albasete Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Sursa din prima postare am facuto in 5 exemplare si functioneaza impecabil. De 6 ani folosesc sursa din revista Conex, tot cu 723, fara probleme. Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 6 hours ago, albasete said: Sursa din prima postare am facuto in 5 exemplare si functioneaza impecabil. De 6 ani folosesc sursa din revista Conex, tot cu 723, fara probleme. Sursa din prima postare este Reber, nu este Conex, care este mai buna? Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Conex. Spun asta pentru ca se afla la mine si o utilizez frecvent. Celelalte au plecat. Mai un exemplar dar nu are carcasa. Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 (editat) Discutia asta despre 723 imi aminteste de perplexitatea care m-a cuprins atunci cand am gasit pe cazane fabricate in anii 90, automate de comanda a arzatoarelor executate in tehnologia anilor 1920, cu temporizatoare termice (un bimetal este incalzit de o spirala de nichelina infasurata pe el, se curbeaza si realizeaza actionarea unei secvente de contacte). Si nu era vorba de vreo marca no-name, ci de insusi "neamtzul" Vaillant!!! Revenind, ORICE solutie are plusuri si minusuri; contrar parerii unora de pe acest forum, in afara de performanta pur tehnica, conteaza si pretul, accesibilitatea si timpul necesar accesului. Flexibilitatea conceptului "723" vine "la pachet" cu o oarecare complexitate, primul element deranjant, si or mai fi si altele. Totusi, ca unul care a construit si un stabilizator in comutatie cu el, dar am apreciat si zgomotul redus al stabilizarii liniare, raman la parerea ca 723 e (inca!) destul de performant pentru multe aplicatii. Cum sublinia unul dintre dascalii mei, e FOARTE important sa definim clar, precis si realist parametrii necesari in caietul de sarcini. Parerea mea. Editat Aprilie 22, 2019 de blazeu Link spre comentariu
informer Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 (editat) Referitor la "mult ponegritul" 723, as fi recunoscator colegilor care mi-ar putea recomanda un IC cu destinatie similara, "net superior si din zilele noastre" dar care sa aiba, la fel ca "odiosul", intrarile (ambele) amplificatorului de eroare si referinta complet independente si la dispozitia utilizatorului (din pct. de vedere al conectarii). Trecand peste ghilimele, intrebarea e cat se poate de serioasa. Editat Iulie 31, 2019 de informer Link spre comentariu
Nostalgic Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 (editat) Cred ca nu vei gasi ceva recent ca proiectare sa fie accesibil la interconectare precum 723 .Acum toate performantele unui regulator se rezuma la trei terminale .Nu prea mai ai ce sa configurezi cum doresti. O sursa de alimentare cu componente discrete si o realizezi la orice de performanta doresti. Editat Iulie 31, 2019 de Nostalgic Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 (editat) @informer cit este amplificarea în buclă deschisa la amplificatorul de eroare din 723? Nu am datasheet-ul în fata dar știu schema interna si știu ca are numai un etaj diferențial și un etaj de ieșire simplu. Aproape orice operațional actual este mult mai performant decit etajul din 723. Plus nu poate funcționa cu tensiuni pe întrări mai mici de circa 2V, deci tensiune de ieșire minima mai mare de atit. Referinta de tensiune Intradevar este foarte performanta dar se găsesc destule referințe mai bune ca ea. Limitarea de curent este destul de rudimentara. Singurul lui mare avantaj îl constituie localizarea temporala, adică a apărut cu muuuuulti ani inaintea apariției integratelor monolitice actuale. Editat Iulie 31, 2019 de sesebe Link spre comentariu
informer Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 (editat) @sesebe, ma descurc si eu sa desenez un stabilizator asemanator conceptual lui 723 insa mi-e mai comod sa am toate intr-o capsula la un loc cu referinta... in plus s-a intamplat ocazional sa am probleme de stabilitate / oscilatii pe care nu le-am avut cu "odiosul"... . Limitarea de curent standard implementata intern am folosit-o rar... as zice ca ultima oara la casa pionierilor... Multzam! Intrebarea ramane... cu toate ca la fel ca @Nostalgic nu cred sa mai fie ceva de genu` asta pe piata. Editat Iulie 31, 2019 de informer Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 O foarte scurta cautare parametrica pe digikey ofera o lunga lista de regulatoare: https://www.digikey.ro/products/en/integrated-circuits-ics/pmic-voltage-regulators-linear-regulator-controllers/757?FV=ffe002f5&quantity=0&ColumnSort=0&page=1&k=linear+regulator+controller&pageSize=250 E foarte simplu de ales din lista aia ceva potrivit functie de situatie. Discutia mi se pare inutila... Link spre comentariu
informer Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 (editat) Acum 8 minute, Marian a spus: E foarte simplu de ales din lista aia ceva potrivit functie de situatie. Discutia mi se pare inutila... Discutia este despre 723 la un topic despre acest integrat asa ca sincer vorbind este irelevant ce ti se pare tie. Nu te simti te rog obligat sa intervii oriunde-i vorba de surse/stabilizatoare chiar daca n-ai nimic de spus. L.E. poti deschide daca doresti un topic "tutorial" despre cautarea parametrica... posibil sa mai fie oameni care n-au aflat de ea de pe EEVBlog sau din alte parti... Editat Iulie 31, 2019 de informer Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 Insolenta ta e nefondata pentru ca tu esti cel care a redeschis discutia pe topicul asta intreband daca mai exista ceva in afara de 723 care sa stie sa faca lucruri asemanatoare cu el. Eu ti-am prezentat o lista cu cateva sute de alternative din care sa alegi dupa preferinte ( ca ai de unde ). Adica ai pus o intrebare si ai primit un raspuns la subiect. PS: Te afli pe sectiunea mea, intervin oriunde consider eu ca este cazul, fie ca o fac tehnic fie doar administrativ. 9 minutes ago, informer said: L.E. poti deschide daca doresti un topic "tutorial" despre cautarea parametrica... posibil sa mai fie oameni care n-au aflat de ea de pe EEVBlog sau din alte parti... Thin ice, very thin! Link spre comentariu
informer Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 Nu sunt deloc insolent... am pus o intrebare pe un topic potrivit... n-am intrebat daca mai exista stabilizatoare ci am intrebat altceva, dupa cum puteai constata citind inainte sa-mi prezinti o cautare generica si nelegata de subiect. Interventia ta n-ajuta la nimic, tehnic vorbind... iar administrativ nu prea vad ce ai avea contra unei intrebari legitime, politicoase si on-topic... eventual ai putea administrativ sa stergi discutia asta, care intr-adevar ii inutila. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 Sa vedem ce-ai intrebat? 2 hours ago, informer said: Referitor la "mult ponegritul" 723, as fi recunoscator colegilor care mi-ar putea recomanda un IC cu destinatie similara Ai cerut exact ce am spus anterior, iar eu ti-am postat o lista cat se poate de la subiect. Deci exista alternative de regulatoare, trebui doar ceva rabdare pentru a cauta varianta cea mai potrivita dintr-o lista generalista. Link spre comentariu
informer Postat Iulie 31, 2019 Partajează Postat Iulie 31, 2019 Hai serios @Marian, atat cat ai citat ai citit din ce-am intrebat? Atunci da, ai dreptate... propun sa ascultam eventual si ce-au de raspuns alti colegi care-au citit pana la sfarsit... Multumesc pt. interventie. Link spre comentariu
Bogdan Enachi Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Buna ziua, Credeti ca cineva ma poate ajuta cu doua cablaje pentru aceasta sursa? Contra cost:) Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum