Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare display computer bord Mitsubishi Colt

Vizitator daniprodea

Postări Recomandate

Vizitator daniprodea

Am nevoie va rog de putin ajutor.Doresc sa incerc sa-mi repar display-ul din masina. Am vazut in linkul de msi jos n baiat care are cam aceasi problema cu a mea si explica cum il repara. Problems e ca vorbeste rusa si nu inteleg nimic. Speram ca un profesionist care urmareste acest filmulet sa imi poata rspunde la cateva intrebari.Ce face de la min 2:50 pana la minutul 4:00 ?Curata chestia aia crapata? Daca da, cu ce? Ce pune apoi peste?Va multumesc anticipat!https://youtu.be/X7jQIG1dqcw

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• Florinel TV

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Din ce arată acolo (nu înțeleg ce spune), se pare că doar izolează cu lac procesorul și traseul către memoria EEPROM. Dar asta nu e o soluție universală, nu luați de bun tot ce vedeți pe YouTube, același defect poate avea alte cauze, de obicei sunt pini dezlipiți la controller sau conexiuni slabe la cuplajul flexibil dintre placă și display, etc...

Link spre comentariu
Vizitator daniprodea

Am cautat mult si se pare ca aceasi problema o avem foarte multi dintre posesorii de mitsubishi colt. Este un defect de fabricatie. La al meu, in momentul cand am apasat usor in zona procesorului s-a aprins instantaneu. A si ramas aprins. In momentul in care l-am asamblat, a murit la loc. Am repetat asta de vreo 3 ori, insa cu acelasi rezultat. Cateodata, daca spasam prea tare, din zona procesorului se auzea si un bazait.Sa inteleg ca el da cu lac de unghii? Si curata cu acetona?

Link spre comentariu

Eu aș lipi din nou toți pinii procesorului, apoi i-aș lăcui cu sacâz diluat cu alcool. Lacul de sacâz e cel mai simplu și bun împotriva umezelii, poți pur și simplu să înmoi în alcool o pensulă și apoi să dai cu ea de câteva ori pe o bucată de sacâz și apoi pensulezi placa. Se poate apoi lipi ulterior ușor direct prin stratul de sacâz depus, practic ai și decapant și lac dintr-o aplicare.

Link spre comentariu
Vizitator daniprodea

Va multumesc pentru sfaturi. Am sa incerc. Sper sa ma descurc la partea cu refacutul lipiturilor. Am vazut ca lipiturile sunt destul de mici. Am un ciocan de lipit si un pistol de lipit (ambele hobby). Evdntual sa-fac o ansa cat mai subtire.

Link spre comentariu

Dacă pensulezi cu lac de sacâz înainte de lipire, nu trebuie decât să reîncălzești rapid pinii procesorului, nu mai adaugi fludor, astfel nu riști să faci scurtcircuit între pini. Dacă totuși se întâmplă, pui peste pinii încărcați cu fludor în exces o bucată de tresă de cupru și încălzești cu pistolul, astfel ca fludorul să fie absorbit de tresă. Dacă nu ai letcon cu vârf subțire, poți prinde un terminal de rezistență de putere (0,5mm) de vârful pistolului și folosești acest vârf suplimentar ca să lipești pinii subțiri, dar trebuie să ai mână sigură. Nu strică să te antrenezi pe alt circuit asemănător înainte....

Link spre comentariu

"Ce face de la min 2:50 pana la minutul 4:00 ?

Curata chestia aia crapata? Daca da, cu ce? Ce pune apoi peste?" - Desi nu arata ci doar explica , curata lacul protector , adauga FLUX (asta arata) si relipeste pinii , apoi aplica un strat de lac proaspat.

PS

Invatatii limbi straine ca's foarte ultle in ... depanare : hindi , mandarina , neogreaca ... :rade:

Editat de leoncris
Link spre comentariu

"Ce face de la min 2:50 pana la minutul 4:00 ?

Curata chestia aia crapata? Daca da, cu ce? Ce pune apoi peste?" - Desi nu arata ci doar explica , curata lacul protector , adauga FLUX (asta arata) si relipeste pinii , apoi aplica un strat de lac proaspat.

PS

Invatatii limbi straine ca's foarte ultle in ... depanare : hindi , mandarina , neogreaca ... :rade:

Acolo arata ca trebuie sa mearga cu el la un atelier ca este habarnist in electronica

Link spre comentariu
Vizitator daniprodea

Varianta cu mersul la atelier nu e prea buna acum pentru ca locuiesc in afara tarii momentan (aici serviciile sunt extrem de scumpe). O sa incerc si vad eu ce iese.Va multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Varianta cu mersul la atelier nu e prea buna acum pentru ca locuiesc in afara tarii momentan (aici serviciile sunt extrem de scumpe). O sa incerc si vad eu ce iese.Va multumesc pentru sfaturi!

Atunvi relipeste pinii pe integratul ala dar ai grija sa nu faci scurt intre picioarele lui , trebuie sa te uiti cu o lupa la urma si verificat Succes

Link spre comentariu
Vizitator daniprodea

Revin cu vesti aproape bune.Am reusit sa curat acea izolatie aproape in totalitate (in spatele picioruselor am vazut ca a mai ramas putin din ea). La refacut lipiturile nu m-am bagat pentru ca riscam mult sa-l stric mai rau. Am facut cateva probe de lipituri fine pe alte cablaje dar cu sculele ce le am acuma nu prea imi ies. Am refacut izoltia cu pasta de sacaz. Acum functioneaza 100%, dar am acel bazait non stop. De la ce poate fi acel bazait? Trebuie izolat mai bine?

Link spre comentariu

Ar trebui cel puțin să încerci să încălzești pinii integratului pe rând până la topirea fludorului existent, fără să adaugi altul. Cum deja pe placă ai suficient sacâz nu ar trebui să ai probleme.Astfel te asiguri că toți pinii sunt lipiți.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări