nicugurita Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Salut! Recent am construit un alimentator pentru alelier si as vrea sa imprim pe placa din aluminiu semnificatiile bornelor si altele , cum as putea? Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Sant colegi care au reusit prin metoda transferului de toner, ca la PCB-uri, nu-i stiu personal dar asa spuneu.... Sau poate ai posibilitate sa "zgarii" pe un CNC ce doresti dupa care umplii santurile/caracterele cu vopsea, stergi cu grija pe langa, si iese un aspect placut. Link spre comentariu
nicugurita Postat Ianuarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 am incarcat si eu metoda cu tonerul dar nu mi-a reusit , aluminiul disipa repede caldura ,si nu se lipeste ! Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Se imprima totul la o imprimanta laser "in oglinda" pe o foaie hartie. Pentru inversarea textului se pot folosi editoare de imagine. Se taie bucati din hartie de dimensiunea inscriptiilor, se pozitioneaza , se umezesc cu diluant nitro si se preseaza pe aluminiu cateva minute. Daca nu iese bine, se sterge locul cu diluant si se repeta operatia. De aceea, inscriptiile se printeaza in mai multe exemplare pe aceeasi pagina. Pentru protectie, se acopera cu un lac ce nu ataca polistirenul din toner. Link spre comentariu
nicugurita Postat Ianuarie 13, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Am incercat si metoda aceasta , dar nu iese satisfacator ! Era odata prin librarii niste foi transparente pe care erau tot alfabetul si numerele imprimate si cand puneai pe ceva si presai se lipea imediat litera sau cifra , dar am cautat prin toate librariile din zona si nu am mai gasit asa ceva Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Acele coli se numeau letraset,nu se mai fabrica. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Am incercat si metoda aceasta , dar nu iese satisfacator ! Era odata prin librarii niste foi transparente pe care erau tot alfabetul si numerele imprimate si cand puneai pe ceva si presai se lipea imediat litera sau cifra , dar am cautat prin toate librariile din zona si nu am mai gasit asa ceva Acele folii cu diverse litere si cifre se numeau LETRASET. Au disparut demult din magazine. Dupa realizarea scrisului se pulveriza un strat de lac si rezulta un panou care rezista in timp. .....Se pare ca am postat in acelasi timp Editat Ianuarie 13, 2017 de PINTI Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Acele folii se fabrica in continuare inclusiv de celebra firma Letraset. http://www.letraset.com/products/99-Helvetica-Med-Cond/ Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Eu am facut un fel de negativ din folie de aluminiu lipita pe foaie de hartie si le-am pensulat cu o solutie diluata de clorura ferica . mi-o iesit un sablon . Sablonul l-am pus peste fata de al ,si am suflat cu sprei de vopsea . Dupa uscare am pensulat si fata cu aceas solutie dar super diluata sa se matuiasca . mare grije ca face o reactie evervescenta puternica Editat Ianuarie 13, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Sau poate ai posibilitate sa "zgarii" pe un CNC ce doresti dupa care umplii santurile/caracterele cu vopsea, stergi cu grija pe langa, si iese un aspect placut. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Oare nu ar fi oi dee sa se ia o rogla cu alfabet, din aia pentru copii, si "scrii" cu ceva marker permanent dupa care se da cu lac? singurul dezavantaj ar fi ca nu stiu literele cat de mici sunt...dar asta depinde si de cate litere se va scrie!!! Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 Oare nu ar fi oi dee sa se ia o rogla cu alfabet, din aia pentru copii, si "scrii" cu ceva marker permanent dupa care se da cu lac? singurul dezavantaj ar fi ca nu stiu literele cat de mici sunt...dar asta depinde si de cate litere se va scrie!!! Lac pe aluminiu ? cam greu... stiu ca are obiceiul sa se exfolieze prematur. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 (editat) Hm....acum ca ma gandesc, aveti dreptate!!! Nu prea le am cu mecanica si vopsit metale, imi cer scuze de eroare! Atunci sigur se gaseste ceva folie transparenta adeziva pe undeva....sau cand se sterge se ia rigla si se reface inca o data literele sterse/zgariate. Editat Ianuarie 13, 2017 de Ionut Remus Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 "dany_cta" in poza pusa vad un obiect metalic, pare a fi bronz nichelat, ma insel? daca da e interesanta nichelarea acea, e facuta "home" sau asa a fost obiectul si doar au fost sapate literele? Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 (editat) "nickrvl" in poza vezi un aluminiu polishat (lustruit?) si totul a fost facut din placa de 5mm de aluminiu si scrisul a fost facut cu metoda descrisa de tine. Editat Ianuarie 14, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum