sckump Postat Mai 2, 2007 Partajează Postat Mai 2, 2007 Salut. Am vazut pe net un difuzor de la B&C Speakers, model:12PE32, cu specificatiile tehnice pe pagina: http://www.stage-expert.ro/spec_pdf/12pe32.pdf As vrea sa va intreb cum considerati acest difuzor in comparatie cu difuzorul de la Eighteen Sound: 12MB700, bineinteles care cunoaste despre ce vb? Ma refer la performante pe ansamblu. Nu stiu insa cat este power compression la dif-ul de la B&C. Pretul difuzorului 12PE32 pe site este de 155Euro fara TVA, iar 12MB700 era cam 6.7 mil lei vechi pe hi-end. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 3, 2007 Partajează Postat Mai 3, 2007 Se pot compara cele doua difuzoare cu rezultatul obtineri unor mici discrepante in ceea ce priveste raspunsul in frecventa a acestora si SPL lor: unul urca pana la 5kHz in frecventa cu pretul unui Qts=0,19, iar celalat urca pana la 4kHz cu pretul unui Qts=0,18. Frecventele de rezonanta (fs) sunt cam aceleeasi (49/51Hz), BL=17,8 cu 19,1 Tm etc. In concluzie, daca se utilizeaza niste filtre corespunzatoare in cazul cand cele doua difuzoare se folosesc in incinte sa spunem pe 2 cai (de fapt o solutie recomandata), atunci performantele incintelor sunt aprox. aceleasi. Deci, nu ne mai ramane decat sa le alegem in functie de pret si eventual...preferinta marca sau design. :rock: P.S. Afirmatiile mele au rezultat in urma vizualizarii caracteristicilor difuzoarelor de pe site-urile: http://www.usspeaker.com/eighteensound-12MB700-1.htm http://www.stage-expert.ro/spec_pdf/12pe32.pdf NUMAI BINE EDIT: Referitor la afirmatia lui adircf de mai jos: Chiar daca are "racirea mai buna" cum spui, eu unul sunt tentat sa aleg difuzoarele bobinate cu sarma "putin mai groasa", deci acele care au puterea aparenta a bobinei calculata pt o densitate de curent mai mica pe mm patrat. Totusi, diferentele tehnice si constructive a celor doua difuzoare sunt mici iar o racire mai buna nu mareste semnificativ MTBF difuzorului de care vorbeai. In plus, e mai important in acest caz performantele electroacustice ale acestora, care precum am mai spus, sunt aprox. identice. Link spre comentariu
adircf Postat Mai 3, 2007 Partajează Postat Mai 3, 2007 Eu m-as duce pe 18Sound. Are si racirea mai buna din cate se vede + motive personale :weedman: Link spre comentariu
sckump Postat Mai 3, 2007 Autor Partajează Postat Mai 3, 2007 Si eu as prefera cel de la Eighteen sound, insa am intrebat de el pe Hi-end si aici pe forum si nu am gasit de unde sa-l cumpar. O oarecare diferenta intre cele 2 difuzoare ar fi si faptul ca cel de la Eighteen Sound are un Xmax matematic calculat ca fiind de + sau - 4.5 mm, comparativ cu numai + sau - 2.8 mm la cel de la B&C. Acest aspect presupun ca e relativ important in frecventele joase. Totusi daca e sa calculez xmax matematic a difuzorului de la B&C dupa formula: (Hvc-Hg)+ Hg/4, Hvc=coil depth si Hg=gape depth, dupa care e calculat si Xmax-ul de la dif-ul 12MB700 Eighteen Sound, atunci ar rezulta ca Xmax-ul de la B&C ar fi de aproximativ + sau - 4,25 mm, adik: (12-7)/2 + 7/2=4,25 . La ce se refera cei de la B&C cu Xvar=+ - 5 mm? Este cumva val maxima de deplasare a membranei la care difuzorul nu sufera defectiuni mecanice? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum