Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ABEL Hdl proiect

Vizitator Gheorghe Poalelungi

Postări Recomandate

Vizitator Gheorghe Poalelungi

Buna ziua. Am de realizat un proiect in ABEL HDL (ispLEVER) cu GAL20V8 cu urmatoarea cerinta :

Sa se construiasca un convertor binar - BCD pentru numere de intrare in plaja 0…31 folosindu-se pentru aceasta diagrama Karnaugh. De ex.: daca am la intrare numarul 26d (11010b) la iesire va trebui sa obtin 10.0110b adica numarul 26 in zecimal (2+6, 10b+0110b).
Daca poate cineva sa ma ajute cu codul. Va multumesc mult.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

8

• mars01

7

• cipri_mury

2

• Ionut Remus

1

Top autori în acest subiect

Si partea nasoala este ca mai are foarte putin pana preda tema. Presupun ca este tema de laborator ...

SI mai trebuie proiectat si cu un CPLD facut de Lattice ... Si mai trebuie si facut designul cu un limbaj "mort", ABEL ...

Dar ca sa nu postez doar asa de dorul lelii, inspira-te de aici:

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjh5Kbmo7zRAhXDRhQKHU-HCYgQFgggMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.latticesemi.com%2F~%2Fmedia%2FLatticeSemi%2FDocuments%2FUserManuals%2F1D%2FABEL-HDLReferenceManual.PDF%3Fdocument_id%3D589&usg=AFQjCNHPx8JYhgh3_VjiGhnMvlq9YtIj3A&sig2=a7OfEUhbdVUkY8W5DBePAQ

https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#newwindow=1&safe=off&q=how+to+solve+karnaugh+map

SI un algoritm VHDL pentru conversie "binar to BCD" dar pentru 8biti. Tu ai nevoie sa o faci pentru 5biti => ca faci numai 5 shiftari la stanga fata de 8 cate sunt facute in exemplul de mai jos. Va trebui de asemenea sa convertesti sintaxa VHDL in cea ABEL (nu stiu daca sunt diferente).

http://stackoverflow.com/questions/23871792/convert-8bit-binary-number-to-bcd-in-vhdl

Editat de mars01
Link spre comentariu

Eu recunosc ca am postat de dorul lelii, da' fix la fel a facut si deschizatorul. Deja am alergie la astfel de cereri. Linkurile pe care le-ai gasit/postat tu ar fi trebuit sa fie deja in primul post, cu o formulare de genul "Am cautat algoritm, am gasit double-dabble, am incercat..., mi-a iesit..., n-am stiut cum sa...", da' nu, cererea a fost formulata "am proiectul, cine mi-l face?".

Link spre comentariu

Aici sunt de acord, am ajutat in genul acesta pe cineva care m-a contactat pe privat.

Mi-a lasat un gust amar, pentru ca sunt sigur ca nu a inteles nimic din ce am scris.

Mai ales ca i-am spus clar ca acele teme sunt esentiale. Dar in fine, m-a motivat faptul ca temele erau in assembler si cum nu prea am avut tangente cu programarea in lb asamblare, a fost un motiv sa ma apuc sa citesc putin despre MPASM.

Ma gandeam sa ii scriu codul VHDL pentru conversie 5bit to BCD aici, dar ai dreptate ar fi trebuit sa isi faca treaba singur iar aici sa intrebe cand nu intelege ceva.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Banuiesc ca autorul topicului este student la electronica sau ceva conex.Stiu ca si eu mai pun aici intrebari care pe unii ii enerveaza dar diferenta este ca sunt doar autodidact in domeniul electronicii si cand mai intalnesc cazuri cum este acesta ma intreb despre respectivele persoane ce invata la facultate si ce vor sti dupa absolvirea acesteia daca asteapta numai mura-n gura. :rade:

Link spre comentariu

Pai daca unui student de la electronica sau de la orice alta facultate de inginerie ii face altcineva proiectele ma intreb ce inginer va ajunge acela.Acuma nu demult cineva de pe acest forum imi povestea pe privat cum au apelat la el 2 studenti de la electronica pentru a le realiza proiectele de diploma.

Link spre comentariu

Daca vrei sa stii ce se invata la facultate

Tocmai ca temele la care mi-a cerut ajutorul (sa i le fac - nu ma refer la OP ci la cel care mi-a cerut ajutorul pe PM) erau foarte pertinente si cineva care si-ar fi dat interesul sa le faca, avea mult de castigat. Practic faceau parte din aceasi categorie de design electronic (dar mult mai usoare) cu ceea ce se face efectiv intr-o companie.

Si parafrazand pe Liviu: un student care iti cere ajutorul, pentru un proiect pe care l-a inceput si la care lucreaza, are toata stima mea. Unul insa care vrea ca altul sa ii faca treaba ... poate il ajut dar ...

Editat de mars01
Link spre comentariu

Nu putem sa spunem, ca toata lumea e asa, dar 90% asa fac prin facultati! Autorul topicului exact asta vrea, sa scoata la imprimanta cu 5 min. inainte sa iasa din casa spre facultate.....daca are...daca nu se duce la magazinul din colt unde are Xerox!

Nu spun aiurea asta deoarece lucrez in Cluj la 100-200 m distanta de facultatea de electronica si automatizari de 8 ani ....zilnic trec prin fata ei....si am auzit destule... sa nu mai spun ca este un magazine de electronica in zona, si mi sa intamplat ca "studentul" intreba efectiv pe doamna vanzatoare daca pic-ul cumparat trebuie "sa-i bage program".... :rade:

Link spre comentariu

Nu putem sa spunem, ca toata lumea e asa, dar 90% asa fac prin facultati! Autorul topicului exact asta vrea, sa scoata la imprimanta cu 5 min. inainte sa iasa din casa spre facultate.....daca are...daca nu se duce la magazinul din colt unde are Xerox!

Nu spun aiurea asta deoarece lucrez in Cluj la 100-200 m distanta de facultatea de electronica si automatizari de 8 ani ....zilnic trec prin fata ei....si am auzit destule... sa nu mai spun ca este un magazine de electronica in zona, si mi sa intamplat ca "studentul" intreba efectiv pe doamna vanzatoare daca pic-ul cumparat trebuie "sa-i bage program".... :rade:

Aici a ajuns invatamatul romanesc.

Nu este vina celui care a deschis topicul.

Nici nu a mai intervenit in discutie. Normal. Nu intelege ce aveti cu el.

Poate a consumat toti banii pe platitul examenelor. Si spera ca-l ajuta cineva si fara bani.

Nu este vina lui. Este a celor cu drept de vot care au dus lucrurile aici.

Scuze de off topic.

PS: GAL20 ? A uitat si producatorul de el. Bine ca tema nu a fost cu CDB-uri.

Editat de jeltopop pop
Link spre comentariu

Si spera ca-l ajuta cineva si fara bani.

Cu cea mai mare placere. Dar il ajutam sa rezolve punctele care nu-i ies, nu-i facem tema cap-coada. Ma rog, il ajuta mars01, ca eu nu prea le am cu HDL-urile (desi cred ca tema asta mi-ar iesi pana si mie).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări