Ion_Bumbu Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 S`a modificat legea, acum vreo 2 ani era penalizarea de 45% pentru 5 ani . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 Am mai spus-o pe acest topic.Eu sint pensionar. Ce care au 43 de ani lucrati,fara stagiul militar, se pot pensiona fara diminuarea pensiei. M-am putut pensiona anticipat ,fara diminuare inca din ianuarie 2016, dar avind probleme de sanatate, am fost in concediu medical timp de 500 de zile. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 4, 2017 Autor Partajează Postat Martie 4, 2017 (editat) Am mai spus-o pe acest topic.Eu sint pensionar. Ce are au 43 de ani lucrati,fara stagiul militar, se poate pensiona fara diminuarea pensiei. M-am putut pensiona anticipat ,fara diminuare inca din ianuarie 2016,dar avind probleme de sanatate,am fost in concediu medical timp de 500 de zile. Recitind ce am scris am vazut ca am facut niste greseli de exprimare. Asa ca,corectez ce am scris. ''Cei care au 43 de ani lucrati,fara stagiul militar,se pot pensiona fara diminuarea pensiei'' Editat Martie 4, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Sint si eu in acest club de mai bine de un an dar nu prea ma impac cu "sanctionarea" celor ce au facut stagiul militar, ce parere aveti ? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Am inteles ca depinde de cum ai facut stagiul militar? TR? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Nu depinde unde ai facut armata ! Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Nu depinde unde ai facut armata ! Sa inteleg : armata nu se i-a in considerare?(nu se considera vechime in munca,muncesc din anul 1985) Editat Martie 6, 2017 de q_acdc Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 In vechea lege era clar, daca erai angajat si mergeai in armata se considera vechime neintrerupta in munca toata perioada . Daca mergeai in armata si apoi te angajai vechimea in munca incepea de la data angajarii. Din ce stiu eu in acest moment in varianta a 2 `a se tine cont de armata si facultate ca vechime in munca dar abia dupa ce ai implinit 65 de ani. 5 ani de facultate sint echivalati cu 4 ani vechime, se tine cont de vacante. Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 La pensionarea anticipata nu se ia in considerare, adica trebuie sa ai 35 ani vechime "curati", in campul muncii. Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Ce penali sunt!M-am dus voluntar ,chiar a fost o placere armata. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 6, 2017 Autor Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) La calculul pensiei nu se ia in considerare stagiul militar,fiind considerat stagiu necotizant. Ca sa te poti pensiona anticipat, fara diminuarea pensiei,trebuie sa ai 43 de ani lucrati. Stagiul de considerare pentru barbati este de 35 de ani. Ca sa te poti pensiona, trebuie sa ai in plus, fara stagiu, inca 8 ani,in total 43 de ani. Cei care au lucrat in armata la caile ferate,constructii,mina,etc, eu stiu ca se considera vechime in munca,dar nu sint foarte sigur. Editat Martie 6, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Unde scrie s-au de unde reiese ca am lucrat in armata.(in livret nu scrie) La comisariat ma indoiesc sa tina evidenta.(in locul unde am lucrat s-a nascut o corporatie multinationala) Editat Martie 6, 2017 de q_acdc Link spre comentariu
ndor Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Eu stiu ca se ia in considerare armata .Doar daca te-ai reangajat in "campul muncii" nu mai tarziu de 2 saptamani de la terminarea stagiului . Nu are importanta ce ai facut in armata . Editat Martie 6, 2017 de ndor Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 1-Ce penali sunt!M-am dus voluntar ,chiar a fost o placere armata. Ai grija de sanatate si la 60 ani o sa vezi ca nu te simti batran. Cand esti tanar cei de 60 ani ti se par cam trecuti. 2-Eu stiu ca se ia in considerare armata Eu zic ca s-a prezentat situatia "standard", adica nu stiu exceptiile: La pensionarea anticipata (incepand cu 60 ani) in cei 35 ani necesari sa poti face optiunea, nu se ia in considerare armata si facultatea. Daca ai 65 ani nu mai sunt conditionari: se ia in calcul tot ce ai facut in viata activa. Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 (editat) Ideea esta ca am probleme cu 2 discuri(hernie) si vreau sa trag de mine cativa ani pentru pensionare anticipata.(fara sa mai fac operatie) In meseria actuala nu se poate fara efort fizic si lucrul la inaltime .(sa nu mai zic condus 4ore si ma apuc de sport si pe urma fuguta acasa) Editat Martie 6, 2017 de q_acdc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum