yo9hrb Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 A doua masuratoare: 198 cu 122. Il pun la vanzari! Incearca sa-l tii cam la nivelul inimii. In alte pozitii e posibil sa dea erori mari. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Nasol e ca visez ca`i luni! Cind esti pensionar si ai timp berechet,de regula, programul ti-l faci tu dar, de cele mai multe ori sotia. Ritmul, ti-l stabilesti in asa fel incit, sa nu rupi hamul,nu de alta, dar o sa mai ai nevoie de el. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 programul ti-l faci tu dar, de cele mai multe ori sotia. Ritmul, ti-l stabilesti in asa fel incit, sa nu rupi hamul,nu de alta, dar o sa mai ai nevoie de el. Perfect adevarat, citeodata parca imi lipsesc deplasatile! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Ametit, ca de obicei. Nu l-am pus bine, m-am uitat pe YT si am vazut ce am gresit. Am vorbit cu sora mea si mi-a spus ca are unul de incheietura pe care nu-l foloseste. Acesta imi indica 133 cu 88. L-am pus pe al meu de brat si surpriza: 131 cu 89. Totdeauna cifra a doua am avut-o mare. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 8, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2017 (editat) Ametit, ca de obicei. Nu l-am pus bine, m-am uitat pe YT si am vazut ce am gresit. Am vorbit cu sora mea si mi-a spus ca are unul de incheietura pe care nu-l foloseste. Acesta imi indica 133 cu 88. L-am pus pe al meu de brat si surpriza: 131 cu 89. Totdeauna cifra a doua am avut-o mare Incercati sa mincati nesarat. Am avut si eu tensiunea mica ,cam mare. Medicul mi-a spus sa maninc nesarat cel putin 3 luni de zile. A fost cam greu da m-am obisnuit. Nici acum nu maninc foarte sarat. Chiar daca mincarea e nesarata, nu ma deranjeaza. Trebuie doar un pic de vointa. Tensiunea e buna, cea mica e un pic cam marisoara. Eventual vorbiti cu medicul si vedeti ce spune. Editat Decembrie 8, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Tensiometrul trebuie sa fie de brat , cu " manseta " mare ... nu " ceasurile " de incheietura . Acelea sant ghicitori probabilistice . 2 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Tensiometrul trebuie sa fie de brat , cu " manseta " mare ... nu " ceasurile " de incheietura . Acelea sant ghicitori probabilistice . Pai eu, despre alea vorbeam,cu manson, stetoscopul cu capsula fixata de manson,si manometru'. Celelalte, de doi bani bucata,sint ''trompete''. Sigur sint si tensiometre electronice, care indica corect valorile tensiunii,cu conditia ca bateria sa fie buna. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Am mai deschis acum 1-2 ani un topic in care am intrebat ce tensiometru sa cumpar. Asa m-am hotarat la unul "de brat" care ar fi superior unuia "de incheietura". Masuratori de azi dimineata: -cel mic 146 cu 95 si 56 puls -cel mare 134 cu 92 si 58 puls. Aseara indicatiile erau mult mai apropiate. Din martie 2014 nu am mai cumparat sare si nu simt nevoia de a folosi la ceva, nici macar la salata. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) Eu mai iau zilnic si Aspenter care subtiaza singele,facind sa circule mai ''vioi''. Asta mi-a spus un medic cardiolog. Tot el(de fapt o ''ea)mi-a facut ecografie la vasele de singe si inima. EKG-ul intotdeauna a iesit cum trebuie. Editat Decembrie 9, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) Am mai deschis acum 1-2 ani un topic in care am intrebat ce tensiometru sa cumpar. Asa m-am hotarat la unul "de brat" care ar fi superior unuia "de incheietura". Masuratori de azi dimineata: -cel mic 146 cu 95 si 56 puls -cel mare 134 cu 92 si 58 puls. Aseara indicatiile erau mult mai apropiate. Din martie 2014 nu am mai cumparat sare si nu simt nevoia de a folosi la ceva, nici macar la salata. Si eu mananc nesarat . Ma rog , nu adaug sare la alimente deja preparate . La mancarurile " de casa " , minim . Un sfert din cantitatea normala la reteta respectiva . Poate chiar mai putin ... doar de gust . Editat Decembrie 9, 2017 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Eu mai iau zilnic si Aspenter care subtiaza singele,facind sa circule mai ''vioi''. Asta mi-a spus un medic cardiolog. Tot el(de fapt o ''ea)mi-a facut ecografie la vasele de singe si inima. EKG-ul intotdeauna a iesit cum trebuie. Aspenter, medicamentul minune, ultimul racnet al cercetarii din domeniu. Adica acid acetilsalicilic 75mg. AKA aspirina. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) Aspenter, medicamentul minune, ultimul racnet al cercetarii din domeniu. Adica acid acetilsalicilic 75mg. AKA aspirina. Stai linistit! Stiu ca se numeste si aspirina,numai ca, producatorii de medicamente, i-au dat denumirea de aspenter, ca sa sune mai altfel pentru ''botanisti''. Aceeasi Marie dar cu alta palarie! Editat Decembrie 9, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) In 2002 ,pe 5mai,era Paștele,mi-a venit ameteala,ma simteam total aiurea,aerian...la controlul medical s-a gasit tensiunea 170/100 si colesterolul 385...aveam 42 ani....la 1,69m inaltime aveam 89 kilograme....apoi am fost diagnosticat si cu o angina pectorala de efort...dureri foarte scurte ,destul de dese si extrem de intense in zona inimii.... Mîncam, pe vremea aceea,cel putin o data pe zi cartofi prajiti la 2-3 zile mici,carne de porc pe gratar,prajituri,torturi-de ciocolata in special-majoritatea preparate in casa....nu lipsea păhărelul de țuica si 2-3 pahare de vin....iar dimineata o cana de cafea fara zahar de 400gr cu 5 linguri de Iacobs in ea-era buna pe vremea aia! Dupa constatarile medicale ,am intrat intr-un regim alimentar dur....cartofii prajiti,o data pe luna,carne de porc lipsa totala,carne de pui si vita exclusiv la gratar,tot ce se gatea se făcea cu ulei,prajituri foarte rar si ceva de genul un blat facut cu albusuri de ou ,mere calite si putina frisca vegetala...cafeaua interzisa...produse vegetale la greu....bautura total interzisa... In 3 luni am slabit 12 kg....inca 3 kg in urmatoarele 3 luni....in paralel am inceput un program intens de gimnastica si exerciții fizice...dimineata 20 minute ridicari de brate si picioare,flotari cat puteam de multe,ceva exercitii cu ganterele de 10 kg fiecare...de 2 ori pe săptămâna ,aproximativ 2 ore de efort fizic intens cu ganterele si haltera de 30 kg....in decursul unui an si jumatate starea de sănătate s-a imbunătățit,durerile de la angina aproape au disparut iar capabilitatea de efort a revenit la cote normale...tonusul psihic a ajuns la cote maxime,starea de sănătate generala a devenit foarte buna iar imunitatea ,de asemenea foarte buna...spun asta pentru ca orice rana căpătată in activitatea zilnică obisnuita se vindeca rapid comparativ cu perioada anterioara cand se vindeca foarte greu... De atunci au trecut 15 ani....actualmente,cele 20 minute de gimnastica dimineața sunt lege pentru mine,antrenamentul de forta cam o data la 2 săptămâni,carne de porc lipsa,cafea lipsa-a fost inlocuita cu ceai negru sau ceai de sunatoare,dupa ora 19.00 nu mai mananc nimic consistent,iar regimul alimentar contine multe vegetale,ciorbe de legume,etc....cand si cand un paharel de țuica,unul de vin roșu...starea de sănătate la cote maxime dat fiind varsta actuală!... Din septembrie actual am ieșit la pensie...inca n-am primit nici decizia nici bani...așa ca am timp să mă ocup de prostii cum ar fi electronica.... Multa sănătate tuturor! Editat Decembrie 9, 2017 de flomar60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2017 Partajează Postat Decembrie 9, 2017 Reclama mascata la ceaiul de sunatoare? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2017 (editat) ........................................................................................... Din septembrie actual am ieșit la pensie...inca n-am primit nici decizia nici bani...așa ca am timp să mă ocup de prostii cum ar fi electronica.... Multa sănătate tuturor! In maximum 3 luni, in mod normal, trebuie sa vina decizia si abia dupa aceea banii. Pensie lunga si frumoasa! Miscare cit se poate de multa! Sanatate multa! Editat Decembrie 9, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum