cipri_mury Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Stiti vorba aceea "cine crede bine iar cine nu sa mearga la biserica".Tin minte ca in vremea comunismului tatal meu a citit in revista "Luminita" despre un copil care a citit o biblioteca intreaga iar apoi a spus totul pe de rost. Se compara? Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Din poze, se pare ca ghirlanda nu este cu LED-uri, ci cu lampi cu incandescenta inseriate. Comanda este aceeasi ca si la ghirlandele cu leduri, dar consumul este mult mai mare. Cand o lampa se intrerupe, tot sirul se stinge. Din acest motiv, chinezul a pus un strap din fir de aluminiu oxidat in fiecare lampa. Cand un filament se arde, firul strapeaza becul, iar celelalte functioneaza cu tensiune ceva mai mare. Cand se ard mai multe filamente, la unul straparea nu reuseste si se intrerupe tot sirul. Link spre comentariu
yokoono Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Corect dar numai in parte. Cu mult timp in urma in unele becuri se monta si un bimetal. Un astfel de bec se punea DOAR 1 pe un sir de becuri si folosea DOAR sa faca becurile sa "licareasca"( termic, se facea si desfacea contactul). Romanul mai inventiv folosea un starter de la neoane. Aici nu este cazul. Oricum, pana la viitorul Craciun, colegul va renunta la reparatie si va cumpara altele. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Când sunt mai mult de 5-10 becuri sau leduri arse, nu se justifică ştraparea lor fiindcă se ard mai repede cele rămase, din cauza măririi tensiunii aplicate şirului.Dar cum colegul avea trei instalaţii, poate sacrifica una ca să le completeze pe celelalte două... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Cu mult timp in urma in unele becuri se monta si un bimetal. E adevarat,cu mult timp in urma,numai ca acele instalatii nu mai aveau comanda electronica,erau simple becuri chioare,cuplate la retea prin acel bimetal din acel bec,unul pe ramura.Nu mai e valabil mai ales in discutia de fata, la cele comandate cu tiristor pe fiecare ramura.O sa le iau la verificat si eu,pt ca in ultimii ani,am cumparat de fiecare data,pt ca voiam ori alta culoare,ori alt model,si instalatiile vechi au ramas depozitate.Probabil o sa arunc multe din ele,pt ca ocupa loc degeaba. Link spre comentariu
Vizitator Gigi Tv Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 La mine la tara le arunca si cumpara altele,ca costa cat un pachet de tigari. Link spre comentariu
adi37male Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 (editat) Nu'i mai simplu sa schimbe 2 ramuri intre ele ? Dar sa aflam mai intai cu cine vorbim ca sa stim cum abordam ... problema. Am schimbat 2 ramuri intre ele si tot nu functiona , problema era un bec spart la o instalatie , iar la alta era firul rupt ( circuit interupt ) ( nu erau leduri , cineva de aici @validae a avut dreptate ) . Am scos becul , am lipit firele si acum functioneaza ! Multumesc tuturor celor care au venit cu solutii aici . @leoncris ; @miron1947; @gabimilo1; @electromicserver; @validae , etc. Editat Ianuarie 9, 2017 de adi37male Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 10, 2017 Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 La anul vedeti sa nu mai cumparati genul asta de instalatie, cu beculete incandescente, pe langa faptul ca in 6 saptamani de functionare va consuma la curent mai mult decat ati dat pe ea, sunt complet nefiabile, beculetele acelea nu tin mai mult de 2-3-400 ore, varianta cu LED care o gasiti de la 20 lei consuma doar 4-5W in loc de 100W cat asta, nu prezinta pericol de incendiu, si LED-urile au o durata de viata rezonabila, eu folosesc una de prin 2009, sase ani la rand fara nici un LED ars... Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Cred ca ai exagerat putin, nu consuma chiar 100W. "Boala" lor e fiabilitatea mai redusa (desi eu am o instalatie care functioneaza de peste 5 ani - bineinteles, numai in cele 3-4 saptamani cat e bradul impodobit si numai cateva ore (1-2) seara cat se uita cineva la el). Becurile de generatie mai veche, alea mai alungite, contemporane cu dispozitivul ala cu bimetal incorporat in bec, erau prevazute cu acel artificiu de strapare la intreruperea filamentului, si mai aveau si o fiabilitate slaba (poate si din cauza cresterii tensiunii?); ghirlanda mea are alt format, becurile sunt mai micute, lipite (cele alungite aveau un fel de soclu unde intrau prin presare si puteau fi schimbate). Anul asta am cumparat o ghirlanda MULT mai scumpa (140 lei), echipata cu sute de led-uri (384, parca); alimentarea e facuta cu 24 de volti cc, iar comanda e realizata cu un microcontroler (ATMEL). Etajul final e realizat cu 4 tranzistoare in punte, cu Ic de 3 A (acoperitor pentru cei 0,5A ai consumului nominal de 12W la 24V), insa cu Uc de numai 30 de volti, asa ca au crapat.... Solutia rapida a fost inlocuirea (fiind extrasezon, pretul a scazut la 100!!), insa ledurile fiind intacte, inca as inlocui puntea aceea cu niste tranzistori din categoria BD200-BD400 (am incercat deja, insa tranzistorii originali erau SMD, asa ca astia nu incap prea bine in cutiuta originala, si in plus par a nu avea amplificarea suficienta, ledurile unui grup se aprind vizibil mai slab si tranzistorii se incalzesc excesiv din cauza neatingerii saturatiei). Voi reloca montajul intr-o cutiuta ceva mai mare iar tranzistorii simpli ii voi inlocui cu grupuri Darlington). Mai mult, intre ATMEL si puntea de tranzistori se afla intercalat un alt integrat, cu inscriptionarea stearsa, dar cu rol clar de buffer, care mi se pare dubios si e posibil sa-l elimin - acesta mai are si rolul de a "adapta" nivelul logic de la iesirea Atmel, alimentat la 5 v, la comanda puntii alimentate la 24 v... In cazul meu nu e vorba de "vanat" lampita serie intrerupta din cele 100..., chestie care chiar pentru rabdarea de chinez! Referitor la metoda injumatatirii propusa mai sus: multimetrele prezentului, aproape exclusiv numerice, nu masoara bine rezistente de valoare mica; verificarea continuitatii prin alimentarea grupurilor de becuri/leduri presupune o sursa de curent constant, insa capabila sa "produca" o gama foarte variata de tensiuni la iesire...Adica nu e o chestie simpla din punct de vedere practic... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Cred ca ai exagerat putin, nu consuma chiar 100W. Ba deloc! Masurati o instalatie chinezeasca de pom cu 100 de beculete, si veti ramane socat de consum! Am gasit una din anii `90, din cea cu fire verzi si fasunguri din plastic casant care "halea" 180W! Fiind o sarcina rezistiva, cu un simplu ampermetru de CA puteti masura curentul si-l inmultiti cu tensiunea de la retea, aflati direct consumul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 O instalatie din aia e buna ca nu mai trebuie sa deschizi caloriferul in camera respectiva(daca nu ia foc bradul) Link spre comentariu
Postări Recomandate