Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imprimare pe placa de aluminiu

nicugurita

Postări Recomandate

Sant colegi care au reusit prin metoda transferului de toner, ca la PCB-uri, nu-i stiu personal dar asa spuneu....

Sau poate ai posibilitate sa "zgarii" pe un CNC ce doresti dupa care umplii santurile/caracterele cu vopsea, stergi cu grija pe langa, si iese un aspect placut.

Link spre comentariu

Se imprima totul la o imprimanta laser "in oglinda" pe o foaie hartie. Pentru inversarea textului se pot folosi editoare de imagine. Se taie bucati din hartie de dimensiunea inscriptiilor, se pozitioneaza , se umezesc cu diluant nitro si se preseaza pe aluminiu cateva minute. Daca nu iese bine, se sterge locul cu diluant si se repeta operatia. De aceea, inscriptiile se printeaza in mai multe exemplare pe aceeasi pagina. Pentru protectie, se acopera cu un lac ce nu ataca polistirenul din toner.

Link spre comentariu

Am incercat si metoda aceasta , dar nu iese satisfacator !

Era odata prin librarii niste foi transparente pe care erau tot alfabetul si numerele imprimate si cand puneai pe ceva si presai se lipea imediat litera sau cifra , dar am cautat prin toate librariile din zona si nu am mai gasit asa ceva

Link spre comentariu

Am incercat si metoda aceasta , dar nu iese satisfacator !

Era odata prin librarii niste foi transparente pe care erau tot alfabetul si numerele imprimate si cand puneai pe ceva si presai se lipea imediat litera sau cifra , dar am cautat prin toate librariile din zona si nu am mai gasit asa ceva

Acele folii cu diverse litere si cifre se numeau LETRASET. Au disparut demult din magazine.

Dupa realizarea scrisului se pulveriza un strat de lac si rezulta un panou care rezista in timp.

.....Se pare ca am postat in acelasi timp

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Eu am facut un fel de negativ din folie de aluminiu lipita pe foaie de hartie si le-am pensulat cu o solutie diluata de clorura ferica .

mi-o iesit un sablon .

Sablonul l-am pus peste fata de al ,si am suflat cu sprei de vopsea .

Dupa uscare am pensulat si fata cu aceas solutie dar super diluata sa se matuiasca .

mare grije ca face o reactie evervescenta puternica

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Oare nu ar fi oi dee sa se ia o rogla cu alfabet, din aia pentru copii, si "scrii" cu ceva marker permanent dupa care se da cu lac? singurul dezavantaj ar fi ca nu stiu literele cat de mici sunt...dar asta depinde si de cate litere se va scrie!!!

Link spre comentariu

Oare nu ar fi oi dee sa se ia o rogla cu alfabet, din aia pentru copii, si "scrii" cu ceva marker permanent dupa care se da cu lac? singurul dezavantaj ar fi ca nu stiu literele cat de mici sunt...dar asta depinde si de cate litere se va scrie!!!

Lac pe aluminiu ? cam greu... stiu ca are obiceiul sa se exfolieze prematur.

Link spre comentariu

Hm....acum ca ma gandesc, aveti dreptate!!! Nu prea le am cu mecanica si vopsit metale, imi cer scuze de eroare!

Atunci sigur se gaseste ceva folie transparenta adeziva pe undeva....sau cand se sterge se ia rigla si se reface inca o data literele sterse/zgariate.

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu

"dany_cta" in poza pusa vad un obiect metalic, pare a fi bronz nichelat, ma insel? daca da e interesanta nichelarea acea, e facuta "home" sau asa a fost obiectul si doar au fost sapate literele?

Link spre comentariu

"nickrvl" in poza vezi un aluminiu polishat (lustruit?) si totul a fost facut din placa de 5mm de aluminiu si scrisul a fost facut cu metoda descrisa de tine.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări