Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pensie.......

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Ma uitam ce-a postat (impartasit) Victor; daca ar fi numai cei de la ALDE si PSD cu pensii nesimtite ar fi bine!

Sumele alea pot fi venituri anuale sau pe o perioada de timp , nu lunare , acel site este de intoxicat credulii .

Melescanu a fost cine a fost si este , nu uitati ca a fost diplomat de cariera , mai mult ca sigur si cu ceva grade , nu mai stiu ....cred ca a fost si sef SIE ( aduca starostele spionilor ) , vreti sa aiba o pensie de 4000 lei pe luna ?

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu amesteca niciodata cele 3 proteine animale (carnea, lactatele si ouale) pentru ca nu le putem metaboliza impreuna si pe termen lung duc la o incetinire a metabolismului si la acumularea de kilograme in plus.

Nu amestecam niciodata iaurtul cu fructele pentru ca au doua momente de fermentatie diferite si duc la balonare si nu se mai digera corect nimic ce mananci ulterior.

Sa nu consumam ceva dulce sau alcool odata cu masa sau imediat dupa masa pentru ca in ficat exista o singura enzima care metabolizeaza si grasimea si alcoolul asa ca alcoolul va fi asimilat primul si apoi grasimea care se va depune si de aici se poate ajunge la steatoza hepatica (ficat gras). Persoanele care consuma frecvent grasimi si alcool sunt supraponderale. in special in zona abdomenului, depun grasime pe organele interne si se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic.

Link spre comentariu

Nu amesteca niciodata cele 3 proteine animale (carnea, lactatele si ouale) pentru ca nu le putem metaboliza impreuna si pe termen lung duc la o incetinire a metabolismului si la acumularea de kilograme in plus.

Nu amestecam niciodata iaurtul cu fructele pentru ca au doua momente de fermentatie diferite si duc la balonare si nu se mai digera corect nimic ce mananci ulterior.

Sa nu consumam ceva dulce sau alcool odata cu masa sau imediat dupa masa pentru ca in ficat exista o singura enzima care metabolizeaza si grasimea si alcoolul asa ca alcoolul va fi asimilat primul si apoi grasimea care se va depune si de aici se poate ajunge la steatoza hepatica (ficat gras). Persoanele care consuma frecvent grasimi si alcool sunt supraponderale. in special in zona abdomenului, depun grasime pe organele interne si se poate ajunge la diabet, obezitate, sindrom metabolic.

Asta poti pati mai ales in pensie!

Link spre comentariu

Eu fac o altfel de urare unui proaspat pensionar:

-Sa aveti parte de pensie cel puțin cîtă vârstă aveți acum!!

Sănatate multă,de restul vă descurcați dumneavoastră!

Link spre comentariu

Nu e banc si nici vreo gluma, mi s-a intamplat personal!

Stam de vorba azi cu un prieten la telefon. Tipul, un fost coleg de munca proaspat pensionat, asta vara, si-l intreb:
"Concediu ceva vara asta?"
"Da, am fost plecat in Sicilia cu programul Rabla."
"Cum naiba vine asta?"
"Da, cu seniorii, prin casa de pensii!"

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Poate ma lamureste cineva,perioada de stagiu militar se considera vechime? Pensia se calculeaza pe baza contributivitatii dar cele 18 luni de armata cum se calculeaza? :nas: Ca doar nu m-am dus de nebun(??) :da in armata ! Prindeau bine aproape 2 ani de contributie(perioada armatei) ! Oricum,mai am cam 12 ani sa aflu raspunsul !

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Trebuie facuta o dinstinctie clara intre stagiu de cotizare si vechime. Dupa cate mi-amintesc statul a platit acel stagiu de cotizare iar vechimea este luata in considerare la calculul varstei de pensionare. Dar pana atunci..mai este! Important este sa fii sanatos si optimist (nu morocanos)!

Editat de gica70
Link spre comentariu

Stiu ca se considera vechime perioada din armata, inclusiv perioada din facultate (4 ani la curs de 5 ani, scad vacantele), conditia este sa fie facuta la zi.

La mine nu scria nimic pe diploma, normal cind am facut eu nu aveau curs seral, prin urmare trebuie sa aduc adeverinta.

Ambele nu se iau in calcul decit dupa implinirea virstei de pensionare, 65 ani la barbati, deci mai am timp sa fac completarea la dosar.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări