Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Credeti ca este posibil ?

Postări Recomandate

Se vede din filmare cu ce naturaleţe se mişcă braţul ăluia, e evidentă făcătura .......am văzut şi adevărate proteze bionice în acţiune, dar nu se mişcau aşa de cursiv şi natural şi alea erau nişte opere de artă mecatronică, nu gunoaie adunate de un sudor. De ce nu a făcut şi o demonstraţie doar cu ,,senzorii,, ăia pe cap dar cu ,,braţul bionic,, pus pe masă, să se vadă clar cum se mişcă singur ???

LIKE

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am mai vorbit pe facebook cu indonezianul ...mi-a explicat despre ce este vorba ...ceea ce are montat pe spate este o inventie proprie din rebuturi dar cel mai simplu se poate realiza doar din Arduino uno+ neurosky headset mindwave + servomotor....acest neurosky il foloseste si el dar este doar montajul fara carcasa prins de banda de pe cap ...am cautat senzorul EEG acest headset si se pare ca are si un controller pentru decodificare semnale creier ...costa undeva peste 100 $ pe ebay. Cat despre constructia bratului , acolo nu sunt motoare pas cu pas ,in carcasa lor sunt angrenaje + reductoarele care se vad , acele pistoane sunt simple amortizoare de soc pentru a da liniaritate miscarilor . Aceste amortizoare sunt actionate pneumatic de un compresor mic de la un echipament medical si sunt corelate cu actiunea motoarelor de o electrovalva tocmai pentru a evita miscarile bruste iar acceleratia miscarilor este data de perioada semnalului creier - controller ...cu cat atentia este mai mare (concentrarea) semnalul va fi emis mai mult timp si controllerul accelereaza servo . Oricum este foarte greu de controlat acel brat .Muschii bratului sunt paralizati si doar functia lor o indeplineste masinaria , antebratul si degetele nu au fost afectate. Eu unul cred ca toata minunea ar putea fi in controllerul senzorului EEG daca are posibilitatea de a decodifica semnalele provenite de la creier si daca va uitati pe youtube sunt multe proiecte cu aceasta "casca" in cadrul universitatilor si centrelor de cercetare. Baiatul este absolvent de inginerie electronica la universitatea SMK Denpasar ...am pus si un video in care apare cu o demonstratie chiar in fata studentilor la minutul 0:25

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări