Ovidanie Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 http://www.elforum.info/topic/78308-element-regulator-serie/?hl=preregulator&do=findComment&comment=844901 Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2017 Am gasit o alta referire despre "pigyback" variable power supply in Hewlett Packard Journal Vol.13, No.11, July, 1962.take a screenshotDe aceasta data schema de principiu este conceputa cu tranzistoare PNP.Tot aici se recomanda pentru Q1, a fi un tranzistor mai "mic", dar, cu raspuns in frecventa mai ridicat pentru a avea o impedanta de iesire scazuta. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 Am mai cautat, si am gasit si alte definitii pentru piggyback.1. To function as if carried on the back of another,2. Using your neighbor's wireless network because you can't afford your own,3. Utilizing last mile wiring (not wireless slang) rented from a larger owner ISP by a smaller ISP, last milers are obligated to sell to competitors in places like Canada.Ramane acum sa vedem care dintre tranzistoare il tine in spate pe celalalt. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 In cartea profesorului Mircea Ciugudean gasesti toate raspunsurile. http://www.elforum.info/topic/78308-element-regulator-serie/?hl=preregulator&do=findComment&comment=844901 Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 Aveam si eu pe undeva cartulia aia din anii '80, conceptul tranzistorilor serie plus acel rezistor de putere era deja aplicat (parca sursa E4109 a fost una din ele). Conceptul e gandit sa "economiseasca" radiator (rezistorul suporta incalzire mult mai puternica!) si parametri limita la tranzistori (puterea disipata scade la sfert pe un tranzistor, fata de regulatorul cu tranzistor unic). Totusi, alternativele sunt, desi mai complicate, mult mai eficiente: a) solutia cu comutarea prizelor din secundarul transformatorului de retea, care mie mi se pare un bun complromis intre complexitate si eficienta, si b) pre-reglajul in comutatie, acesta in 2 variante: 1) solutia "veche": redresor cu punte semi-comandata (2 tiristoare+2diode), relativ simpla dar cerand o inductanta de filtraj de gabarit si greutate mare, pentru lucrul la 100 Hz, si 2) solutia "noua": un step-down pe frecventa inalta (50kHz sau mai sus), echipat cu tranzistor bipolar sau MOS-FET si inductanta mult mai compacta ("minusul" acestei variante e necesitatea unor masuri de ecranare/filtrare mai severe, frecventele inalte fiind mult mai "radiante"...) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum