Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pensie.......

Postări Recomandate

La 07.01.2022 la 15:20, Toni Marginean a spus:

Asa cum era de asteptat, dupa marire si CAS, pensia mi-a scazut cu 130 lei!

Chiar se poate asa ceva ?
Pensia creste cu 10%. Iar CASS este 10% din ce depasteste 4000 de lei.
LE: ok,  se poate. Am uitat de impozitul pentru ce depaseste 2000.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

În momentul de faţă, putem spune că sistemul de impozitare a pensiilor arată ca un sistem de impozitare progresivă. Până la valoarea de 2.000 de lei impozitarea este zero, de la 2.000 la 4.000 de lei se aplică 10% impozit pe venit pe diferenţă, iar de la 4.000 de lei în sus se aplică impozit pe venit de 10% plus contribuţia la sănătate de 10%.

Peste 330.000 de pensionari cu pensii de peste 4.000 de lei vor încasa, începând din această lună, pensii mai mici, întrucât vor plăti contribuţia la sănătate în valoare de 10%. 

peste 300.000 de pensionari vor plăti contribuţia la sănătate de 10%

Din ce inteleg eu, doar pentru ce depaseste 4000 lei se aplica contributia de sanatate de 10%. 

Editat de merck
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Acum 38 minute, gica70 a spus:

Au inceput cu impozitele progresive cu pensionarii.

Pensionarii au fost si sunt in general cei care au mers si merg la vot in numar mare.

De obicei intr-o anumita directie au votat.
Ce votam, aia avem. Nu ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

"un angajat care primeste 2000 de lei net plateste inca o mie si ceva catre stat" Pai net inseamna cu ce ramane in buzunar dupa plata darilor la stat. 

La 22.01.2022 la 20:21, Liviu.Mihaiu a spus:

Ce votam, aia avem. Nu ?

Vezi ca fortezi inchiderea subiectului!

La 07.01.2022 la 15:20, Toni Marginean a spus:

Asa cum era de asteptat, dupa marire si CAS, pensia mi-a scazut cu 130 lei!

Esti special!

Link spre comentariu
Acum 21 minute, gica70 a spus:

"un angajat care primeste 2000 de lei net plateste inca o mie si ceva catre stat" Pai net inseamna cu ce ramane in buzunar dupa plata darilor la stat. 

Net, da! dar sa tineti cont ca mai  este inca o data impozitat direct cu 19%TVA daca incepeti sa-i cheltuiti pe produse si servicii...

Link spre comentariu

Mie mi-a crescut pensia cu aproape 300lei deci povestea cu va scadea e doar poveste.

De votat as fi eu curios cine ar fi ala bun, puneti degetul pe el si sa-l vedem ca sa nu patim ca si cu Fritz, primarul Timisorii, toti erau incintati de el, acuma, si-a dat examenul!

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări