Toni Marginean Postat August 10, 2017 Partajează Postat August 10, 2017 Avocatul poporului? O institutie care, teoretic, ar trebui sa fie independenta. Numai ca la noi toate sint cu susul in jos. Din toti cei care s-au perindat pe la cirma acestei institutii,nici unul n-a iesit in evidenta cu ceva fapte notabile. Ultimul, ''Ciorba'', mai mult nu este de gasit. Sint convins ca in poporul(in proportie covirsitoare) nu crede in aceasta institutie. Ma intreb de ce nu este desfiintata? Bugetul statului, ar fi degrevat de plata unuia care nu face nimic. Ciorba are firma lui de avocatura asa ca de popor il doare-n basca! Problema este ca institutia Avocatul Poporului are si ea o armata de trepadusi angajati care taie frunza la caini! Link spre comentariu
VAX Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Vreti pensii cat mai mari, dar nu va ganditi nici macar o milisecunda ca economia este la pamant si n-au cum sa vi le dea. Dupa noi, Potopul ! Cand se distrugeau fabricile, una cate una, cand se vindeau la straini resurse, bancile, tot ce era rentabil, nu ati protestat. Acum vreti pensii din imprumuturi cu dobanda din strainatate, pe care le vor plati copiii si nepotii. Asta e tara de trei parale. De la calitatea proasta a oamenilor vin toate necazurile. Tara e frumoasa (munti, ape,...), dar e pacat ca e locuita. Asa ziceau niste straini care au vizitat Romania dupa '90. Link spre comentariu
lutza2 Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Oricum pensiile le platesc copii, doar nu crezi ca s-au acumulat contributiile de o viata si au facut pui. Banii aia s-au papat demult. Link spre comentariu
gauss Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 (editat) Pensiile de stat sant pe principiul solidaritatii . Banii aia nu se pastreaza , ia doar statul din ei , cand are nevoie . Destul de des . Dai astazi pentru cei de ieri , maine vor da altii pentru tine ( fara alea babane , acolo dam toti ... ma rog , majoritatea , fara cei care le primesc , sau le vor primi ... nu se murdaresc cu fleacuri ) . Cele din " filonul 2 " sant cu acumulare , se vor plati dupa niste ani . In opinia mea , niciodata . In fine ... Editat August 16, 2017 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 Pensiile sunt un fel de "roata". Salariatii actuali platesc pensiile celor iesiti din campia muncii, iar copiii lor vor plati pensiile viitoare. Problema e ca lumea de la noi a stat pasiva cand se vedea cu ochiul liber ca economia se ruina sistematic si ca tineretul nu va avea unde sa lucreze, deci nu vor fi bani de pensii. In Occident au permis est-europenilor sa lucreze (munci nasoale) pentru in anii '90 aparuse un val mare de pensionari (boomul demografic de dupa ww2) si nu existau suficienti salariati care sa sustina plata pensiilor. Acum pensionarii respectivi au iesit din sistem (cum spun cu cinism politicienii nostri), sunt la Domnul. N-ar mai fi atat de multa nevoie de capsunari si de necalificati. Doar cei cu pregatire inalta isi gasesc usor de lucru. Romanii sunt extrem de dezbinati, se descurca fiecare cum poate, chiar si furand caciula altuia. Asa le este felul (din gena), nu cred ca pot fi schimbati prin educatie. Link spre comentariu
gica70 Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 (editat) "Vreti pensii cat mai mari, dar nu va ganditi nici macar o milisecunda ca economia este la pamant si n-au cum sa vi le dea." Normal ca asta doreste oricine dar cat de mari le vrem nu inseamna ca si primim! Sunt legi si daca ai sa cauti, un pic numai, sa vezi cate procese sunt pe rol pentru ca formula de calcul nu se aplica corect. Eu vorbesc despre pensionarul de rand nu de securistii astia. Atunci de unde sunt sutele de "meleoane" furate de catre cei care gasesc "azil fiscal" in EU si SUA? (Astia care tipau cu anticoruptia acum ii fac scapati de justitia noastra.) Problema nu e ca nu sunt bani pentru ca economia este la pamant(?) ci pentru ca impartirea se face prost! Editat August 16, 2017 de gica70 1 Link spre comentariu
VAX Postat August 16, 2017 Partajează Postat August 16, 2017 (editat) Va preocupa numai faptul ca unii au pensii nesimtite si altii le au mititele de tot. De distrugerea economiei nu suflati o vorbulita, ati luat apa in gura. Va este teama sa vorbiti. Chiar si acum, dupa aproape trei decenii de "democratie". Romanii au stiut de la inceput, chiar din anul 1990, ca urma sa se distruga industria nationala, nu erau niste naivi. Cand a spus Petrica Roman ca "industria romaneasca este o gramada de fier vechi" au priceput ce urma. Dovada acestui fapt este ca imediat dupa lovilutie au scazut brusc inscrierile la Politehnica. La unele facultati tehnice nici nu se completau locurile, iar inainte de asta erau 5-8 candidati pe un loc. Au navavalit la facultatile la care dupa absolvire se puteau angaja in sistemul bugetar (in invatamant de exemplu). Eu lucram la o facultate de fizica, unde concurenta la inscriere nu era mare si nu se inscriau absolventi de liceu foarte bine pregatiti. Imediat dupa '90 s-au inscris multi candidati, din aia buni la matematica si fizica, care normal ar fi mers la Fac. de Automatica. Am lucrat cu studenti de calitate timp de cativa ani, dupa care s-a lamurit lumea ca invatamantul nu putea sa absoarba atat de multi absolventi. Acum este jale mare la facultatile de fizica, au cea mai mica cautare. Editat August 16, 2017 de VAX Link spre comentariu
gica70 Postat August 17, 2017 Partajează Postat August 17, 2017 (editat) "Imediat dupa '90 s-au inscris multi candidati, din aia buni la matematica si fizica, care normal ar fi mers la Fac. de Automatica. Am lucrat cu studenti de calitate timp de cativa ani, dupa care s-a lamurit lumea ca invatamantul nu putea sa absoarba atat de multi absolventi." Nu prea inteleg aici, daca stundentii erau de calitate, (adica inteligenti?) cum de nu si-au dat seama ca invatamantul nu putea absorbi atatia absolventi? Oare lumea trebuia sa se dumireasca? Dupa 90 incepuse initiativa privata, de ce sa se inghesuie toti la stat? Personal iti inteleg supararile si indignarile cat despre industrie nu-mi spune cum era; energofaga, produse pe stoc de proasta calitate, tehnologii vechi..Este adevarat ca unele ramuri puteau fi retehnologizate si ar fi putut rezista pana astazi. Pe mine, personal, ma preocupa acum sa-mi traiesc linistit zilele ramase la pensie, sa ma gandesc la ale mele...Nu-mi va fi niciodata rusine cand cineva ma va inreba; tu ce-ai facut dupa 90 "pentru tara ta"?! Si-am sa spun; inainte nu am fost membru PCR, am fost membru PNL, dupa, si-am strans din dinti si-am fost ca tine acum atunci cand, fiind in comisia de votare, am vazut cu ochii mei cum s-a votat in acea circumscriptie; atunci cand te afisai taranist sau liberal riscai sa ai numai belele..Am purtat ecuson de "golan" in fata Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, am iesit in noptile din decembrie 89 sa aparam de teroristi Radio Iasi.. (nu, nu am carnet de revolutionar!)..Eu mi-am calculat singur pensia si, dupa contestatie (a carei raspuns a venit dupa 30 de..luni) am decis sa nu atac in instanta (diferenta era foarte mica). De asta eu sunt suparat, ca m-au furat la pensie nu ca vreau mai mult. Dealtfel in cerere nu scrii cata pensie vrei ci ca ai dreptul sa iesi la pensie, drept dovedit cu acte. Am mai scris asta, comunismul ni s-a potrivit ca o manusa peste caracterul nostru; nu toti am dorit daramarea lui iar cei din umbra au profitat si profita si acum de toata bogatia acestei tari, de prostie si analfabetizare.. Nu vezi ce greu se dau bani la sanatate si educatie, cat scandal este..O minte sanatoasa intr-un corp sanatos nu vom vedea curand in Romania. Suntem pierduti deja, nu mai trebuie un razboi! Nu am spus nimanui pana cum; dupa ce m-am inscris in PNL, am venit cu sotia in vizita la parinti (Dumnezeu sa-i ierte) iar sotia i-a spus mamei ce-a facut baiatul ei! Biata mama, cu ochii umezi, mi-a spus ca si bunicul meu, Gheorghe, a fost membru PNL. Va dati seama cat de greu i-a fost sa-mi ascunda pana acum acest lucru, cata frica bagase securistii in bietii oameni..Am aflat si ca bunicul a stat in inchisoare.. Editat August 17, 2017 de gica70 Link spre comentariu
gica70 Postat August 17, 2017 Partajează Postat August 17, 2017 Am uitat sa adaug ceva despre datoriile tarii..Daca te uiti mai bine (ai la dispozitie multe mijloace) prin lume si EU ai sa vezi o aparenta neconcordanta, cu cat esti mai indatorat cu atat o duci mai bine! Link spre comentariu
hpavictor Postat August 17, 2017 Partajează Postat August 17, 2017 (editat) Aha . Este o informație care trebuie arhivată . PNL ( cel istoric ) și Carol 1 , adică familia regală care i-a luat locului lui Alexandru Ioan Cuza prin intermediul și / sau cu sprijinul Monstruoasei Coaliții , au permis nemerniciile care s-au întâmplat fix în zona ta etnofolclorică : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Răscoala_Țărănească_din_1907 Sper că bunicul tăul " liberal " nu avea cunoștință de acele fapte reprobabile , adica un adevărat genocid împotriva a însăși poporului român . Te rog să nu mai continui în stilul asta , antiromânesc ! De aia nu sunt și nu pot fi regalist ! Cât despre PNL : RIP sau mai nou , BIP ( burn in peace ) . Sper că știți de glumă . Editat August 17, 2017 de Victor 1 Link spre comentariu
gica70 Postat August 17, 2017 Partajează Postat August 17, 2017 Absolut, altfel nu mai existam demult! Link spre comentariu
VAX Postat August 18, 2017 Partajează Postat August 18, 2017 Cand am spus "studenti mai de calitate", m-am referit la faptul ca mai stiau ceva din liceu, erau din aia mai muncitori, nu ca acum, cand efectiv sunt analfabeti si total dezinteresati de studiu. La fizica nu veneau cei mai buni absolventi de liceu nici inainte de '90. Posturile erau pe la tara (orasele mari inchise), salariul mititel (1/2 din cel al inginerilor). Singurul avantaj (pentru unii foarte important) era viata mai relaxata, vacanta mare, etc. Copiii bine pregatiti se duceau la Politehnica, medicina, arhitectura, etc. In seria mea (absolvent 1983) erau 25 de studenti si nu meritau sa termine facultatea mai mult de 10 din ei. Asta era "calitatea". Imediat dupa '90 s-a vazut o schimbare, erau net mai buni. Dar nu straluceau, nu erau genii, ci doar mai pusi cu burta pe carte, mai selectati. S-au luat ca oile unii dupa altii si s-au repezit sa vina la facultati de profil pedagogic. Nici de inginerie n-ar fi fost chiar buni, daca se mentinea sistemul de dinainte de '90. Pasionati de tehnica erau putini dintre ei. La noi s-a aplicat sistemul ca diploma conteaza, nu ce faci efectiv dupa terminarea studiilor. Inginerii adevarati, aia care stiau meserie si scoteau proiecte, prototipuri, etc, nu erau platiti mult mai bine decat cei care facea prezenta la muncitori in fabrica. Link spre comentariu
gica70 Postat August 18, 2017 Partajează Postat August 18, 2017 Eu am crezut intodeauna ca daca studiile superioare nu te ajuta sa dai tu de lucru celorlalti inseamna ca degeaba le-ai facut; ma refer la inginerie si la timpurile de dupa 2000. Am aflat ca la Magurele este nevoie de mult personal calificat si ca veniturile ar fi marisoare. Deasemenea am inteles ca s-au marit salariile celor din educatie. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 18, 2017 Autor Partajează Postat August 18, 2017 (editat) Eu am crezut intodeauna ca daca studiile superioare nu te ajuta sa dai tu de lucru celorlalti inseamna ca degeaba le-ai facut; ma refer la inginerie si la timpurile de dupa 2000. Am aflat ca la Magurele este nevoie de mult personal calificat si ca veniturile ar fi marisoare. Deasemenea am inteles ca s-au marit salariile celor din educatie. Si ce s-a rezolvat cu asta? Tot asa-si fac treaba. Ei se fac,ca predau iar ''berbecii''se fac,ca-nvata. Clar,nu trebuie bagat toti in aceeasi oala! Inca sint destui profesori care-si fac treaba asa cum trebuie si la fel copii care iau scoala-n serios. Editat August 18, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gica70 Postat August 18, 2017 Partajează Postat August 18, 2017 Eu inca mai cred ca sunt destui care activeaza in educatie dar in privat; si pentru ca veniturile incep sa fie cat decat mai consistente la stat va apare o mai mare concurenta, zic eu, si astfel vor fi venituri mai mari si pentru cei angajati la particulari. Acest fenomen este valabil, cred, si in alte domenii (desigur in acelea unde s-au marit veniturile bugetarilor).Si mai cred ca acum se poate amenda legea educatiei prin care sa se promoveze invatamantul de calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum