Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem off-grid fara inverter, pentru un consum continuu de 50W(1.2KWh/zi)

Vizitator Fenrir

Postări Recomandate

Vizitator Fenrir

Salut si bine v-am gasit!

Sunt pasionat de electronica de cand ma stiu si cu toate ca nu lucrez in domeniu, pot spune ca aceasta pasiune inca nu a disparut. Nu stiu daca trec 2-3 zile fara ca o idee sa se transforme intr-un mic proiect si astfel sa pun mana pe pistolul de lipit pentru a o pune in practica :).

Imi place la nebunie sa optimizez diverse lucruri si sa eficientizez tot ce ma inconjoara. Am impresia ca aparatele pe care le utilizam in viata de zi cu zi, au fost prost concepute din punct de vedere al eficientei sau le folosim intr-un mod gresit.

Asadar, energia verde reprezinta unul din domeniile care ma intereseaza si pe care vreau sa le aprofundez.

Detin cateva servere (MySQL, DNS authoritative, Web) intr-un rack 9U, pentru local web dev, pe care vreau sa le "scot din priza" :). Pe langa aceste servere, rackul include switch, router si ONT RDS, toate avand un consum nu mai mare de 60W.

Planul meu este sa renunt la inverter-ul DC->AC tocmai pentru ineficienta (5-10% pierderi) si pentru ca pot alimenta tot ce am in rack cu 12V si 24V. Sursele PicoPSU sunt o optiune viabila in acest caz.

Conform calculatoarelor gasite pe net, 4 baterii de 12V si ~55A fiecare (2 perechi) care sa dea 24V si 110A ar fi suficiente pentru a sustine consumul de ~1.2KWh/zi.

Nu stiu daca sunt corecte calculele si va rog sama corectati daca ceva nu e-n regula, dar inca imi sunt necunoscute datele despre controller-ul de incarcare si panouri.

Cei de la Leonix detaliaza cum trebuie calculata fiecare componenta a intregului ansamblu insa as dori sa "aud" si opinia dvs.

In privinta alimentarii consumatorilor cu CC, cum sfatuiti sa procedez? Ii leg direct la baterie? Mi se pare cam periculos si sunt convins ca am solutii DC-DC;

Exista surse/distribuitoare care au diverse iesiri cum ar fi 5V, 12V, 24W in functie de cerinte?

Multumesc anticipat si ma bucur ca de azi parte dintr-o comunitate ca ELforum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rinaldoparaipan

1

Top autori în acest subiect

Bine ai venit pe forum!!

In primul rand,bateriile trebuie sa fie cu gel,AGM, NU auto.

Din 4 baterii de 12V 55Ah poti sa tragi 1,2kWh pe zi, dar numai o zi, adica ai autonomie 24h in caz ca nu ai soare.

Daca este o saptamana innourat ce te faci?Lasi clientii fara server?

O solutie mai buna ar fi un invertor cu charger incorporat care "stie" sa treca de pe retea pe baterii si invers, in functie de gradul de descarcare.

Uite aici:

http://www.mppsolar.com/v3/

Se gasesc si in Romania, eventual sub alte denumiri.

Se gasesc surse DC-DC cu diverse tensiuni pe iesire, dar cred ca te complici sa modifici alimentarea aparaturii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări