Vizitator Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Poate o sa fac niste teste, mai am 2 de putere in capsula metalica, nu mai stiu acum ce sunt. Sunt curios daca fac ceva cu alt tranzistor. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Da, dar nu am acesti tranzistori. Voi testa cu tranzistorii mentionati mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Ai facut-o albasete? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Astazi sper sa fac PCB-ul, apoi sa caut piesele prin cutii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Te astept cu poze. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Vezi ca ti-am trimis poze cu sursa cealalta pe mail. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Ok, merci. Nu am mai intrat de atunci. Ti-am si raspuns la intrebare. Editat Ianuarie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator dni Dani Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) LM-urile noi cumparate din magazin acum 2-3 ani nefolosite niciodata ! (tot pentru sursa au fost cumparate, nu am avut timp sa ma ocup) , au fost achizitionate din acelasi magazin MIV... , 2SC5200 au si rezistente, nu stiu sigur cat pot trage din sursa , cred ca undeva la 6-7 amperi, am facut doar un test cu un bec auto 12V 21W si sunt foarte multumit la felul cum lucreaza. Se poate observa la lm-urile vechi , o diferenta la capsula, astea cumparate acum au un cerc se poate vedea in poza, pe cand cele vechi nu aveau acest cerc. Editat Ianuarie 17, 2017 de dni Dani Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Cele vechi aveau un semioval pentru identificarea pozitiei pinilor. Ce valoare au rezistentele din emitorii tranzistoarelor ? Cu acel bec tragi 1,75 A. Era bun un bec de 24 V / 100 W sau 75 W. Eventual niste becuri auto cu halogen. Peste 3 A nu cumva trebuiesc inlocuite diodele care formeaza puntea redresoare ? In functie de piesele gasite, sper sa finalizez si eu aceasta sursa. Cablajul meu, facut aseara: Editat Ianuarie 18, 2017 de albasete 1 Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Câtă risipă de orice (inclusiv entuziasm), când cu un simplu LM338 și trei piese pe lângă se poate face o sursa de 1,25-32V/5A mai performantă din toate punctele de vedere. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Risipa este doar postarea ta, si usor offtopic, doar pentru ca nu ne place sau nu lucram cu ceva, nu inseamna ca trebui sa convingem si pe altii sa faca la fel. PS: Cu LM338 5A se pot obtine in anumite conditii de cadere de tensiune pe el, adica minimul ar fi undeva pe la 3, poate 4V, si maximul aproximativ 17, poate 18V ( conform pdf ), adica in plaja data de tine, 5A incep sa fie disponibili probabil de pe la 10V ( nu stau sa calculez exact, depinde de alimentare ) pe iesire... Link spre comentariu
anonimus Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Normal că știu aceste lucruri dar, când am postat, am gândit prin comparație cu performanțele sursei despre care se discută aici. În fond la schema cu 338 se poate face foarte ușor o limitare pt curent mai mic cu doar un npn și o rezistență. E punctul meu de vedere și atât: oricum aș da-o tot cea cu 338 e mai OK, mai ales că surse cu 723 am făcut vreo patru, cu configurații diferite, și nu acum ci cu vreo 35 de ani în urmă (prima) Cât despre offtopic, hai să fim oameni serioși! Schimbul ăla de mesaje, ca pe messenger, care nu prezintă niciun fel de interes general și care trebuia în mod normal făcut prin PM, cum este? Editat Ianuarie 18, 2017 de anonimus Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Pai ca sa fim on, propune si o schema cu 338 cu limitare de curent cum zici. Pana acum, noua asta ni s-a parut ok si de aceea am facut-o 3 oameni. Poate in viitor va face cineva si propunerea ta. Sunt convins ca va prezenta interes. O asteptam cu totii pentru viitor. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Anonimus nu tine de competenta ta sa impui sau sa elimini utilizarea unei anume configuratii, forumul este liber, fiecare face ceea ce prefera asa cum este absolut normal. Daca nu-ti place 723 este foarte simplu sa eviti topicul. Nici eu nu m-0as numi tocmai fan 723, dar n-ai sa ma vezi ca spun ca tine ca nu ar trebui utilizat. PS: Chiar esti offtopic pentru ca vorbesti despre ceva in afara subiectului discutiei, despre un alt regulator, in timp ce conversatia de pana acum s-a axat strict pe regulatorul cu 723. Haidem sa terminam aici offtopicul si sa lasam pe fiecare sa faca asa cum doreste, altfel ma vad nevoit sa intervin! Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Ups....si eu credeam ca se discuta despre sursa in cauza. Anonimus, sa stii ca sunt plictisit de construit surse din seria LM 317, 338, 78XX, de aceea am ales sa realizez si sursa asta. Sambata trecuta am finalizat una cap coada - inclusiv carcasa - cu LM 317. Rog frumos un moderator sa curete topicul. Multumesc. Ma gandeam ca poate cineva raspunde cu date tehnice, nu placeri personale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum