orgasmo Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 A conectat un rezistor in serie cu acumulatorul sa obtina: Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2018 Partajează Postat Februarie 24, 2018 (editat) Am scris ca am pus cele 2 grafice sa dezvoltam ce s-ar intelege prin "acumulator incarcat" iar din cauza acelui raspuns scurt "bine" nu am mai continuat. Interesant este ca urmaresti postarile celor ce te deranjeaza si incerci sa le cauti nod in papura. Daca cunosti problema si doresti sa ajuti(presupun ca asta e rostul inscrierii pe forum) de ce nu redeschizi subiectul ca sa poti face corectiile de rigoare. Daca nu esti un ciudat angajat la o firma cu aparatura pe care forumistii de rand nu si-o pot permite. Intra in dialog cu ceilalti, corecteaza-i, impune-te daca ai pregatire si incet, incet cei dovediti nepregatiti se vor retrage sau daca insista nu vor mai fi bagati in seama. Dar probabil orice demers al romanilor de rand de a se mai ridica trebuie impiedicat cu orice pret si cum ajunge un par la o caruta cu oale, cativa intrusi bine pregatiti sunt suficienti sa ne faca sa renuntam. Se vede si din nivelul general al forumului, cei ce mai scriau odata cateva lucruri interesante s-au retras la treburile lor. Au aparut diversi entuziasti care confunda electronica cu mangaierea ecranului telefonului asteptand sa apara raspunsul instant dar a ramas si un nucleu dur de membri mai vechi care au sa-si plateasca diverse polite si se asteapta la cotitura ca la fiecare greseala minora sa sara la gat "dusmanului". La depanare grupul este mai omogen pt ca interesul poarta fesul si mai inchid din ochi la diverse corectii. Daca iei orice subiect si vrei sa-l duci cat mai aproape de lamurire ca sa devina un fel de document scris ce ajuta sa nu se mai reia tema la infinit, apar vitejii de tastatura, da ce ba esti mai destept, ce o iei de la Adam si Eva, noi nu am fost prin scoli? EXEMPLU este chiar lucrul banal cu decizia de a opri incarcarea unui acumulator. Am incercat sub diverse moduri sa spun ideea cu transformarea unei surse ATX in incarcator. Asta nu pt ca descoperisem eu apa calda ci pt ca lucrand la o firma de calculatoare vedeam cate surse se arunca. Si asa am gandit eu, ai cutia, toate componentele, garantia izolarii de retea pt ca fusese testata ani de zile in calculator. Nu trebuia decat sa te lupti cu cele cateva modificari, nimic nu e gratis pe pamant. Mereu aparea cate unul, bunicul a folosit doar un traf cu o punte si totul a fost mininat. Nu doreau insa sa raspunda ce se intampla daca ai 180V la retea sau poate 245V. Sau ce se intampla daca il uiti la incarcat. Am avut un coleg care a uitat bateria la incarcare tot concediul prin 88. Dar avea schema din Tehnium vehiculata pe aici si a gasit-o intacta. Dar alt coleg ce suferea de somn si era prieten cu saniuta a facut tot un incarcator fara supraveghere la care a pus un acumulator NiCd pe care l-a gasit imprastiat prin casa si ne-a adus poza cu gaura facuta in tavan. Daca ai un copil de 7 ani care isi face temele langa un astfel de montaj, cam ce se poate intampla? Revenind la rezistenta serie cu acumulatorul, ea ajuta ca la un prag de curent prestabilit sa anunte scaderea curentului de incarcare la acea valoare dar acelasi semnal logic se poate folosi si la oprirea incarcarii. In schema ridicata de colegul cu barteria pt bicicleta operationalul al doilea aprindea un LED de semnalizare. Daca nu esti in apropiere oricum nu se intampla nimic dar cand vezi LED-ul stii ca poti scoate din priza incarcatorul. Dar tot el a mai pus si 2 scheme asemanatoare. In a doua schema se vede ca folosesc tot un LM358 dar nu unul pt limitare si unul pt semnalizare. Primul citeste tens pe o rez serie-cea de care aminteam si de care te legi-si cat timp am curent mare alimenteaza ventilatorul. La o valoare mica a curentului(in zona de saturatie cum o numesc in grafic) al doilea operational trece iesirea in "1" si aprinde un LED=baterie incarcata. Dar in acelasi timp alimenteaza un zener de 5V care prin o rez si semireglabil merge de se insumeaza la referinta TL431 oprind cu adevarat incarcarea. Editat Februarie 24, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum