Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie de pom defecta

adi37male

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

7

• doru3160

6

• validae

5

• adi37male

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru cei care au trecut cu succes clasa a 4 , realizeaza ca utilizand in practica

metoda figurativa , sunt necesare 3-4 masuratori in determinarea ... defectului.

Si raman si nervii in banca lor.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Într-adevăr, se poate face depistarea ledului ars și în mai puține încercări, prin testarea pe grupuri de leduri înseriate, în loc de verificare individuală a fiecărui led.Dar e normal să ți se pară ceva simplu când ai o pregătire și o experiență în domeniu, pentru alții însă, e o provocare și să monteze un întrerupător sau o priză....nu e suficient să ai un aparat de măsură ca să știi și să-l folosești la întregul lui potențial.

Link spre comentariu

Vali , aici nu'i vorba de pregătire și experiență ci de logica elementara cu atat mai mult

cu cat dispui si de un aparat de masura fie el si UNIT-T UT10A.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Ia acum un liceu tehnic oarecare și dă o instalație din asta cu un led ars și un aparat de măsură unei clase de electrotehnică.Să vezi cam câți se prind cum să-l verifice.....logica trebuie să ți-o antrenezi și practic.Dacă însă desenezi circuitul sub formă desfășurată pe o hârtie, devine simplu, însă pentru mulți, acea îmbârligare de fire e o adevărată provocare.

Link spre comentariu

Ia un liceu tehnic oarecare și dă o instalație din asta cu un led ars și un aparat de măsură unei clase de electrotehnică.Să vezi cam câți se prind cum să-l verifice.....logica trebuie să ți-o antrenezi și practic.Dacă însă desenezi circuitul sub formă desfășurată pe o hârtie, devine simplu, însă pentru mulți, acea îmbârligare de fire e o adevărată provocare.

Sanatate permanenta ! Putin off-topic , scuze. Va referiti la toate liceele tehnice si cele dinainte si cele de dupa (stiti dvs..) ? Eu mi-aduc aminte ca altfel stateau lucrurile atunci cand am absolvit eu si mai mult ca sigur si dvs.

Link spre comentariu

Sunt becuri vopsite. Se poate masura, pe ohmi, fiecare ramura in parte. Incepeti intre un capat si jumatatea circuitului. Din 1/2 in 1/2. Cred ca un bec de pe ramura cu problema este intrerupt. Masuratorile se fac fata de firul de jos (din prima poza). Nu va sfatuiesc sa faceti masuratori cu echipamentul sub tensiune.

L.E. Sa presupunem ca gasiti beculetul ars. Ce puneti in loc ?. Nu zic ca nu merge si cu el strapat.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Tampeniile astea de instalatii sunt facute sa tina un sezon,maxim doua.Vorba lui validae,doar daca n-ai ce face sa pierzi timpul sa repari asa ceva cand cu 20...30 lei poti cumpara alta si stai relaxat.Daca a inceput sa se arda,in mod sigur nu se va opri aici,mai ales daca se vor strapa becurile lipsa(cu conditia sa nu fie prea multe...).Se pot inlocui cu altele de la alte instalatii,in situatia cand exista instalatii donatoare,dar asta e,daca se vrea,se poate.

Link spre comentariu

Sanatate permanenta ! Putin off-topic , scuze. Va referiti la toate liceele tehnice si cele dinainte si cele de dupa (stiti dvs..) ? Eu mi-aduc aminte ca altfel stateau lucrurile atunci cand am absolvit eu si mai mult ca sigur si dvs.

Mai sunt si acum unele exceptii.Stiu ca stirea este de acum 5 ani dar nu s-au schimbat prea multe de atunci.http://adevarul.ro/locale/iasi/geniul-robotilor-1_50ae39b17c42d5a6639ad63b/index.html

Ca sa fiu si on topic mai precizez ca eu aproape in fiecare an inaintea sarbatorilor de iarna trebuie sa lipesc cel putin un fir la instalatia mea de pom iar apoi intra in functiune imediat.

Link spre comentariu

eu aproape in fiecare an inaintea sarbatorilor de iarna trebuie sa lipesc cel putin un fir la instalatia mea de pom iar apoi intra in functiune imediat.

Pai cum le lipesti de se dezlipesc in fiecare an?

Link spre comentariu

Probabil pentru ca este lung cablul si trebuie sa-l mototolesc oleaca in cutie.Pentru lipituri folsesc fludor Sn60Pb40 despre care se zice ca este printre cele mai bune aliaje de lipit.

Putin off topic.Vazand locatia dvs. nu ma pot abtine sa nu va intreb daca nu cumva il cunoasteti pe baiatul despre care scrie in articolul din linkul ce l-am atasat mai sus.Sau ati auzit de el macar?

Link spre comentariu

nu e chiar atat de mic orasul.

Stiu.

Mda , haios articol . Asta'mi aminteste de "Scînteia Tineretului" de prin '70 - '80.

Adica nu prea credeti ca este asa cum scrie acolo?

Link spre comentariu

Ma refer la stilul in care este redactat articolul. Tipic comunist.

"nu prea credeti ca este asa cum scrie acolo" pai daca'i asa atunci e grav !

Editat de leoncris
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări