Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme sursa LM723

Vizitator dni Dani

Postări Recomandate

Au iesit foarte bine. Si eu am facut ceva corectii unde a fost cazul. Am folosit hartie de etichete scolare si am printat pe partea unde au fost lipite etichetele. sa ne tii la curent cu realizarea surselor. Atentie ! Nu folositi diodele din schema ! La consum de 3 A sunt fierbinti. Indicat este punte redresoare de 10 A.

Link spre comentariu
Vizitator

Toleranta, netoleranta, daca ii pun de 100 de ori mai mare nu cred ca ii place intotdeauna. Oricum, astept tranzistorii si integrate noi.

Link spre comentariu

Am facut doua cablaje,la cel de jos am slefuit mai putin si trebuie corectat cu markerul.Printez pe hartie de autocolant,pe partea deslipita,trebuie sa mai experimentez,asa au iesit:

cablaje_sursa_cu_LM723.jpg

Cel de jos are probleme serioase, cu marker-ul nu faci mare lucru, corecteaza cu oja, trebui ceva indemanare si rabdare pe masura, poti folosi chiar varful unui marker cufundat in oja, rezultatul este excelent, si o spun din propria experienta.

Link spre comentariu

Multumesc albasete pentru precizarea despre diodele redresoare!Am facut comanda pentru piese,

saptamana viitoare ma rezolva cu electroliticii,tranzistorii BD912,potentiometrele de 500Ω si rez de 0R15Ω.

..................................................................

Am corectat cu markerul si a iesit bine,nu la fel de bine ca primul,dar acceptabil.

Ambele sunt date cu sacaz dizolvat in alcool(vata tinuta cu penseta) au ramas fire de vata pe cablaj).

poza cablaj de jos corectat:https://s28.postimg.org/6v2s9vte5/pcb2.jpg

primul cablaj de sus:

https://s14.postimg.org/anpn9ho3l/corodat.jpg

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Multumesc albasete pentru precizarea despre diodele redresoare!Am facut comanda pentru piese,

saptamana viitoare ma rezolva cu electroliticii,tranzistorii BD912,potentiometrele de 500Ω si rez de 0R15Ω.

..................................................................

Am corectat cu markerul si a iesit bine,nu la fel de bine ca primul,dar acceptabil.

Ambele sunt date cu sacaz dizolvat in alcool(vata tinuta cu penseta) au ramas fire de vata pe cablaj).

poza cablaj de jos corectat:https://s28.postimg.org/6v2s9vte5/pcb2.jpg

primul cablaj de sus:

https://s14.postimg.org/anpn9ho3l/corodat.jpg

Sincer, nu inteleg de ce ai spus ca vata a fost tinuta cu penseta...

Link spre comentariu

Si mie i-mi ieseau cablajele mai aiuristice, dar cu marker-ul am rezolvat mereu problema. Oja este super ! Cu oja am facut cablaje care aveau trasee late si se comporta excelent. Eu folosesc o pensula de "pictura" de la fiica-mea pentru a aplica sacazul diluat pe cablaj; mai raman fire din pensula, dar le 'scot' cu un ac. Cablajul se poate stana pentru pentru a elimina eventualele neajunsuri.

In locul rezistentei de 0,15 Ohmi am folosit 4 rezistente de 0,22 Ohmi / 5 W in paralel. Merge super pana la 6 - 7 A, asta functie si de traf.

Fanelforum, ce componenta de 100 ori mai mare ai ? Logic, aia nu-i place.

Link spre comentariu

Nu am cautat una, spuneam ipotetic. Daca in loc de 220 de pici ii pun 2 mici nu ii place poate. Astept si eu sa vad ce misca astia la comanda. Deocamdata e in asteptare, nu au schimbat statusul.

Link spre comentariu

Va salut.

Intervin si eu in aceasta discutie cu doua intrebari.

Una, aceasta sursa are protectie la suprasarcina -scurtcircuit?

Si a doua, este neaparat sa se monteze trei condensatori de filtraj de 4700 micro, sau se poate monta doar unul de capacitate mai mare?

Poate s-a mai discutat despre aceste aspecte, dar nu am citit tot topicul.

Pe viitor ma bate gandul sa o fac si eu.

Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări