Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa-mi castrez motanii?

Vizitator Adrian Andrei

Postări Recomandate

Vizitator Adrian Andrei

Uite asa simpla e intrebarea. Am 2 motani, "moldavian-longtail" si "negru-de-iasi", ambii rase de lux, nu va povestesc acum din ce gunoaie i-am adunat :limb: (am oricum tendinta sa scriu mult si, posibil, plictisitor) las asta pt. alta poveste daca o vrea cineva.

Ar avea acum cam 3-4 luni si de maine-poimaine or sa-i cheme feromonii si-or s-o ia razna dupa pasarici de pisici. Si-or sa-mi vina acasa rupti in fizic si jerpeliti. Stiu caci am mai avut unul, imi venea asa, il duceam la doctor sa-l lipeasca la loc si pe urma... o lua de la inceput! Si intr-o zi, dus a fost! Toate pisicile ajung in rai!

Treaba nasoala e ca nevasta-mea e lipita afectiv, cred ca-mi face depresie daca-i dispare copilu' (nu ca eu as fi altfel, dar e mai convenabil sa dau vina pe ea).

Ea zice sa-i castram, eu zic "Bine ratzusca mea, cum vrei tu" dar mi se cam pune un ghem in matze cand ma gandesc...

Nu ma duc sa intreb pe saituri de-alea cu pitzy-naturiste si mamici-ylang-ylang... chiar in halul asta n-am ajuns... asa ca iau "outzele" motanilor mei si vi le pun voua pe-o tipsie de argint, ca poate ati mai fost si voi pe strada asta...

asa ca, sa-mi "tunez" motanii?

EDIT: Pentru colegul Vali, psihoterapeutul pedepsit sa dea cu matura pe aici:

Are treaba si cu electronica, am muncit sa le fac niste zgarde cu transponder pasiv, sas cu dubla interogare a codului (arduino)... m-am distrat vreo 2 saptamani si la urma le-am pus o usa flop, cu arc, ca doar aia le placea lor! :rade:

Editat de Adrian Andrei
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator Adrian Andrei

Doru, stiu deja treaba cu mirosul :26 am mai avut unul, dar aia e, casa-i bine ventilata si "teritoriul" si-l marcheaza afara. Sunt libere sa intre si sa iasa cand vor ele, vezi referinta la usa automata cu recunoasterea transponderului din zgarda. Mai repede aflam de ce fisioneaza elementele radioactive si in care particule decat sa descoperim de ce pisicile umbla toata ziua pe-afara si apoi vin sa-ti doarma tie pe piept! Pisicile fac fix ce vor ele si asta-i culmea dresajului la pisici :aplauze

Ideea e ca m-ar durea prea tare sa plece si sa sufere. Castrati fiind, se vor potoli si vor deveni ceva mai "domestici" si mai placizi. Vor trai mai comfortabil in bula noastra de siguranta, le va fi mai bine. Dar suntem noi Dumnezei, sa decidem noi pentru ei?

Un nimeni zice: (quote) "omoara-i pe-amandoi si gata".

Dragule, nu vrei tu sa faci un bine umanitatii si sa... lasa, nu-ti mai spun, ca-i tot degeaba...

Editat de Adrian Andrei
Link spre comentariu

Indiferent cat marcheaza afara,odata intrat in casa isi va face datoria de motan.Daca te poti impaca cu ideea asta.lasa-i sa ciufuleasca toate matzele.Totusi,eu am intrat in case unde motanii isi faceau veacul.fara a fi castrati,si nu mi-a prea placut.Dar probabil e doar chestiune de obisnuinta, n-am stat acolo intr-atat incat sa ma obisnuiesc.Daca e motan de curte,prin tunare ii dai un handicap din start,pt ca instinctul nu dispare odata cu asta.Abea atunci va fi jumulit mai tare de alti motani.

In fine,asta e parerea mea si sper ca decizia sa fie in final a ta,indiferent ce tampenii se mai scriu pe aici.

PS- ca sa nu crezi ca vorbesc din burta,eu pe motanul meu l-am tunat pt ca sta numai in casa,nu iese afara nici rugat,si in condtiile astea,iti dau dreptate in privinta traiului mai tihnit.

Vor trai mai comfortabil in bula noastra de siguranta, le va fi mai bine

Link spre comentariu

Sunt impotriva tuning-ului! Desi sunt "domestice" nu avem dreptul sa le consideram doar obiecte de joaca pentru noi si nu trebuie sa ne batem joc de ele. Totusi sunt niste suflete care nu merita mutilate. Era o vorba: mai bine leu o zi decat o viata magar. Cred ca iti poti convinge sotia (asta este rolul barbatului) ca nu le poti supune (fara acordul lor) la o suferinta.

Link spre comentariu

Sa tii tu un motan in calduri in casa si pe urma mai discutam.Si apoi,daca sta numai in casa,oricum nu poate fi leu,pt ca nu are cu cine,deci asta e.Sunt animale de companie,iti asumi responsabilitati,nu le lasi sa se inmulteasca haotic si pe urma sa strigi ca nimeni nu face nimic,si mor de foame,calcate de masini sau omorate de maidanezi.

Link spre comentariu

Eu am o pisica in varsta de 12 ani, iar de vreo 7 este castrata. O tin la bloc, nu iese afara, nici grasa nu este... ii dau mancare nu o tin flamanda ! Are o greutate corporala constanta. Pisica mea si-a revenit complet dupa operatia de scoatere a uterului in 2 saptamani .

Cand stau la tara ( primavara, vara) o iau in cusca... acolo alearga se simte ok, iar pe motani daca ii vede pe langa ea, sare si ii zgarie .

Link spre comentariu

Omoara-i pe amandoi și gata.

:85 :85 :85 superba asta.... io voiam sa-i scriu alta : da-le dreac de matze , vrei sa le prajesti cu ceapa fuduliile? nu m-am putut abtine dar e prea comica intrebarea... de rgula nu prea citesc astfel de subiete dar asta e cap de afis.. imediat mi-a sarit in ochi .. cui nu-i sare de fapt.. si hai sa fim seriosi , pare subiect de caterinca.. sper sa nu se supere initiatoru topicului.. ii duci pur si simplu la veterinar si ii rezolva el , fie cu o frectie la mangal fie cu mai stiu io ce chinuire a pisicii.. probleme existentiale coaiele astea de matza... :85 :85

LE : am ras si rad cu lacrimi ... pe un forum de electronica discutam despre coaiele motanilor... minunat !!! pentru mine , in opinia mea, e al naibii de comic... continui sa rad

Link spre comentariu

Pe mine ma intereseaza topicul. Pana la urma o sa-mi iau catel. Tocmai s-a nascut o catelusa caniche auriu care sper sa se mute la mine peste doua luni. Ma intereseaza neaparat chestia cu usita comandata de zgarda. Una batanta ofera riscul sa te trezesti si cu alte animale in casa.

Link spre comentariu

Am avut la activ 2 motani (Arterica si Grasu) fara tuning.Amandoi au venit rupti,plini de lighioane si nenumarate vizite la veterinar.Primul nu a vrut sa moara in casa(a fost in tratament 3 luni de zile) si dus a fost.Grasu dupa doi ani a disparut.(a fost furat deoarece era prea frumos) Nu ma lasat inima sa-i castrez!

Link spre comentariu

pe un forum de electronica discutam despre coaiele motanilor... minunat !!! pentru mine , in opinia mea, e al naibii de comic... continui sa rad

E dreptul tau sa razi,dar nu e prima data cand se face referire la asa ceva,cum ca n-ar fi respectata tematica functie de profilul general.Daca ar fi aparut discutia asta in oricare alta sectiune,sa zicem ca era discutabila treaba,dar daca e in sectiunea discutii diverse,chiar nu inteleg de ce se cramponeaza unii de aceste subiecte,care daca nu le convin,le pot ignora pur si simplu.Cu ce e mai distantat sau apropiat acest subiect de tematica forumului,decat subiectul de la noua ordine mondiala,sau oricare alt subiect?Sunt contestate toate discutiile care au loc in aceasta sectiune?Probabil ca nu.Ceea ce pt unii e picat in derizoriu,pt altii poate fi un subiect de interes...e lipsit de bun simt sa razi de ceea ce discuta alti colegi de forum,doar pt ca pe tine nu te intereseaza acea problema.

Link spre comentariu
Vizitator Adrian Andrei

Dragi colegi, ( ma adresez voua tuturor, mai putin unui nimeni)

Putem vorbi, putem avea opinii contradictorii si chiar rade. E voie, ba chiar recomandat, face bine la spirit!

N-are insa niciun sens sa ne certam peste masura sau sa ne jignim. Si nici sa alunecam in Ceasca sau Basexu' desi, inevitabil se va intampla.

Eu insumi zambeam in timp ce scriam postarea cu care am deschis topicul, chiar daca problema mea exista si... chiar este o problema!

Iar motanii mei au zgarda cu transponder, facuta de mine, cum dreaqu' sa nu va intreb tot pe voi, colegii electronisti?! :limb:

Pe bune, poate nu acum, nu pe acest topic, dar poate mai incolo, pe alta tema, chiar nu putem sa dezbatem ceva X pagini fara sa ne luam de gat sau sa ne scuipam? Sa ne fie oare chiar atat de stramb scris codul genetic?

Cat am scris, un coleg a sugerat electrolitici... Ok, e o idee, am zambit si-ti multumesc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări