lrai Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Inseamna ca portul lor din switch facea probleme, oricum daca nu se aprinde ledul la placa de retea insemana ca e o problema hardware (cablu prost, placa/port prost). Ledul de la placa de retea on-board se aprinde si cand calculatorul e stins (dar in priza) deci clar nu e nimic software. De curiozitate la ce viteza e conectat acum, 100 sau 1000 ? Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 (editat) Fals, e vina 100% a ta. Userul nu ramane agatat cu "x" pe placa de retea, aia este conexiunea directa intre tine si "casuta rds" unde este de fapt un switch, switch care nu isi opreste portul niciodata. X-ul inseamna ca nu exista conexiune fizica intre placa ta de retea si switch-ul din cutie. Cablu taiat, mufa scoasa sau puterea unuia dintre echipamente prea mica (ori pe TX or pe RX). Si cum pe router merge bine e clar ca problema este placa de retea. Aia care au venit nu au nici o treaba cu retelistica daca ti-au zis asta. Probabil sunt doar niste cablatori de la o firma subcontractoare cum lucreaza rds-ul acum. Ei doar au refacut mufa acolo si fiind mufa noua si curata face contact mai bine si placa ta de retea reuseste sa comunice, peste ceva timp sa se oxideze si problema revine. Problema este placa de retea prea slaba. Nu conteaza ca este noua, ca este scumpa, ca este generatia viitoare, conteaza ca nu este in stare sa faca autonegocierea gigabit pe distanta aia si pentru ca router-ul poate sa faca fara probleme deducem ca distanta nu este exagerata. Editat Ianuarie 9, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Fals, e vina 100% a ta. Userul nu ramane agatat cu "x" pe placa de retea, aia este conexiunea directa intre tine si "casuta rds" unde este de fapt un switch, switch care nu isi opreste portul niciodata. X-ul inseamna ca nu exista conexiune fizica intre placa ta de retea si switch-ul din cutie. Cablu taiat, mufa scoasa sau puterea unuia dintre echipamente prea mica (ori pe TX or pe RX). Si cum pe router merge bine e clar ca problema este placa de retea. Aia care au venit nu au nici o treaba cu retelistica daca ti-au zis asta. Probabil sunt doar niste cablatori de la o firma subcontractoare cum lucreaza rds-ul acum. Ei doar au refacut mufa acolo si fiind mufa noua si curata face contact mai bine si placa ta de retea reuseste sa comunice, peste ceva timp sa se oxideze si problema revine. Problema este placa de retea prea slaba. Nu conteaza ca este noua, ca este scumpa, ca este generatia viitoare, conteaza ca nu este in stare sa faca autonegocierea gigabit pe distanta aia si pentru ca router-ul poate sa faca fara probleme deducem ca distanta nu este exagerata. Acum da, ledurile de la placa de retea stau aprinse si cu calculatorul oprit. La pariu ca va merge pana la infinit daca nu mai scot cablul pana nu dau " deconectare ". Acum in momentul de fata, merg prin conexiunea PPOE. Merge brici. Raspuns pentru domnul Irai: setarea a ramas tot pe 1000. Practic la aceasta setare nici nu am umblat. Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 (editat) Te contrazici cu cineva specializat exact in domeniul respectiv cu multi ani de experienta, si nu vorbim de cablari sau depanari, ci de chestii mult mai avansate. Eu nu merg la nimereala sau la banuieli. Ti-am explicat de cateva ori pana acum motivele. Poate ne zici si noua viteza reala de conectare nu cat este setat pe placa de retea. Pentru asta ii dai la adaptor acolo unde vedeai tu X-ul si ai status. Editat Ianuarie 9, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2017 Te contrazici cu cineva specializat exact in domeniul respectiv cu multi ani de experienta, si nu vorbim de cablari sau depanari, ci de chestii mult mai avansate. Eu nu merg la nimereala sau la banuieli. Ti-am explicat de cateva ori pana acum motivele. Poate ne zici si noua viteza reala de conectare nu cat este setat pe placa de retea. Pentru asta ii dai la adaptor acolo unde vedeai tu X-ul si ai status. Daca va referiti la abonamentul pe care il am la ei, ( banda ), este vorba de 100 mega. La speedtest imi ajunge undeva la 94 - 95 mega download. Sper sa fi raspuns corect la intrebarea pusa. Nu prea inteleg, atat timp cat nu am scos cablul si sa-l mut la alt calculator mi-a mers. Cum am facut asta, cum a aparut defectul. Si vorba aia, de vreo doua - trei ori am patit treaba asta. Nu va contrazic, eu spun exact patania. Asta " nu prea sta in picioare ". Acum pot sa scot si sa bag cablul de 11000 de ori ca merge fara probleme din secunda doi. Acum imi stau ledurile aprinse la placa de retea si in standby, pe cand atunci nu se aprindeau deloc. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 11, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Pun eventual mai jos si un printscreen cu placa de retea folosita direct prin conexiune PPOE. Reamintesc: la abonamentul care il am la RDS, am banda de 100 Mb. Merge fara probleme in continuare direct prin PPOE. Nu a mai creeat probleme de cand au venit baietii si au remediat problema. Link spre comentariu
lrai Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Da, au rezolvat-o te-au pus ei pe 100 Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti sa te treaca pe abonamentul de 300 care are acelasi pret. Acest lucru necesita si schimbarea cablului, lucrul care te intereseaza pe tine de fapt. Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Haha, da, deci ei au facut exact ce iti ziceam noi sa faci. Viteza se poate seta de la ambele capete, ori de la tine, ori de la ei. "Nu merge ? Lasa ca te bagam intr-un port de 100mbps si iti zicem tie ca portul a fost defect cand de fapt merge doar pentru faptul ca am redus viteza de la 1000 la 100." Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 11, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Haha, da, deci ei au facut exact ce iti ziceam noi sa faci. Viteza se poate seta de la ambele capete, ori de la tine, ori de la ei. "Nu merge ? Lasa ca te bagam intr-un port de 100mbps si iti zicem tie ca portul a fost defect cand de fapt merge doar pentru faptul ca am redus viteza de la 1000 la 100." Nu am avut niciodata viteza de 1000 Mega la abonament. Am avut initial abonamentul de 50 Mega din anul 2008 de cand sunt la ei si acum in ianuarie am doi ani de cand mi-au marit viteza la 100 Mega. Deci cu 100 Mega merg de acum doi ani. Repet: nu am avut niciodata abonamentul de 1000 Mega. Nici nu mi-ar trebui 1000 Mega. La 100 Mega sunt hiper, super, mega multumit ce fel zbarnaie internetul. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 (editat) Pun eventual mai jos si un printscreen cu placa de retea folosita direct prin conexiune PPOE. Reamintesc: la abonamentul care il am la RDS, am banda de 100 Mb. Merge fara probleme in continuare direct prin PPOE. Nu a mai creeat probleme de cand au venit baietii si au remediat problema. 100Mb este viteza placi de retea si nu viteza netului dvs...pentru ca asa este si la mine,adica scrie tot ca am 100Mb...dar nu am nici un 100Mb,eu unul am doar 10 Mb viteza la net. Daca chiar vreti sa vedeti viteza la netul dvs,atunci dati un click aici : http://www.speedtest.net si faceti un test de viteza. Va doresc mult,mult succes !!! Editat Ianuarie 11, 2017 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
rlodina Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 @robert - mai stii cum e in contract pana la 100MB ... Din pacate viteaza reala variaza foarte mult. Este adevarat nu atat, strict, in reteaua RDS cat mai ales cand accesezi un sistem din afara retelei RDS. Nu cred ca se justifica abonamentul de 1000 daca nu accesezi in mod constant (ex: remote conection) un sistem localizat tot in reteaua RDS. Eu folosesc o astfel de solutie (accesez remote calculatorul din firma) si merge, in 90% din cazuri, extrem de bine. Pe de alta parte nu trebuie sa crezi foarte mult in graficul afisat pe site-ul RDS - Testeaza-ti viteza. Uite acestea sunt datele mele de acum 1 min (inainte de a scrie postarea): Daca determin viteza prin alta metoda de exemplu fac download (ex: prin FTP) a unui fisier cu dimensiune cunoscuta rezultatele sunt un pic diferite. Pentru teste se pot folosi chiar un server de FTP pus la dispozitie de RDS (nu stiu cat de oficial) de un de poti downloada: - rds:[email protected]/TestDownload100MBytes - rds:[email protected]/TestDownload500MBytes si determini timpul efectiv - care, defapt, conteaza in realitate. Eu am un alias definit: alias speedtest='echo "scale=2; `curl --progress-bar -w "%{speed_download}" ftp://rds:[email protected]/TestDownload500MBytes -o /dev/null` / 131072" | bc | xargs -I {} echo {}Mb/s' daca nu rulezi linux sau macOS se poate adapta usor la win. Rezultatul: ž ~ speedtest######################################################################## 100.0%63.05Mb/s Intr-o perioada avem un scipt care-mi facea un grafic cu aceste viteze - am renuntat la el pt. ca nu-i asa ( textul pe care mi-l spune d-nul de la RDS): in contract este de pina la 1000 ... Spor la navigat. Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 (editat) De la 4-500mbps in sus deja incep sa te limiteze propriile echipamente si calculatorul. Deja ai nevoie de router cu hardware nat ca sa sari peste valoarea asta si ai nevoie de SSD, harddisk-ul nu o sa apuce sa scrie destul de repede datele (nu vorbim strict de viteza raw a discului, ci si de procesarea datelor). Sa nu uitam ca intr-o conexiune TCP exista si pachete de control si confirmari de primire (cu checksum-uri) care pot sa ajunga chiar si pana la 10% din total, depinde de marimea pachetelor. Pachetele astea de asemenea sunt contorizate de provider, este trafic real facut dar pe care nu il vezi direct in viteza de download. Mai este si configurarea calculatorului sau a echipamentelor pe traseu (chiar si router-ul personal) astfel incat sa trimita pachete mari pentru cantitate mare (viteza) dar si latenta mare, sau sa trimita pachetele instant pentru latenta mica dar automat si cantitate mai mica. Putem sa exemplificam asta a trimite datele cu tir-ul plin sau a trimite mai multe masini mici. Mainile mici or sa ajunga mai repede la destinatie dar per total cantitatea de date transferata e mult mai mica. Ori noi cand vorbim de viteza vorbim de fapt de cantitatea de date nu de viteza. In timp ce un jucator online vrea viteza mare de raspuns (latenta mica), cineva care downloadeaza vrea cantitate mare de transfer. Trebuie facute setarile optime pentru fiecare mod de lucru. In majoritatea cazurilor viteza maxima chiar este usor de atins de client daca ar avea setarile optime, daca nu este totul optim la el, nu are cum sa atinga viteza respectiva, dar asta nu este vina providerului, el ofera "teava" de 1000gbps, Editat Ianuarie 11, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
rlodina Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 (editat) dany - aproape acelasi text mi-l spunea si d-nul de le tehnic RDS : noi oferim "teava" de 1000gbps. Ok - sunt de acord dar te rog sa si torni pe ea marfă la capacitatea tevii. Si inca ceva - am fost de acord si sa renunt la propriul router si sa inchiriez 1 an un router de la ei - care se comporta la fel - veci 1000 (nici macar aproape) - subliniez unul din sisteme de pe care downloadez este al lor. Nu stiu daca ai remarcat - in teste nu scriu pe disc scriu la /dev/null (recunosc ca SSD-urile mele nu depasesc 550MB viteza de scriere) Daca eu intre 2 sisteme conectate in routerul meu obtin constant viteze mari (nu mai tin minte exact care-mi este recordul - observatie: nu citesc de pe disc - simulez un disk in RAM - fara acces la swap) ma astept ca si de la RDS sa obtin constant viteze de cel putin jumatate din debitul pe care "teava" cumparata de la RDS mi-au vandut-o. I-am rugat chiar sa aduca un echipament (laptop, orice) si sa-mi arate - in locatia mea - viteza de 1000. Pas. I-mi aratau constant graficul de la "Testeaza-ti viteza" .... In fine am renuntat demult la ambitia de a le demonstra ca in medie pe luna primesc cam 40% din ce platesc (chiar am avut (poate ca le mai am pe undeva) masurari pe luni de zile (la nivel de ora) a vitezei de download de pe serverele lor. De ce am renuntat ? Pentru ca chiar sunt multumit de cum merge - cand merge. Cand nu stiu ca-i rost de o pauza de tigara sau altceva. Si încă ceva amuzat (nu știu dacă v-am mai spus/scris) cu RDS: Sunt clientul lor de când au venit în oraș - Baia Mare fiind printre primele orașe daca bine-mi amintesc - mereu am avut cel mai tare abonament la net. Acum 2 sau 3 ani, într-o lună, platesc mai tarziu - bag de seamă ca după scadență. După 2 luni nu mai am net ! WHAT ?!! oprește-mi apa, taie-mi gazul, dă-mi foc la casă (asta poate că nu ) - dar ... NU-MI TĂIA NET-ul. Mă duc la ei (ajung la manager - nu stiu de care): - Ne pare rău aveți o restanță - Ce restanță ? De ce n-am fost anunțat ? - V-am trimis email ? - Exclus - eu nu pierd nici un email. Cand ? Vă rog să-mi arătați. Î-mi scot laptopul - să vedem exact. Evident ca nu a putut să-mi arate nici un email - că nu a fost trimis. In fine, asta este, merg să plătesc restanța (pe un hol alăturat biroului) . Ce valoare are ? - 1 (unu) ban. - UN BAN ? Păi ce parteneriat avemn noi când eu î-ți cumpăr mereu cel mai scump produs și tu pentru o restanta de 1 (un) ban î-mi întrerupi serviciul ? In fine era un algoritm acolo, la ei in aplicația de urmărire încasare, care a calculat acea penalizare de un ban (eu plateam prin transfer bancar) - si automat la 2 luni m-a decuplat. Doamna de la casă-mi eliberează o chitanță de un ban - eu ma caut prin portofel după cea mai mare bacnota (am găsit una de o sută) și insistam (deja pe un ton nervos si autoritar) ca vreau să mi se dea restul. Am o datorie. OK. I-mi cer scuze că nu am plătit a timp. Poftim o platesc. Vă rog sa-mi dați restul. Exact. Că nu's în dispozișia necesară să las ciubuc. Se iscase deja un mic scandal - iese managerul: - D-le vă rog deveniți penibil - nu trebuie să-i plătiți - și ... - Recunosc că sunt penibil acum dacă recunosteți că și gestul d-voastră a fost la fel. A recunoscut ne-am strans mana. Chitanța am păstrat-o că am vrut să o înrămez. Din păcate la un moment dat, când am mai dat de ea, era stersă în mare parte - sistemul ăsta termic de imprimare ... De atunci cand mai depășesc termenul de plată primesc si căte 2 emailuri de avertizare. Editat Ianuarie 11, 2017 de rlodina Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 (editat) Exista o marja de eroare cauzata de headerele pachetelor, confirmari si alte lucruri. O marja de eroare de 10-15% e absolut normala, ei iti vand 1000mbps, nu 1000mbps pe download-ul tau, ci total traficul pe care il faci din care download-ul nu este 100%. Daca ai doar 40% din valoare cel mai probabil nu iti rezista hardware-ul. Si nu te lua dupa vorbele lor sau echipamentele lor ca nici ei nu stiu chestiile avansate, nici ei nu stiu ce echipament duce cu adevarat, ei le sorteaza doar dupa pret. Intr-un oras sunt doar 3-4 persoane la rds (administratorii, nu casier, nu cablator, nu director) care ar putea sa iti dea un sfat bun, restul sunt casieri, cablatori si firme subcontractante, persoane care nu au nici o treaba cu retelistica avansata. Vezi ca gasesti o gramada de filme pe net despre pustani care si-au facut configuratia ok si chiar le merge bine. Si legat de transfer prin router nu compara viteza de transfer intre porturile din switch si viteza care trece prin WAN, acolo se face procesarea NAT care consuma resurse. Prin orice switch chior o sa obti viteze mari dar asta nu inseamna ca aceleasi viteze ti le ofera router-ul si prin WAN. Eu am lejer in limita la 1000mbps intre porturile switch are routerului, dar numai 330mbps pe WAN ca atat duce hardware-ul routerului. Editat Ianuarie 11, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Elef Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Daca abonamentul nu e cu banda garantata atunci rata de transfer poate varia in functie de incarcarea retelei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum