Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinare transformator inalta tensiune

maryuss2011

Postări Recomandate

E mai mare la deconectare. Aveti ceva cu mine? Parca ma urmariti sa ma faultati mereu. Sunt oltean si nu mi-e rusine deloc. Daca asta e un handicap, imi cer scuze dar nu am putut sa aleg unde sa ma nasc. Cu totii respectam aceleasi legi si daca locuim in Oltenia si daca locuim in oricare loc. Tot la fel se intampla cand conectezi traful la baterie. Cine nu crede, sa verifice.Ps1: Stiu si de ce si stiu si cat dar miros ca aveti alte intentii si nu e cazul.PS2: Oltenii sunt dati dracului, de-aia traiesc. Nu se lasa calcati in picioare de nimeni.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maryuss2011

10

• validae

5

• QQme

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai 2 solutii de la mine pt tensiuni inalte. Incearca-le ca merg. Stiam ca ating corzi sensibile si de-aia am precizat ca nu vreau teoreticieni, dar na, patesti. Ma retrag. Sper sa iti iasa experimentul.

Link spre comentariu

Poti sa faci un bistabil cu lm555 care sa comande un tranzistor si de aci sa vezi cum alimentezi traful prin el. Cauti o frecventa mai maricica. E usor de facut. E plin netul de bistabile cu lm555. Cauta doar.

Link spre comentariu

E vorba de fapt de un circuit basculant astabil (CBA) cu 555, nu bistabil. Totuși, să nu confundăm cele două noțiuni opuse. Circuitul basculant bistabil (CBB) e un circuit care poate avea două stări logice stabile, trecerea de la o stare logică la cealaltă făcându-se prin intermediul unui impuls extern, circuitul păstrează apoi acea stare până la primirea unui nou impuls.Astabilul însă, este un circuit instabil prin definiție, își schimbă singur starea (oscilează) fără ajutor extern. Cel mai simplu circuit astabil este binecunoscutul ,,licurici,, cu două tranzistoare, ce se folosea în bord la mașini să aprindă două leduri.

Link spre comentariu

Am reusit sa fac transformatorul pe miez de ferita(8 spire cu 2 fire de 4x0,5mm in primar si 700 de spire de 0,1mm in secundar),am urmarit schema urmatoare,dar arcul electric este foarte mic,adica trebuie ca firele de iesire aproape sa se lipeasca.Am folosit IRF630M in loc de IRFZ44.Care ar putea fi problema?Alimentare 9V

Posted Image

Link spre comentariu

Caută topicul despre ,,păstor electric,, și găsești acolo tot ce ai nevoie despre generarea eficientă a înaltei tensiuni.Dacă vrei scântei lungi și puternice, folosește sistemul cu descărcare capacitivă, vei avea scântei mai rare, dar foarte puternice.Adică cel folosit de stun gun.

Link spre comentariu

Cel ce a facut aceasta schema are arc electric mare....de la o baterie de 3,7V.Eu la 9V am un arc foarte mic.Nu stiu ce sa zic,o fi oare ca am folosit alt mosfet in loc de cel prezentat in schema?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări