albasete Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Felicitari ! In sfarsit, merge ! Iar faci teste fara radiator ? PCB-ul ala este mititel pentru sursa asta, puteai sa faci unul mai mare . Intensitatea o regleaza ? Daca lasi potentiometrul pentru amperi pe minim, mai creste tensiunea ? Punei filtrajul, redresarea, traf.ul , radiator si apoi bago in teste. Da, din repezeala am zis Fane. Mult succes, Fane ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Am facut test in gol. Nu prajeam tranzistorul. M-a prins noaptea in balcon, becul era cam economic si ma strangea si pielea aseara putin. Azi ii dau teste si cu sarcina si cu radiator. Editat Mai 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
albasete Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Succes ! Asteptam rezultatele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Sper sa o refac si pe prima care a mers initial. II mai trebuie cateva piese acum. Am tot luat de pe ea sa pun pe a doua care e cea mai incapatanata. Mai pot impartasi cateva experiente. Am avut ramasite din hartia fotografica din celelalte surse, gata imprimat cablajul pe ea. Cum, necum nu prea s-a calcat bine si am vrut sa il corectez cu oja. Am cam mozolit-o, nu mi-a placut si l-am sters cu acetona pe tot. Dupa, ne mai avand hartie foto, am cautat prin dulapul neveste-mii. Am gasit o tipla cu 5 coli colorate, lucioase si am zis sa incerc. Cam asa era de lucioasa coala. A iesit cel mai clar. Va recomand aceasta hartie daca o gasiti pe undeva. Am pus sechestru pe stoc. Un inconvenient l-am remarcat la soclu. BAD vs GOOD. Pentru indepartarea tonnerului de pe cablaj am luat un burete de vase, i-am rupt pasla, am infasurat-o pe o piatra de polizor ca asta pe cea sferica, si am prins-o in bormasina. A mers brici. Editat Mai 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
albasete Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Multumim de informatii. Eu curat tonerul cu acetona, apoi smirgheluit si in final aplicat cu o pensulica sacaz diluat in acetona. Hartia glasata lucioasa, are ambele parti lucioase ? Este format A 4 ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Era A4, avea o fata lucioasa si colorata si dosul era pretabil la cablaje, cred. Tot lucios dar mai slab calitativ decat fata. Tot cu acetona am curatat si eu tonerul, din greseala. Am vrut sa sterg oja si am dar si peste toner si am vazut ca pot recupera placuta pe care o consideram compromisa. Ai vreo proportie la sacaz si acetona? Am mai auzit de amestecul sacaz-alcool izopropilic. Se dilueaza complet? E ca o pasta, cum se transforma dupa diluare? Ai o poza cu un cablaj pensulit sa vad cum ajunge? Faci asta pentru a impiedica oxidarea? Dai pe tot cablajul cu pensula sau doar pe trasee? Am uitat sa precizez, eu incalzesc si clorura ferica putin inainte sa o folosesc. Cu tot cu sticla, o bag in apa calda. Cablajele cand le cumpar le invelesc in folie alimentara si nu oxideaza. Editat Mai 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
albasete Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Toate pozele postate de mine aici cu PCB-urile surselor sunt date cu sacaz - acetona. Nu am un raport, pun ochiometric si dau pe toata placuta dupa ce a fost frecata cu smirghel si indepartat praful rezultat. Se lipeste mai bine fludorul si nici nu oxideaza in timp. Sacazul l-am pisat, se face praf si apoi l-am pus intr-o sticluta (din sticla) de acetona, cu 1/4 acetona. Ramane lichid, nu se ingroasa, nu-i vascos. In alcool izo nu am incercat. Placutele desenate cu toner / oja / marker se pot sterge, se recupereaza si reimprima. Editat Mai 16, 2017 de albasete Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Sacizul se dizolva complet in alcool isopropilic si iti rezulta un flux de lipire destul de ok. Se poate folosi si ca protectie la final dar trebuie uscat foarte bine - fortat. Eu il pun putin in cuptor usor incalzit la 60 - 80grade, dar se sterge in timp daca placa este manevrata des cu mina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Eu nu mi-am protejat nicicum cablajele, s-au cam innegrit unele dar inca merg. Am incercat cu fludor si am vazut ca e migalos si poti sa il dezlipesti foarte usor sau sa il scurtcircuitezi. Daca le-as lacui cu lac din comert nu ar fi mai bine decat daca nu le-as face nimic? Presupunem ca nu mai desfac nicio lipitura de pe el dupa lacuire. Si lacuirea dupa terminarea lipiturilor. Editat Mai 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Niciodata sa nu spui niciodata. Nu ai de unde sa stii sigur ca nu mai intervii pe placa, si daca lipesti dupa o astfel de lacuire o sa arate ca dracu. In rest este mai bun un lac special pt asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Stiu eu ca e mai bun si mai verde, dar e mai scump. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Cu tranzistorul asta, cel care a mers prima data, ma dusei pe la 3.9A cu un bec de 12v35w, tensiunea pe el fu mai mare de 12v. Nu mai avusei unul la indemana ca ii dadeam maximum. De incins, era cam la limita suportabilitatii, eram cu degetul pe el, pe capsula. Editat Mai 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Pai ala e radiator de sursa liniara? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Ala e singurul mai de doamne-ajuta de prin casa. E prezentat in detaliu la postul 69. Editat Mai 16, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
alcon Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Un inconvenient l-am remarcat la soclu. BAD vs GOOD. Soclurile se folosesc doar si numai in caz de extrema urgenta sau nevoie obiectiva! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum