Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pensie.......

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Apropo,Grig,

Am inteles ca ai inaintat actele pentru pensionare. Inca n-ai primit decizia? De regula, in maximum 3 luni, se solutioneaza dosarul.

O zi faina sa ai.

Link spre comentariu

Am abia o luna si jumatate de cind am depus dosarul, mai am de asteptat.

In mod normal, ar trebui sa primesti decizia de pensionare. Asa cum spunea colegu' @gica70, termenul maxim de solutionare a dosarului de pensionare ,este de trei luni. Poate n-ar fi rau sa tragi o fuga la Casa de pensii, Timis. Sau un telefon ca nu te costa mai nimic.

Link spre comentariu

Domnilor va dorec cit mai multa sanatate si sa papati banii cuveniti cel putin cit i-a papat bunica-mea!

Multumim!

Sanatosi sa fim ca de papat,papam din ce in ce mai putin. Cu virsta, nu mai putem minca ,cum mincam odata. Cind eram mai tinar,mincam din orice ''pozitie''. Acum parca nu mai pot minca,cum mincam odata. In mod sigur, metabolismul se modifica odata cu virsta. Se ''strimteaza'' toate :rade:.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Toni Marginean

Cand eram mici mancam de pe jos fara probleme; acum spalam si ce este pe sus! Aveam o vorba, fiindca nu luam nici un fel de medicament: eu cand o sa iau vitamina C o sa ma vindec si de cancer! O laie, bucalaie, acum ne controleaza medicii si ne umple de medicamente de parca ar trebui sa traim vesnic sau sa fim apti pentru zboruri in spatiu cosmic. Eu chiar acum doua saptamani am facut toate analizele si nicaieri nu am vazut sa difere baremele functie de varsta. Deci o persoana de 50 de ani trebuie sa aiba analizele ca una de 18.

Adica cand ne-o veni sorocul trebuie sa murim sanatosi!

Link spre comentariu

Cand eram mici mancam de pe jos fara probleme; acum spalam si ce este pe sus! Aveam o vorba, fiindca nu luam nici un fel de medicament: eu cand o sa iau vitamina C o sa ma vindec si de cancer! O laie, bucalaie, acum ne controleaza medicii si ne umple de medicamente de parca ar trebui sa traim vesnic sau sa fim apti pentru zboruri in spatiu cosmic. Eu chiar acum doua saptamani am facut toate analizele si nicaieri nu am vazut sa difere baremele functie de varsta. Deci o persoana de 50 de ani trebuie sa aiba analizele ca una de 18.

Adica cand ne-o veni sorocul trebuie sa murim sanatosi!

Imi aduc aminte cind eram mic mincam mere,pere,prune, luate de pe jos. Le stergeam de pantaloni si le mincam. Multe erau cu viermi dar nu-i bagam in seama(viermii). Nu pateam nimic,rar de tot cite-o diaree si aceea tratata cu niste prafuri sau cu leacuri babesti. Acum sint spalate si rasspalate. Urmeaza sa fie si sterilizate

Link spre comentariu

Nu pateam nimic,rar de tot cite-o diaree si aceea tratata cu niste prafuri sau cu leacuri babesti.

Pe moment atata resimteati, fiind copil aveati sistemul imunitar ""bataios", dar care credeti ca au fost consecintele pe termen lung? Chiar si atunci daca v-ati fi facut o hemoleucograma/imunigrama n-ar fi iesit prea bine...asa si in Antichitate/Evul Mediu oamenii ignorau cam orice norme de igiena, dar traiau 38-40 de ani.

Link spre comentariu

Pe moment atata resimteati, fiind copil aveati sistemul imunitar ""bataios", dar care credeti ca au fost consecintele pe termen lung? Chiar si atunci daca v-ati fi facut o hemoleucograma/imunigrama n-ar fi iesit prea bine...asa si in Antichitate/Evul Mediu oamenii ignorau cam orice norme de igiena, dar traiau 38-40 de ani.

Pai copii de azi de ce sint asa de sensibili? De cind ies din ''gaoace'' sint ''umpluti'' cu tot felul de medicamente. Rezultatul? Cu toate vaccinurile sint mult mai sensibili, imbolnavindu-se foarte usor, decit noi cind eram copii. Asta chiar e greu de explicat.

Parintii nostrii au trait in conditii mult mai grele decit noi,copii lor. Au trecut prin al doilea razboi,ducind-o greu de tot,cu multe lipsuri. Si cu toate astea, au ajuns la virste respectabile.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Au trait asa mult pentru ca au muncit, majoritatea in aer liber fara stres aiurea si n`au stat toata ziua cu curu`n scacun

priponiti cu ochii`n calculator si seara`n televizor.

Si mai e un lucru, au mincat ca sa traiasca nu traiau ca sa manince ca`n ziua de azi cind mincatul e sportul preferat a multora.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Au trait asa mult pentru ca au muncit, majoritatea in aer liber fara stres aiurea si n`au stat toata ziua cu curu`n scacun

Si mai e un lucru, au mincat ca sa traiasca nu traiau ca sa manince ca`n ziua de azi cind mincatul e sportul preferat a multora.

Grig

Si se mira de ce se imbolnavesc! Multi, sint in stare sa mearga de-acasa pina la colt,dupa piine, cu masina. N-ar face un pas pe jos, nici sa-i pici cu ceara. Daca ,doamne fereste(vorba marxistului)se defecteaza liftul,deja este calamitate. Fac atita harmalaie de parca măsa i-ar fi ''fatat'' direct in lift sau masina. Ce sa mai vorbesc de alte ''activitati cultural sportive'',cum ar fi sapatul cu hirletul,prasitul,culesul? Nu mai vorbesc de coasa,ca deja asta e considerata,munca de ocnas,silnica.

Parintii nostrii mergeau la munca, cimpului,prasit,cosit,adunat,cules, cu mincarea ''traditionala'', piine, slanina, ceapa,brinza si lapte acru. Cind veneau de la cimp, si se asezau la masa,abia-si puteau duce lingura la gura, de obositi ce erau. Cind am trecut in clasa a IV am fost si eu ''poftit'' la munca. Imi dadeau munca pe care-o puteam face si eu,binenteles nu la nivelul lor. Incet,incet am ''evoluat'',trecind la sapa,hirlet,furca si apoi la coasa(prin clasa a VI-a). Si n-am patit nimic. Abia atunci am realizat cit de greu e sa muncesti la cimp si cita sudoare poate curge de pe un om dind toata ziua la coasa,hirlet,sapa,etc,etc. Stiau sa-si dozeze efortul in asa fel incit sa poata mentine ritmul o jumatate de zi.Faceau o pauza la amiaza cind dupa ce mincau, mai targeau un pui de somn, de vreo ora,dupa care, din nou la treaba. Cam pe la ora 5 mai faceau o pauza ,de data asta mai scurta si apoi se apucau de treaba lucrind pina apusul soarelui cind lasau lucrul,plecind acasa.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Grig

EXACT! Consecintele sedentarismului la varsta cresterii sunt funeste de-a dreptul, la origini omul traia in plina natura, iar puii de om se zbenguiau, faceau muschi, isi antrenau ochii si creierul, ardeau toxinele, nu isi faceau sange rau in nu stiu ce joc, nu acumulau catecolamine, nu rontaiau felii de cartof la punga si alea prajite luna trecuta/anul trecut, nu beau cola/fanta/sprite si alte vopseluri la PET.

Anticii aveau o zicere "Mans sana in corpore sano", cum sa fie tinerii intregi la minte, daca corpul e bolnav, intoxicat.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa renunte la igiena si sa manance fructe nespalate...

Link spre comentariu

De-acord dar uite ca si parintii nostrii doreau sa ajungem "domni" cu carte multa iar sapa era, daca va amintiti bine, sperietoarea number one! Nu mai spun ca a intrat si in..folclor.

Link spre comentariu

"Domn" nu inseamna doar sa porti pantofi de lac si cravata, sa stai cu fundul la birou si sa circuli si pana la colt cu masina, sa nu te apleci sa ridici o hartie de jos, ca nu-i de nasu` tau, ai servitori doar, e foarte bine sa fii un adevarat domn, dar asta inseamna o stare de spirit anume si o atitudine, adevaratii domni nu fug de munca fizica, nici de sport, si nici nu rontaie toate prostiile de la hyperdugheana "de pofta".

Daca vrei sa apuci pensia, minim 5 km mers pe jos(daca se poate si mai mult...), activitate armonioasa-adica imbinarea muncii intelectuale cu cea fizica, fara nopti nedormite si betii la petreceri de te duc amicii acasa, fara grasimi non-stop, zilnic carne si cartofi prajiti, ca nu mai apuci...!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări