eduard_florentin Postat Mai 4, 2007 Partajează Postat Mai 4, 2007 Nu stiu dc am postat corect, dar nici n-am idee unde trebuia sa postez. Am facut acest aparat auditiv http://www.redcircuits.com/Page38.htm (pentru o strabunica). Alimentat la 1,5 V nu prea da randament, insa la 3V e super sensibil. Problema e ca am si un zgomot de fond extrem de deranjant (la 3V, la 1,5 nici nu se simte). Va rog sa-mi recomandati si mie niste tranzistori cu zgomot de fond cat mai mic sau o alta schema (eventual cu un integrat, ceva). Si m-ar mai interesa cum fac sa cresc amplificarea ca sa obtin aceeasi sensibilitate ca alimentat la 3V Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 4, 2007 Partajează Postat Mai 4, 2007 BC413 sunt tranzistoare cu zgomot redus. Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 4, 2007 Partajează Postat Mai 4, 2007 pune in primele 2 etaje BC413 care e de zgomot redus (era folosit in preamplificatoarele din casetoafoane) si redu pe R8... Link spre comentariu
eduard_florentin Postat Mai 4, 2007 Autor Partajează Postat Mai 4, 2007 multumesc frumos Link spre comentariu
Vizitator Alex F Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 Schimba valoarea lui R1 din 10K in maxim 3K3. Poti incerca chiar valoarea de 1K5 pentru ca la 1,5V microfonul cu condensator trebuie polarizat cu o tensiune cat mai apropiata de cea de alimentare. Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum