Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dustcap

wiz26

Postări Recomandate

Salut, de unde as putea face rost de 3 buc calote pentru niste difuzoare de 15 la care au avut grija fostii proprietari sa le faca sa aratre oribil(vopsire).Diametrul calotelor este de 12cm si difuzoarele sunt rusesti de 350W.Ma intereseaza sa arate bine, fara rupturi indoituri si alte treburi.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wiz26

3

• Nemesis

1

• adircf

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Daca nu gasesti poti sa-ti faci singur prin metoda de pe vremea lui nea Nicu: iei o bucata de folie de aluminiu ceva mai groasa ca poleiala si o pui pe gura unui recipient cu diametrul potrivit, dupa care cu dosul unei linguri apesi usor si cu miscari circulare, fara sa fortezi, ca folia sa se bombeze. La sfirsit decupezi marginile si lipesti calota pe membrana difului. Se poate si vopsi cu un spray.Bafta!

Link spre comentariu

s-a mai discutat pe forum de dust-capuri a.k.a "bulburi" aici

Uita-te la mesajele mele si a userului George(sb). Daca nu gasesti dust-capuri, poti apela lejer la varianta diy :smt006

Link spre comentariu

Am cautat pe forum(uri) dar nu am reusit nimic concret.Ma gandeam ca poate are cineva vreun difuzor, doua, troznite si nu mai are ce face cu membrana.La varianta DIY sper sa apelez ca ultima varianta.Nu cred ca o voi reusi sa confectionez ceva sa arate bine.Daca era de dimensiuni mai mici era mai usor.

Link spre comentariu

Am avut si eu nevoie acum vreo 2 ani de dust cap-uri si am gasit in bazar la Iasi....nu mai stiu ce pret aveau dar oricum era sigur sub 4-5 lei bucata (tin minte ca rebobinam chinezarii si era mai convenabil sa pun dust-cap-uri noi decat sa ma chinui sa le refolosesc pe alea originale). Respectivele dust-cap-uri erau pt difuzoare de bas din incintele rusesti amfiton (dif-uri de 10 " ) . Erau tot din hartie ca si membrana , si aveau parca vreo 10-12 cm diametru (bineinteles erau "bombate" - adica erau calote sferice :yawinkle: ). N-am mai cautat de mult dust-cap-uri de alea (pt ca n-am mai avut nevoie) dar poate am ceva treaba zilele astea prin bazar si va spun daca mai sunt .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări