Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor F3NK80Z

neagu

Postări Recomandate

Multumesc colegu de raspuns voiam alte serii de tranzistori caci am fost sa cumpar si nu am gasit asa ceva, si ma gandeam ca-l pot inlocui cu altceva gen tz ce este in blocurile de alimentare de la tv.

Link spre comentariu

Multumesc colegu de raspuns voiam alte serii de tranzistori caci am fost sa cumpar si nu am gasit asa ceva, si ma gandeam ca-l pot inlocui cu altceva gen tz ce este in blocurile de alimentare de la tv.

Da, merge un mosfet din sursele tv sau monitor foarte bine.

Link spre comentariu

raspunsul corect in #2

corect pe naiba ! amice , mai bati mult cimpii aiurea in tramvai pe acest forum ? omul a cerut niste echivalenti la original , nicidecum pdf-ul , ca pdf-ul si-l putea gasi si singur pe net . dupa ce ca raspunzi la absolut orice intrebare numai cu link-uri si / sau aproximativ monosilabic , mai faci si misto de noi cu postari de genul celei din citatul de mai sus . daca nu esti in stare sa faci diferenta intre semnificatia cuvintelor ECHIVALENTI si DATASHEET / PDF , recomandarea mea este sa stai linistit in banca ta ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Eu am pus acel model pt ca se gaseste pe M. Domnului la magazinul cu 10 trepte. Are 4A dar cine poate sti toate 2SK-urile sa dea unora mura in gura echivalente.

Intrati pe site-urile a max 5 mari producatori de tranzistoare, scoateti pdf-urile si le veti avea toata viata, ba chiar si urmasii.

Cand aveam timp, intram la mag de pe MD-lui si scoatem pdf-urile la ce avea la vanzare. Asa ca atunci cand aveam nevoie ma duceam la fix, nu mai plangeam pe forum. sant si componente vechi sau noi la care gasesti mai greu doc. daca nu stii niste trucuri de cautare, atunci nu se supara nimeni ca ceri ajutor.

Posted Image

Sau mergi la un magazin mare, eu am gasit unul cu 38 modele de 800V. Poate s-o potrivi unul.

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Va multumesc tuturor de ajutor, dar cum sunt incepator in ale electronicii va rog sa spune-ti o metoda simpla dar sigura de depanare sursa in comutatie sa nu mai " crape" tranzistorul asa cum am patit eu azi. Am inteles ca se pune un bec in loc de siguranta de intrare si protejeaza tz-ul atunci cind se face depanarea. Va rog daca stiti dati de veste cum se face. Multumesc.

Editat de neagu
Link spre comentariu

Inainte de a pune un bec de 220 in locul sigurantei trebuie verificat TOT ce are legatura cu mosfetul respectiv. Inclusiv integratul controller care comanda acel tranzistor. In 99,9% din cazuri, atunci cand mosfetul se pune in scurt, arde si controllerul. Nu este suficient sa inlocuiti doar tranzistorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări