Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema condensator electrolitic

Vizitator Sirbu Marin

Postări Recomandate

Vizitator Sirbu Marin

buna ziua am si eu o problema cu 3 condensatori pe o placa de baza la pc sunt umflati si cred ca ar trebui schimbati. problema e ca nu ii gasesc 470uf/6.3v . intrebarea este daca pot pune alta valoare in locul lor sau daca stiti de unde as putea sa ii iau. multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

3

• modoran

3

• Florinel TV

3

• Toni Marginean

2

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Puteti monta 470uF/10V sau pe tensiune mai mare singura problema fiind legata de dimensiunile fizice ale noilor condensatori. Procurarea lor nu este o problema asta depinde doar de locatia in care va aflati.

Succes!

Link spre comentariu

"problema e ca nu ii gasesc 470uf/6.3v" - nu'i ai , nu ca nu gasesti !

Daca's la paralel , pune unul de 1000u/10 , 16V si rezolvi problema.

Atentie sa nu'i scoti cu "treceri" cu tot !

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Cat dai pe transport la mouser sau adelaida iei naibii alta unitate cu totul, ca pun pariu ca e vorba de o placa de baza foarte veche, conzii aia ii schimbi daca ii gasesti ieftin local, sau recuperati de pe alta placa de baza, daca nu atunci nu se merita

Link spre comentariu

Cat dai pe transport la mouser sau adelaida iei naibii alta unitate cu totul, ca pun pariu ca e vorba de o placa de baza foarte veche, conzii aia ii schimbi daca ii gasesti ieftin local, sau recuperati de pe alta placa de baza, daca nu atunci nu se merita

2 buc de conzi costa 2,4 ron si transportul este de 25ron , deci cu 27,4 ron tu cumperi unitate complecta , eu cred ca ai baut ceva

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Vedeti , asa'i cand nu se dau date clare :

- placa de baza XXX - ca sa stim despre ce vorbim;

- LOCATIA initiatorului topicului - poate se gasea un coleg de aici care contracost , sau nu , sa'i dea cei 3 ...;

ACUM

"am si eu o problema cu 3 condensatori pe o placa de baza la pc sunt umflati si cred ca ar trebui schimbati. problema e ca nu ii gasesc 470uf/6.3v . intrebarea este daca pot pune alta valoare in locul lor sau daca stiti de unde as putea sa ii iau. multumesc"

De aici deduc ca placa'i functionala;

Are alte valori de C_uri , cu care pot fi inlocuiti

Editat de leoncris
Link spre comentariu

La mouser e 20€ livrarea, iti mai convine ? Plus ca nu e sigur ca problema se rezolva doar din condensatorii aia.

Euvorbeam de adelaida cum am spus si mai sus deci despre ce vorbim

Despre ce vorbim aici colegu modoran a spus ca isi cumpara alta unitate nicidecum placa de baza

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări