Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop kitt

tepeleacatalin

Postări Recomandate

Eu ma mir de un singur lucru. De ce unii vor neaparat sa li se spuna ca e bun ,ca merita si daca nu e asa. Se gasesc osciloscoape bune analogice SH numai sa sti sa cauti.Eu am luat un Philips dubluspot de 50MHz la 25 euro.

Functional ?

Ce model ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

9

• sesebe

8

• dan cod

6

• MifTy

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am si eu 3217 luat de fratele meu la prima vizita la Friedrichshaffen prin 2000,nu stiu cit a costat dar sigur a fost mai mult de 25 euro;a fost la concurenta cu un mag. Tascam 32 plus 10 benzi de 26 pe care un american cerea 400 de euro;a cistigat Philipsul ca a fost mai mic si mai usor si a avut loc in masina printre alte cumparaturi.Astazi numai benzile ar fi costat mai mult.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

revenind la subiect: am scotocit ceva mai mult săptămânile trecute după kitul ăsta, şi am mai aflat câte ceva...- firma "originală" e jyetech. orice placă de la sainsmart e fake. oricare altă placă produsă de altă firma în afara jyetech e tot fake! :P diferenţe prea mari nu ar fi...- schema şi softul sunt open-source, singura chestie "proprietară" e cabajul! :)- e bazat pe un STM32F10xxx de început de gamă, care, comparativ cu binecunoscutele Arduino e MULT mai "căpos". partea nasoală e că se foloseşte cu un cuarţ de 8 Mhz... dar având în vedere că un Arduino (la 16 Mhz), cu acelaşi tip de etaj de intrare ajunge cu mare chin să "deseneze" corect o frecvenţă de 7 kHz, e superbăţ.- nu are ADC extern, în schimb foloseşte ADC-ul intern, care e de departe mai bun ca cel din avr-urile echivalente. aka atmega 8/328.

- în principiu, schimbând etajul cu tl084, performanţa kitului se poate îmbunătăţi, asta pe partea analogică. pe partea digitală, singura şansă de îmbunătăţire e legată de ataşarea unui ADC extern, mai performant.- se găsesc pe ebay plăcuţe de dezvoltare minimale cu STM32F10x, la preţuri modice (între doi şi 10 USD bucata). una din ele e pe drum spre mine, împreună cu un programator "dedicat", care a costat şi el până în 5 USD. ecran deja am, să vedem ce iese! :)))))))da, am luat de pe situl jyetech toată documentaţia, sursele, şi firmware-urile oficiale de până acum! :)cea mai interesantă schemă de osciloscop "home-made" de până acuma e pe bază de MSP340. cine are o plăcuţă de dezvoltare cu ăsta, n-are decât să se joace codând! :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări