Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare achizitionare stabilizator de tensiune

vasile eugen

Postări Recomandate

Salutare.Poate nu este subiectul ok aici,dara daca nu este poate fi mutat in alta parte.Pentru o protectie mai sigura a amplificatoarelor si a unei orgi ce este mai recomandat un autotransformator sau ups de putere mai mare.Un sfat este bine venit .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile eugen

8

• validae

3

• yo9gcc

2

• dom_88

1

Top autori în acest subiect

Despre ce putere e vorba în cazul amplificatoarelor ? Și ce deranjamente are rețeaua în zona respectivă ? Întreruperi dese sau fluctuații de tensiune ?

Există multe UPS-uri care asigură și o anumită stabilizare (în trepte) a tensiunii și în general toate au protecție la supratensiuni tranzitorii, dar în cazul unor puteri relativ mici și fluctuații rapide de rețea, ar fi mai utile stabilizatoarele ferorezonante combinate eventual cu protecție la supratensiune.

Link spre comentariu

Depinde de ce orga ai, majoritatea au sursa in comutatie si plaja tensiunii de alimentare este destul de mare. Daca este o orga performanta la care se incarca softul dupa HDD, eu recomand un UPS de putere mai mare in caz de o cadere de tensiune sa nu stai pana se incarca softul si intre timp sa plece invitatii...... Asta pentru caderi scurte de tensiune.

Link spre comentariu

Sunt zone unde se cinta la nunti sau chefuri si sunt fluctuati de tensiune,ar fi vorba de doua stati dynacord de 1000w si patru boxe active de 500 w plu orga si restul de arsenal.Eu m-am gindit sa se fac un calcul per total cu toate pentru a se vedea mai sigur.

Link spre comentariu

Acum am vazut ca este deschis doua topicuri.Rog un moderator sa lase doar acesta.Da este si o orga mai performanta ,datele nu le am de la toate,dar pe miine am sa le dau.Sunt sculele cu care se cinta mai mult prin deplasare si spunea ca sunt fluctuati de tensiune.Ca amanunt stiu ca sunt din gama Dinacord.

Link spre comentariu

Am revenit cu date mai concrete pentru ce este nevoie. Este vorba de doua bucati Dynacord PSD218, o bucata Dynacord power 3,si o orga Korg X3.Mai mult este ne voie pentru fluctuati de tensiune.Sau din eperinta celor mai avansati,este cazul pentru a se face probleme?

Link spre comentariu

Dacă nu există întreruperi ale rețelei, ci doar variații ale tensiunii, nu e nevoie de un UPS nici de stabilizator.Sursele în comutație moderne fac față la variații mari ale tensiunii. Dacă fluctuațiile sunt rapide, un stabilizator ferorezonant e mai bun decât unul cu servomotor.Dar din păcate nu se găsesc așa ușor la puteri mari.Dar se pot construi, detalii se pot găsi din abundență pe site-urile de limbă rusă...sunt prezentate și în unele numere din regretata revistă Tehnium.

Link spre comentariu

Orga nu consuma mult, poti folosi un stabilizator doar pentru ea. Oricum nu s-a defectat ea din cauza variatiilor de tensiune, ci din cauze specifice surselor in comutatie (imbatranirea componentelor)

Link spre comentariu

Dupa cum am spus si mai sus, si cu o oarecare experienta, pentru orga iti trebuie un UPS nu neaparat pentru fluctuatile de tensiune ci pentru intreruperi scurte ale tensiunii. In timpul evenimentului este penibil sa astepte invitatii pana se incarca S.O. Orga are sursa in comutatie si rezista fluctuatilor de tensiune.

Link spre comentariu

Atunci ,ca o concluzie este mai bun un UPS doar pentru orga.Nu sunt un expert in surse dar de reparat am reparat destule .Dar acest sfat imi era pentru un prieten la care iam facut mai multe servici,de citiva ani buni.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dacă orga are alimentare la 9-12V, cred că ar fi mai ieftin să folosească un acumulator de 12V, de genul celor din UPS-uri cuplat printr-o diodă sau mai multe la mufa orgii.Când există tensiune de rețea, acumulatorul nu debitează niciun curent, dar când cade rețeaua, instantaneu dioda trece în conducție, alimentând orga din acumulator. Important e să existe o diferență de tensiune de minim 0,6V între tensiunea dată de alimentatorul orgii și cea dată de acumulator, ca acesta să nu debiteze simultan cu alimentatorul orgii...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări