literare.La un moment dat imi face aluzie la una Virginia Woolf pe care o tinea sotul ei pe banii lui ca ea sa creeze...Basca ca aia era si lesbiana si se maritase cu ala doar pt banii lui.

Da eu in sinea mea zic: ia mai du-te'n.... ca nici n-ai cine stie ce talent si in trei saptamani am publicat mai multe poezii decat scrisese ea in doua luni.Ba si reviewurile mele erau mai bune ca ale ei.

Ii trimit un mesaj(pe Mirc):

Mai bine muncesti tu si ma tii pe mine, ce zici de varianta asta?!

Cred ca atunci a fost singura perioada din viata mea cand pot spune ca mi-am permis sa ma las prada unor stari psihotice in care cuvintele se inlantuiau intr-un fel pe care nici eu nu-l intelegeam cu totul.

Dar pe undeva era cam ce zicea Eminescu despre cuvintele ce ""din coada au sa sune""...

Artistii par de multe ori profunzi, dar in realitate ei sunt prada artelor...ei nu inteleg cu adevarat ceea ce spun sau reprezinta.Limbajul artistic ca si stiinta nu ne apartin, cred mai degraba ca noi suntem instrumente ale artelor si stiintei.

Pe de alta parte

ca intotdeauna exista un revers al medaliei...am pus link-urile cu fata aia de mai sus si am vazut ca multa lume spune despre ea ca era dependenta de heroina...Mai traieste totusi si probabil ca nu era chiar asa de dependenta pe cat se spune, altfel era demult moarta.

Uite, eu nu m-am drogat niciodata, alcool am baut cred vreo jumate de litru spre un litru in toata viata mea, dar asta era pt ca foloseam rachiu de prune de cea mai buna calitate sa imi sterilizez abcesurile dentare dupa ce le spargeam cu acul si dupa ce iti clateai gura cu alcoolul ala pur si simplu ii dadeam drumul pe gat , plus vreo 10 pahare de vin rosu...cu totul adunate de pe fundul canilor nebaute de altii, ca era pacat sa se arunce...

dar daca stau sa apreciez ce am facut eu in 40 de ani comparativ cu ce a facut fata aia intr-un singur an, nu-i prea greu de tras o concluzie...

Ce avem noi in plus in sobrietatea si precizia noastra cu patru zerouri dupa virgula la thd , ca tot pe drogatii astia ii ascultam atunci cand simtim ca viata noastra parca nu spune mai nimic?

Tot ma chinui sa spun ca tot ce se intampla in viata noastra este un continuum si offtopicul nu prea conteaza, ca electronica, arta, digitalul, analogicul zgomotele, cosasii, pescuitul, blogurile ...toate sunt unul si acelasi lucru, dar fiecare cu moderatorul lui!

Editat de spirochetu
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări