Vizitator viobio Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 (editat) Caz real , prieten iesit la pensie de curind ,virsta actuala 48 de ani fost subofițer de politie ( convertit in politist din electromecanic , trei luni de cursuri la Slatina ) , in anii 90 , si-a riscat de-a lungul carierei intr-un birou . Pensie ....4700 lei , mai mare decit a avut salariul , ca sa nu se plictisească acasa ....are un job nou , plătit cu 3000 lei , total venit lunar 7700lei , ma bucur pentru el , doar este prietenul meu , ii același timp injur in gind pe aia care au facut legea asta cu pensiile speciale , banii aia ar fi trebuit sa ajunga la cadrele didactice si cele medicale . Se aude ca se va mari virsta de pensionare pentru " fraierii " care nu poarta o uniforma , de la 65 de ani la 67 de ani ......cine apucă ...... Editat August 7, 2017 de viobio Link spre comentariu
mila Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 O virgula si adunarea corecta si toata lumea era fericita.In rest sunt de accord cu dvs. TOTAL. Ce am scris noi aici se poate considera ultraj adus autoritatii Link spre comentariu
Mircea Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Are 48 de ani sau a "muncit" 48 de ani? Conteaza. 7700 ron. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Are 48 de ani sau a "muncit" 48 de ani? Conteaza. 7700 ron. Are virsta de 48 ani , munciți cred că 28 de ani . Link spre comentariu
hpavictor Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Pădure fără uscături ... Dar pe ăia care muncesc cinstit , nu îi vede nimeni ? Cei care se pensionează la fix 65 de ani , plini de boli metabolice , fără șanse de a recupera vreodată timpul " liber " muncit , dar neplătit ... după pensionare ? Să nu mai vorbim despre cei care muncesc și după pensionare datorita veniturilor extrem de mici , gen paznici , șoferi etc . Pentru majoritatea , viața e grea , nedreaptă și nemiloasă . Există o vorba de duh , de la Anton Pann citire : decât bătrân , bolnav și sărac , mai bine tânăr , bogat și sănătos . Cine poate , oase roade , cine nu , mănâncă friptură ! Evident , tot de la Anton Pann citire ... Link spre comentariu
lutza2 Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Cum asa viobio ? Acum cativa ani cei din politie isi trageau si n-spe salarii la pensionare pe motiv ca munca in politie le-a afectat sanatatea. Trebuia sa aiba numai vreo 15 ani de munca si pe urma pensie de boala, salarii destule, cel putin 20, sanatate sa fie. Stiu si eu un caz cu unul care statea in birou si rapundea la telefon, era dispecer. Aia care muncesc o viata sunt norocosi daca trec de 70-75. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 In #177 , Grig scrie că postul meu anterior nu are legătură cu subiectul . Oare cum se numește subiectul asta , nu cumva " Pensie " ? Era vorba de pensiile noastre, ale celor care ies sau vor iesi dupa zeci de ani de munca. In nici un caz nu despre ale privilegiatilor regimului. Din punctul meu de vedere ar fi util un topic nou cu pensiile lor, nu`i cazul sa`l mai poluam pe asta cu dispute, aici sintem noi, cu ale noastre probleme. Grig Link spre comentariu
gica70 Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Caz auzit si posibil, tatal munceste in timp ce fiul este la pensie! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 Era vorba de pensiile noastre, ale celor care ies sau vor iesi dupa zeci de ani de munca. In nici un caz nu despre ale privilegiatilor regimului. Din punctul meu de vedere ar fi util un topic nou cu pensiile lor, nu`i cazul sa`l mai poluam pe asta cu dispute, aici sintem noi, cu ale noastre probleme. Grig Buna idee, daca vreti sa continuati deschideti un nou subiect: Pensii speciale! Acolo nu o sa vorbim de nepoti, sanatate, etc.! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Deci se pare ca si pe noi nu ne intereseaza decat pensiile speciale! Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Ceea ce trebuia scris a fost deja scris mai sus , eu nu vad motivul sa fie deschis un subiect diferit , doar pe tema pensiilor speciale . Este foarte important contextul temporal ( legat de evenimentele prezentate în massmedia ) și comentariile participanților , fără ele un nou subiect nu ar avea " viață " . Părerea mea ... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 9, 2017 Autor Partajează Postat August 9, 2017 (editat) Cum asa viobio ? Acum cativa ani cei din politie isi trageau si n-spe salarii la pensionare pe motiv ca munca in politie le-a afectat sanatatea. Trebuia sa aiba numai vreo 15 ani de munca si pe urma pensie de boala, salarii destule, cel putin 20, sanatate sa fie. Stiu si eu un caz cu unul care statea in birou si rapundea la telefon, era dispecer. Aia care muncesc o viata sunt norocosi daca trec de 70-75. Pai da! ''Traiul bun si nesimtirea''i-a facut sa se ingrase ca porcii,devenind hipertensivi. Ca doar nu datorita muncii fizice in exces au devenit hipertensivi! Se pensioneaza la 45-48 de ani pentru ca nu mai pot alerga nici 10 m, fara sa cada ca ''bostanii''. Editat August 9, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 10, 2017 Partajează Postat August 10, 2017 Ceea ce trebuia scris a fost deja scris mai sus , eu nu vad motivul sa fie deschis un subiect diferit , doar pe tema pensiilor speciale . Este foarte important contextul temporal ( legat de evenimentele prezentate în massmedia ) și comentariile participanților , fără ele un nou subiect nu ar avea " viață " . Părerea mea ... Asa ca-I dam inainte aici.....! Link spre comentariu
gica70 Postat August 10, 2017 Partajează Postat August 10, 2017 (editat) Dupa principiul pe care-l stiam pensia ar trebui sa fie direct prop. cu contributia (apropo, poate ma lamureste si pe mine cineva de ce se zice contributivitate in loc de contributie).Discriminarea apare si la pensiile de boala unde poate exista partea de pensie primita in urma contributiei (si unde se aplica modificari asa ca la toate pensiile la limita de varsta) si partea de pensie, care defapt este un ajutor al statului, la care se aplica modificari conform altor legi. Poate eu nu am inteles bine, cei pensionati cu atatea adausuri, nu au facut-o tot dupa legea pensiilor? Adica dupa contributie si daca nu au facut asa de ce nu se ataca acele legi discriminatorii la CCR? De ce nimeni nu sesizeaza Avocatul poporului? Stiu ca au fost cazuri cand, ca sa scape de muncitori, s-au acordat facilitati, vestitele ordonante dar au fost pe o durata limitata. Editat August 10, 2017 de gica70 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 10, 2017 Autor Partajează Postat August 10, 2017 De ce nimeni nu sesizeaza Avocatul poporului? Stiu ca au fost cazuri cand, ca sa scape de muncitori, s-au acordat facilitati, vestitele ordonante dar au fost pe o durata limitata. Avocatul poporului? O institutie care, teoretic, ar trebui sa fie independenta. Numai ca la noi toate sint cu susul in jos. Din toti cei care s-au perindat pe la cirma acestei institutii,nici unul n-a iesit in evidenta cu ceva fapte notabile. Ultimul, ''Ciorba'', mai mult nu este de gasit. Sint convins ca in poporul(in proportie covirsitoare) nu crede in aceasta institutie. Ma intreb de ce nu este desfiintata? Bugetul statului, ar fi degrevat de plata unuia care nu face nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum