Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme sursa LM723

Vizitator dni Dani

Postări Recomandate

La gauri nu i-am dat desen si nici nu stiu inca ce va avea. Am borne, potentiometre, butoane cu tija, butoane rotunde, butoane patrate, voltmetre digitale, voltmetre analogice, inca nu m-am hotarat ce functionalitati o sa ii dau. Vreau sa vad ce decid sa fac, cu un canal, cu doua, le masor pe ambele, masor doar unul... dimensiunea panoului va fi 12x20cm. Ma gandesc sa mai pun si pe fund butoane, in fata doar on si off la fiecare iesire si borne si masura. In spate on off general, siguranta fuzibila, selector de canale, inca un buton care sa comute la un canal alimentarea cu ambele infasurari din traf ca sa am o sursa cu o tensiune mai mare daca vreau. Am traf 2x12v. Vreau si un buron de test pentru a seta curentul in sursa. Ii pun o sarcina interna pe care sa o conectez doar cand vreau sa setez curentul. Vreau sa mai arunc o punte pt a o folosi si ca redresor la masina. Am si un modul care poate citi temperatura radiatorului si il pot pune ca protectie termica si monitorizare temperatura radiator, l-am mai postat in urma... idei si planuri am. Timp si rabdare imi trebuie. E mai moderna cu digitale dar parca mi-e drag si de voltmetrul analog.

Link spre comentariu

Facem un panou frontal impreuna? Eu am incercat cateva aranjamente, le puteti vedea in pozele din link.

Va propun sa faceti cateva sugestii sau sa percizati care ar fi mai de efect. Puteti face chiar si schite sau desene cu softuri dedicate daca aveti. Dimensiunea panoului 200x120mm, diametru borne 10 mm, diametru butoane potentiometru 10 mm, voltmetru mic 2 fire, 3 buc disponibile, merg de la 4v in sus, 23x14mm, voltmetru 3 fire 46x28mm, acestea pot fi folosite si ca ampermetru, 2 buc disponibile, voltmetru analogic 63x55. Deocamdata asta posed dar pot sa mai cumpar daca designul iese dragut. Pot aparea togle switch-uri pe panou, fuse cilindric, butoane, etc. Partea de comutatie inca nu a sosit dar pot oferi informatii despre ele, sunt comandate deja. Pentru voltmetrele cu 3 fire puteti face sugestii de conexiune. Pe un canal, pe 2, functie de A, functie de V, voi face 2 surse legate din acelasi traf, 2x12 si un buton care sa imi anuleze un canal si sa alimenteze al doilea cu 24 v.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Si ala e in plan. Ce nu incape in fata, mai dosim in spate. Sa fac o fata mai prezentabila, in spate vad eu ce mai fac. Pe spate mai pun 2 borne direct din punte si un voltmetru cu 2 fire sa le folosesc pt incarcarea acumulatorilor auto. Traful e de ups si scoate exact ce trebuie pt un acumulator.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Merci de sugestie. Voi folosi 4 borne si 4 potentiometre. Bag 2 surse identice in aceiasi carcasa pt. 2 canale.

Pozele sunt cam cum vedeam eu aranjamentul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări