Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atenuator volum amplificator

Postări Recomandate

Nu stiu daca am postat in sectiunea care trebuie, si nici daca am pus un titlu bun, dar fiind mai mult o curiozitate, nu am vrut sa poluez sectiunea amplificatoare.

Am un LCD Sony, generatie 2016 la un volum ridicat, daca sunetul este distorsionat intra in functiune o "protectie" sa spun asa, care scade volumul pana la nivelul unde sunetul este curat astfel incat sa protejeze atat difuzoarele cat si amplificatorul cu care este echipat acesta.

Ma gandesc ca este posibil sa se implementeze si la amplificatoarele audio, la momentul cand intra in cliping acestea sa scada automat volumul pana la nivelul "sigur" in exploatare.

Stie cineva o astfel de schema? se poate implementa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

se folosesc asa ceva si prin pro audio. le gasesti ca limitatoare configurabile, uneori la pachet cu compresoare/expandere.

problema e cu efectul de compresie obtinut daca nu le reglezi calumea. Dar sunt utile, oricand preferi compresia unor pasaje cu dinamica mare versus distorsiuni de clipping la iesire.

in tv si radio sunt mai simplu de implementat montaje simple, acolo semnalul audio are o dinamica scazuta si e mult mai usor de anticipat, fiind trecut prin multe compresii de la sursa (postul de emisie) pana la receptor.

Editat de matzah
Link spre comentariu

Da , fix exact așa ceva au pe partea de audio .Scheme există destule , trebuie doar să nimerești cuvintele magice în fereastra de căutare a prietenului tau , Google .Există diverse denumiri , unele se potrivesc cu cerințele tale ( peak limiter , average limiter , rms limiter etc ) ești singurul care poți să hotărăști ceea ce e mai bun pentru tine .Nu uita , în viitor ar trebui să folosești cuvinte magice gen " vă rog frumos " și " vă mulțumesc " , acum deja e mult prea târziu .Îți urez mult succes !

Link spre comentariu

Nu uita , în viitor ar trebui să folosești cuvinte magice gen " vă rog frumos " și " vă mulțumesc " , acum deja e mult prea târziu .Îți urez mult succes !

Cu scuzele de riguare, nu stiu cum de am omis "cuvintele magice", de obicei le folosesc, Va Multumesc foarte mult tuturor, si imi cer inca odata va cer scuze pentru modul meu de a cere informatii..

Desi nu doresc sa realizez asa ceva, cel putin nu am in plan ci doar eram curios cum se poate implementa.

P.S. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Sanatate....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări