Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiator TDA1521A

Postări Recomandate

Salutare si La Multi ani tuturor!

Am un TDA1521A si capsula e una cu care nu am lucrat pana acum (http://www.donberg.ie/pics/t/tda_1521a-1.jpg). Intrebarea e cum ii pun radiatorul? Daca indoi un pic lamela metalica ca sa o pot prinde pe toata suprafata e ok? sau risc sa stric integratul ca pare sa necesite forta destul de mare ca sa o indoi si sa nu crape capsula... Sau, am mai gasit pe google o poza (https://c2.staticflickr.com/8/7413/14101898103_27aacaafd2_b.jpg), asa evit sa indoi lamela, dar e destul un radiator din acela?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici prin gand sa nu-ti mai treaca asa ceva, deoarece:

1-risti sa deteriorezi CI;

2-suprafata respectiva trebuie sa fie perfect plana, ca sa faca transfer termic cat mai bun.

Cauti un radiator adecvat pe care montezi CI, cu vaselina siliconica si ai rezolvat problema.

Link spre comentariu

Nu-l indoi stati linistiti, era doar o intrebare :). Deci sa inteleg ca virgula contactul termic dintre radiatorul integratului si radiatorul mare e suficient pt transferul termic. Eram obisnuit cu capsule care stateau cu toata suprafata pe radiator (gen TO-220) si de aceea mi se parea ciudat faptul ca in cazul de fata nu e asa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am revenit, am pus si 2 poze cu micul amplificator aproape finalizat (trebuie sa mai scurtez cumva potentiometrele ca e prea mare distanta intre butoane si carcasa si sa pun mufe la iesiri, deocamdata sunt fire). Am pus pana la urma un radiator normal prins doar de partea metalica (am mai cautat pe net amplificatoare cu integrate in capsule similare si am vazut solutia asta folosita), si pare sa fie suficient. Insa, poate e un pic offtopic, am adaugat un corector de ton cu TDA1524, si are zgomot de fond destul de mare (il aud fara sa trebuiasca sa pun urechea in difuzor). Zgomotul nu este brum de filtrare sau de bucla de masa, ci este fasait (foarte asemanator cu fasaitul benzilor magnetice, in special celor de Tip 1 ferro), am sapat putin pe google si am observat ca si altii au sesizat acest zgomot, deci, e pur si simplu prost TDA1524?

post-185775-0-63515800-1485538340_thumb.jpg

post-185775-0-91397900-1485538364_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări