Vizitator Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Vad ca Dani nu mai da niciun semn, nu stiu daca a facut ceva. A fost usor si ieftin, cablajul e cam urat dar bun, urat al meu ca n-am avut cu ce si am avut si o placa de 2 lei de la Alexandria tinuta de un an prin debara. As vrea sa o faci, sunt curios daca a ta va pleca din zero si daca va duce pana la 3A. Eu nu am folosit exact rezistentele cerute, le-am mai improvizat, si nici tranzistorii nu sunt cei de pe schema. Ca sa ii maresc putin curentul as pune inca un tranzistor ca ala de statea in apa sau as mai umbla un pic pe la r7. Ce crezi ca se cuvine? Traful e destul de puternic, e de UPS. Daca faci cu fierul de calcat, cablajul trebuie folosit in oglinda, am fisierul daca iti trebuie, doar ii dai print si il calci. Si ca sa o aduc in zero volti ce crezi ca mai trebuie bibilit pe-acolo? Mentionez iarasi ca rezistentele sunt aproximative. Tot pe acolo cred eu ca trebuie umblat. Daca nu, solutia grosiera de a inseria 2 diode pe iesire sa mai pierd din tensiune. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 (editat) https://www.researchgate.net/profile/Gabriel_Oltean/publication/273764473_ADJUSTABLE_FROM_ZERO_VOLTAGE_REGULATOR_USING_ONLY_ONE_723_INTEGRATED_CIRCUIT_ADJUSTABLE_FROM_ZERO_VOLTAGE_REGULATOR_USING_ONLY_ONE_723_INTEGRATED_CIRCUIT/links/550b38e30cf290bdc111dd9a.pdfhttp://www.eleccircuit.com/regulator-0-30v-5a-by-ic-723-2n3055-2part/ Editat Ianuarie 12, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Se pare ca R10 (am 2 inseriate, langa cele mari si albe) la mine nu e chiar ce trebuie. Am mai pus un potentiometru peste el si cand am scazut sub un anumit prag (nu am masurat) a inceput sa creasca si curentul debitat de sursa. Editat Ianuarie 13, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Din textul aferent schemei reiese ca modificand valoarea lui R5 pana la 0,15 ohmi, creste si curentul. Tot acolo se mentioneaza ca pleaca de la minim 1 V. Pentru mine este suficienta aceasta tensiune minima. Sursele cu LM 317 scot Umin 1.25 Vcc, adica O.K. Pana acum nu am avut nevoie de tensiuni sub 1 V. Potentiometrul de 500 ohmi unde ai gasit ? Vad ca ai folosit ca final 2SC2625. Tot din acela o sa pun si eu. Te rog frumos, poti sa-mi trimiti si mie fisierul pentru metoda transfer toner, adica imprimare cu fierul de calcat ? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Am gasit la un magazin in craiova, iti dau site-ul. Pot sa iti dau si fisierul. La mine rezistenta de 0.15 e obtinuta din cele 2 de 0.33 puse in paralel, alea albe mari. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 O.K. Poate astazi am timp de cablaj, desi ma indoiesc. Mai am de bagat o sursa in carcasa. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator dni Dani Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Imi cer scuze pentru absenta, problema s-a rezolvat imediat ce am schimbat lm-ul, sunt foarte multumit de cum functioneaza sursa, ca si finali am pus 3 2sc5200, reglarea tensiunii incepe de la 0,8V , se pare ca C.I crea probleme, va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Editat Ianuarie 16, 2017 de dni Dani Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Imi cer scuze pentru absenta, problema s-a rezolvat imediat ce am schimbat lm-ul, sunt foarte multumit de cum functioneaza sursa, ca si finali am pus 3 2sc5200, reglarea tensiunii incepe de la 0,8V , se pare ca C.I crea probleme, va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Lm-ul initial pe care l-ai pus si scimbat ulterior era nou cumparat din magazin? Este foarte important de stiut, pentru viitor! Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Am gasit la un magazin in craiova, iti dau site-ul. Pot sa iti dau si fisierul. La mine rezistenta de 0.15 e obtinuta din cele 2 de 0.33 puse in paralel, alea albe mari. Arde Laida? :Daceeaşi problemă o am şi eu cu potenţiometrul de 500 ohm... până la urmă iau câteva de la amicii chinezi, că la noi "nu ţinem, domnu', nu se cere!"... mânca-v-ar falimentu'! şi dacă ăla ţi se pare un cablaj urât... să vezi cum arată ale mele, făcute "cu fierul de călcat", că alea făcute manual, cu smoală muiată în benzină şi trasate de mână arată ok-ish!!!...de-aia în ultima vreme fac montaje numai pe breadboard sau "plăcuţe cu găurele"... :)sau, şi mai bine... am găsit gogoloiul de smoală "de rezervă" de acum 25-27 de ani... o să mă duc la pompă cu petul, să iau benzină fără plumb... că am găsit şi tocul!şi f-o 20 de foi de indigo! Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Arde Laida? :daceeaşi problemă o am şi eu cu potenţiometrul de 500 ohm... până la urmă iau câteva de la amicii chinezi, că la noi "nu ţinem, domnu', nu se cere!"... mânca-v-ar falimentu'! şi dacă ăla ţi se pare un cablaj urât... să vezi cum arată ale mele, făcute "cu fierul de călcat", că alea făcute manual, cu smoală muiată în benzină şi trasate de mână arată ok-ish!!!...de-aia în ultima vreme fac montaje numai pe breadboard sau "plăcuţe cu găurele"... :)sau, şi mai bine... am găsit gogoloiul de smoală "de rezervă" de acum 25-27 de ani... o să mă duc la pompă cu petul, să iau benzină fără plumb... că am găsit şi tocul!şi f-o 20 de foi de indigo! Stai linistit! Eu mi-am pastrat tocul de lemn din clasa a-5-a si niste penite REDIS, plus niste lac selectiv (verde), si cu ajutorul carora ma mai prostesc din cand in cand, in a desena si picta oarece cablaje asa, de amorul artei, oricum, fara vreo aplicatie finala pentru Armand sau Chichirau, ca pe vremuri, cum faceau americanii, nemtii sau japonezii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Nu de acolo am luat potentiometrul. Mai e un magazin care incepe cu "Qu" si de termina cu "intrix". Mifty, ia un pot stereo de 1K, se gasesc mai usor, si legi in paralel cele 2 canale. Editat Ianuarie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 1. Dani, cele 3 tranzistoare 2SC5200 montate in paralel au si rezistentele de echilibrare ? Cat curent poti trage din sursa ? 2. Asa am procedat si eu cu un potentiometru de 2,5 K, am luat unul de 5 K stereo si l-am montat in paralel. Nu ma gandeam la treaba asta, Fanelforum mi-a dat ideea. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 (editat) Eu am tras 2.7A prin modificarea lui R10. Am mai legat un tranzistor identic in paralel dar nu facea decat sa imparta sarcina cu primul. Cand mai am timp o sa umblu si la cele 2 babane. Si cand o sa mai am alt timp o sa ii cumpar de toate ca in schema. Editat Ianuarie 17, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Ma gandeam ca pot trage 5 A cu doua tranzistoare in paralel si rezistentele de echilibrare. Tranzistoare 2 SC 2625 si BD 912. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Poate ca doua tranzistoare 2N3773 ar fi mai potrivite, cum folosea Rohde & Schwarz in celebrele surse NGRS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum